Jump to content
Българският форум за музиканти

Процесори срещу камиончета,преампове и т.н.


Mephistofel

Recommended Posts

Дет се вика имали бол пари- дали :)

 

А някой пробвал ли е тея лайт уейв басове (този който е най-отпред на снимката)

Басчето най-отпред е "Ritter",но за съжаление ми е доста далече от финасовите възможности за момента.

 

http://www.ritter-basses.com/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 41
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

[off]Някои направо се осират с цитатите на 2 декара постове! Май нямате представа какво е Reply и какво Quote... ;) [/off]

OFFTOPIC - sorry

@Baby Thomas - разбирам раздразненосттта ти, но когато отговарях на поста на Mephistofel и аз бях раздразнен от това, че не се виждаха картинките и включих целия пост в QUOTE-то, от де да предвидя че ще стане 2 декара :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз бих си направил ето такаква комбинация-roland V bass(http://www.bosscorp.co.jp/PRODUCTS/EN/V-Bass/specs.html)+повечето педалчета на EBS (погледнете тук-http://www.ebs.bass.se/) :)

започнал съм вече от педалчетата.вече съм поръчал EBS-UniChorus,и се надявам в най-скоро време да се оборудвам подобаващо! :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Не ме разбирайте погрешно,но по принцип съм останал с едно не много приятно впечатление - много хора се хвърлят да твърдят ,че "бас-кабел-амп" е веригата за тях,без дори да знаят какво искат като звук... :headbang: Просто си мислят,че е "правилно",че е cool,едва ли не "ортодоксално" да разсъждават така. :headbang: Лично аз дълги години бях антифен на процесорите,и продължавам да съм,макар и не толкова straight forward вече.Просто смея да твърдя,че знам какво искам за себе си и не ангажирам никого с мнението си.Вие какво мислите ?

 

Edit: Нямам предвид някой от писалите по темата,да не се засегне някой? :headbang:

Редактирано от Mephistofel
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Ами много зависи от музиката която ще свириш ... за мен лично ...в съотвествие с нивото ми на свирене на бас засега съм постигнал желания от мен звук само с бас->кабел->амп(N-audio) .... като се науча да свиря .. сигурно ще почна да се глезя :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като не мога да си позволя качествени (и скъпи) бас и амп

заложих на Зуум 506 и не съжелявам.

Използвам отдавна и 505 за моите цели те са напълно достатъчни... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично според мен си зависи от целите, които си си поставил какво ще вземеш. Всичките конфигурации се ползват, даже се правят някакви странни и ми се струва, че често е за да се направи някой на интересен:headbang: Зависи каква музика свириш, как искаш да звучиш, колко пари имаш и най-важното кое ти е по-удобно. Сигурен съм че даден звук може да се постигне по много начини, било с камиончета или с процесор, а и щом Ямаха са пуснали изцяло цифров амп, който май чукваше хилядарка в евро почти (зависи от конфигурацията, нали), та едва ли такава фирма ще си позволи да пусне за толкова пари нещо, което да звучи пластмасово и сплескано. Иначе не съм пробвал усилвателчето, говоря наизуст:metalist: Поздрави на всички и си се радвайте на свиренето и на това, с което го постигате! :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това цифрово "ампче" на ямяха въобще не е кофти,макар че аз не съм фен на тази марка.ивака от група "те" има такова,и съм го пробвал.има симулации на повечето известни ампове,които звучат доста истинско,много възможности за работа с екуилайзера,памет за настройките и т.н.много е компактен,и е 500w.наистина са направили нещо добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Хм,за това ли става въпрос? Много ще ми е интересно да си "поиграя" с него.

Редактирано от MDFk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

еми аз пък да ви кажа, много по евтино е да си вземеш процесор орколкото камиончета. има си само едно захранване.(незнам, ама май трябва доста добре да се изчисли какъв траф да се сложи на 10 камиончета едно след друго)

има памет. нещо което адски помага за живо свирене, а аз обичам разнообразни звуци. т.е. със един пресет мога да превключвам се едно 6 камиончета, а на следващото парче да разцепя съвсем друг звук. още по-зле става ако е така аранжирана музиката, та да може да си направиш дори няколко пресета за едно парче.

но не само това е важното. важно е най-много какъв е тоя процесор, а в случая босс гт-6б е абсолютно ненормална машина. плащах го 360 евра от някъв магазин на роланд в чужбина. и това според мен не е много скъпо. има хиляди екстри стига човек да съумее да ги приложи, което аз не мога да кажа че мога при тва си го зех преди 10 месеца. просто е невероятен, има доста симулации на преампове и говорители, но все пак ми е нужна глава и колона и то много.

няма смисъл да разказвам всички неща щото са много, има менюъл в нета.

но като цяло не мисля че може да си позволиш такова качество и разнообразие с камиончета на тази цена. самия процесор е адски тежък,от много метал направен и се надявам да издържи дълго. на всеки го пежелавам да го има

Редактирано от MDFk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

//офф

 

Извинявайте за офф-а, но може ли някой да качи семпъл на Дисторшън :D на някой процесор :D ? Интересно ми е какъв е звукът и дали може да се направи "брутален" дисторшън с процесор? (под брутален имам предвид много тежък - например като в някои от парчетата на Lacrimosa в албума Stille :). Извинявайте за офф-а.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.