rusnaka Публикувано Май 29, 2006 Публикувано Май 29, 2006 (Редактирано) Здравейте. Въпросът ми е откъде мога да си купя Yamaha Motiff 8 или s90 (в най-лошия случай s08) за РЕАЛНИТЕ и пари - веднага обяснявам: по Интернет магазините Motiff-а е 2000$ най-много, в andysmusiconline ми го дават за 1600$, а Динакорд България ми искат точно 3218 ЕВРО - няма грешка, не става въпрост за M08ES, а само за M08!!!! Който не вярва да провери... От тук нататък нямам думи... Помогнете!!! Благодаря!! Добре дошли във форума! Моля, запознайте се с правилата и оттук нататък пишете на кирилица! Спазвайте ги! Благодаря! Редактирано Май 29, 2006 от Whistler Цитирай
Topsun Отговорено Май 29, 2006 Отговорено Май 29, 2006 ясен велчев си продава мотива за нормални пари.ако си заитересуван ми пиши да ти пратя телефона му да се разберете. Цитирай
martist Отговорено Май 29, 2006 Отговорено Май 29, 2006 Тъй тъй, Най напред...MOTIF Classic(с 1 ф но това не е от значение) ili MO6/8?Rазликата между MOTIF Classic i MOTIF ES в цената е малка.А това че живеем в малка държава и има един вносител на Ямаха (монополист) :killyou: не може да се избегне.Но като се замислиш колко ли процента е сигурно че ще пристигне синтито след като си платил в нета?А шипинга колко струва?И то пак излиза горе долу същото...само дето тука си имаш валидна гаранция (не че от динакорд много ги е грижа.Веднъж закарах машината защото 2 бутона не работеха оставих я 3 дни а те не бяха го извадили даже от калъфа.А в последствие бутоните сами се оправиха )Ако разполагаш с пари по добре си вземи ЕС, тъй като ЕС има 2 пъти повече:Полифония, звуци и ефекти и други работи от класическия.Трябва да си изясниш за себе си за какво точно ще ползваш Ямахата защтото С90 няма секвенсер и възможност за семплиране и зареждане на други семпли освен вътрешните може само да плейва миди файлове но трябва да ги преработваш на комп преди да ги заредиш и е бая сложно. В Мотифеца направо ги лоадваш от смарткартата или през УСБ и тръгват.Освен това ти предлага повече възможности.Многоо се отплеснах съжелявам... Иначе и аз съм минал през тази дилема като си купувах машината.Прегледах всички възможни сайтове преди 2 години и ако си бях поръчал от нета цената + шипинга бяха с 100 - 200 ЕУ по малко от магазинната цена на динакорд.Ако имаш някой приятел който може да свали от цената в Динакорд направо действай...Така направих и аз.честно беше ме страх да плащам в нета и да загубя кинтите дето съм ги събрал.Сигурно ще се смеете но си е така. Незнам дали ще ти е от помощ това дето го изписах но се надявам... Успех Цитирай
glezlata007 Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 Ясен си продава Мотива??? Аз моя не го продавам за нищо на света!!! ( Поне в момента съм на този акъл де) Цитирай
miro Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 ясен велчев си продава мотива за нормални пари.ако си заитересуван ми пиши да ти пратя телефона му да се разберете. Ти гъст ли си с Ясен? Както и да е...интересно ми е какво ще си купува Цитирай
programista Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 Здравей(те), Незнам от къде можеш да си купиш Yamaha, само искам да отбележа, че има разлика между Yamaha MOTIF и Yamaha MO. MO не е същото като MOTIF, а малкото му братче. Може би неразграничаването на двете води до такива разлики в цените. Yamaha МО8 e горе долу толкова MOTIF, колкото и S90 e MOTIF. сравнителна таблица Yamaha MO / Yamaha MOTIF от таблицата за сравнение не става много ясно какви са приликите и разликите, но ако разгледаш детайлите на отделните инструменти се избистря картинката.. Цитирай
programista Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 Имах предвид S90 ES, а не S90. простете на единствения непианист в тази клавирна тема, ама не разбрах как да си едитна предния пост , а уточнението мисля че е важно Цитирай
CyberGene Отговорено Май 31, 2006 Отговорено Май 31, 2006 Мисля, че хората по темата правят разлика между двете, поне така си личи от коментарите, не знам защо си се заблудил, че не правят. А иначе аз някъде бях чул, че на Ясен, а и на останалите от Те, Ямахите са им предоставени безплатно - да правят реклама на Ямаха един вид и сега малко ме учудва това, че ще я продава. Най-вероятно ще иска да си купи Motif ES, иначе не виждам причина. Освен да е закъсал финансово и да преминава на софтуер, ама ме съмнява Цитирай
programista Отговорено Май 31, 2006 Отговорено Май 31, 2006 Извинявам се ако мнението ми е било прието по този начин. Не отскоро чета темите в този форум и знам, че сте по-компетентни от мен по темата за синтезатори/ кийборди. Просто от поста на rusnaka останах с впечатлението че използва МО и МОТИФ взаимно заменяемо, затова му пратих линка с различните модели. сори още веднъж ако някой се е почуствал обиден от поста ми Цитирай
CyberGene Отговорено Май 31, 2006 Отговорено Май 31, 2006 Ти пък! Кой ще се обиди от такова нещо Цитирай
Recommended Posts