Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара с неизвестен произход


the pick

Recommended Posts

Само аз ли забелязвам ,че китарата е пълен боклук? От самолет се забелязва ,че е събери-чарк. Да поясня грифа определено е от друга китара а инъче тялото не е лошо. Няма как да определиш марката на една китара която е събрана от частите на 2 различни китари ама успех с това ти начинание...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да се съглася с теб че грифа не е от тази китара,ама да ли е (китарата)пълен боклук ще разберем когато пристигне и се бодне в усилвател...И как разбра че тялото не е лошо!? :o Все пак впечатленията са от едни, не много качествени снимки.

Редактирано от the pick
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно си запознат ,че не всеки гриф може да се сложи на всяко тяло за китара заради размерите и мензурата. От снимките личи ,че тялото е типичен Страт а грифа е нещо между Крамер и Джаксън (какъвто са намерили хората). Мисля ,че като пристигне ще се убедиш ,че дори няма да можеш да я настроиш вярно или ако успееш то след 5-то прагче на долу няма да е вярна. Инъче който иска да си я харесва няма лошо. И аз имам едно китайче което ми харесва и си стои в нас (Squier 1999g.) старичка но пък звучи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата според мен е дело на любител - "лютиер", като частите са напасвани без особенно старание! Правят впечатление променената форма на главата /грубо изпълнение/ и самият гриф, пикгарда - който въобще не е от този инструмент или е правен допълнително, жакплейта - за първи път виждам такъв с подобна издължена форма и най фрапантното - ключовете! Приличат на такива от българска китара от 80-те. Относно надписа - много ми напомня на времето, когато в Родината често можеха да се видят подобни изцепки - какво да се прави!

Това разбира се не означава, че инструмента няма да се окаже находка от към звук, макар да имам съмнения...

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През 80-те, че и през 90-те излязоха много модели на страт тела с метълски човки. Виждал съм подобни от всякакви марки, та мисля, че по тези снимки трудно ще може някой да каже точно каква е китарата. Аз имах една подобна Ария. Ето я: 010120666-big.jpg?r=0

Беше си съвсем приличен инструмент, макар и от ниските класове на фирмата. Това нещо от снимките обаче наистина изглежда много сделано. Дано да не се разочароваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....А ти, колко китари Kramer си държал в ръцете си,понеже си толкова сигурен?...

 

Две или три,не помня точно,но съм държал,изследвал,свирил на тях,продавал и притежавам достатъчно класни инструменти,за да си позволя това мнение.Както виждаш не е само мое.И не тръгвай на заяждане ,ти питаш-ние отговаряме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че китарата първо трябва да пристигне и след това да се правят претположения каква е

или от какво е събирана. По снимки заключения не се правят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека му пристигне на човека китарката, да направи достатъчно снимки от всякъде, че да се види всеки детайл и бързо ще се разбере каква е

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми според мен трудно е да се определи каква е. Само първоначалния и собственик знае и господ също. Ментета и имитации има бол на всякакви модели, направи си сам също, така че според мен може само да се гъдае.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

the pick, ти всъщност даде ли някакви кинти за тази тояга? Тялото (поне на снимката) изглежда донякъде прилично, но "грифът" е ужасен, грозен и издялкан против всякакви правила. Не се вижда дали има някаква железария и адаптери. От това, което се вижда, а то не е много май само тялото става и трябва да се сдобиеш с подходящ за него гриф.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хехе ключовете са весели - а аз скоро се ядосвах че един винтидж ключ стърчи с четвърт милиметър върху заобленото на главата. важното е да не му пука на човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.