Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Чудех се дали да пусна отделна тема или да пиша във „Фукня”, но кой знае какво за фукане няма, а и реших да стане нещо, като мини ревю.

Честно казано, никога не съм си представял, че ще напиша нещо положително за изделие с марката „Behringer” . Не мога да кажа на бялото черно обаче. Иде реч за ето това мъничко комбо (Behringer BX-108):

behringerbx.jpg

Uploaded with ImageShack.us

След като си продадох по-малкия усилвател, а по-големият отиде в репетиционната, останах на сухо вкъщи. Засърбяха ме ръцете да си свиря и исках да взема нещо съвсем малко, колкото да се чувам и без да тормозя съседите. Имах някакъв спомен, че вероятно съм го чувал преди доста време на един купон и не звучеше дразнещо. Сега вече, като притежател мога да кажа, че наистина ми надмина очакванията. За комбо с такъв размер и цена вади учудващо топъл и плътен звук. Няма го типичният за малките евтини усилватели кашонен, кух звук. 8-инчовият говорител слиза доста надолу, няма никакъв проблем да се справи с 4-струнен бас в стандартен строй, но предполагам, че В няма да покрие адекватно. Ретро изгледът му поне на мен ми допада. Изработката, на външен вид, по нищо не се отличава от тази на по-скъпите марки, дори ги надминава в някои неща, като например дръжката от естествена кожа. 19 мм плоскости, тежи 7 кг и явно кутията е демпвана защото не кънти много при почукване. Сглобено е без никакви забележки, облицовката е безупречно залепена и дори не изглежда евтина. Няма ъгли, но се предполага, че такова комбо няма да се мъкне по концерти и репетиции, така че не му и трябват.

Функционално си има всичко необходимо и даже повече за усилвател от такъв клас. Корекции за усилване, ниски, среди, високи, линеен вход и изход, както и такъв за слушалки, при това с някаква форма на кабинетен симулатор.

Освен, че звучи учудващо добре е и учудващо силно за размерите си. В момент съм го сложил в хола, който е около 100 куб. м. и усилено до половина ми дава комфортно ниво на звука. В по-малко помешение трябва да се намали още. Няма да се справи дори и с най-нежният барабанист, разбира се, но спокойно може да покрие 1-2 акустични китари или да речем пиано.

С една дума, останах много приятно изненадан, особено като се има предвид каква марка е и, че струва по-малко от два комплекта струни с покритие. Според мен е идеално за домашно свирене, нищо повече не е нужно на човек да си се упражнява у дома без да тероризира околните. Явно Behringer имат попадения тук-таме.

Редактирано от blr
Отговорено

Примерно, ако сравниш с Пиви, ще си по-доволен от Пиви-то, после Маршал - повече то Пиви-то и т.н.

За комбо усилватели с това предназначение съм имал Line 6 LD15 и Marshall MB30, така че база за сравнение не е като да няма. Разделих се и с двата. Факторът цена отчиташ ли? Въпросният Маршал струваше 2.5 пъти повече и не предлага АБСОЛЮТНО нищо повече за упражнения в домашни условия, нито като звук, нито като това, което получаваш за парите си. Подобно е положението с Line 6 LD15.

За свирене с група ползвам Ampeg. Не съм нито сноб, нито фетишист що се отнася до оборудване. Слушам и ако ми хареса-ползвам. Какво пише на табелката малко ме интересува, особено за целта, за която ще се ползва. След като не си чул въпросният усилвател, коментарът ти е най-меко казано излишен.

ПП: На свирещите на китара наистина трябва да им забранят да пишат тук.

Отговорено

Да подкрепя колегата blr и аз съм с добри впечатления от това кубенце :)

Даже съжалявам, че си го продадох навремето :(

За цената си е направо супер!

Сашо

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Отговорено

Аз също свиря на репетиция с Behringer, но 300W модел. Барабаниста е доста агресивен, а аз успявям да го надвикам усилен само до 3-4. Има си EQ- добър. Сompressor-а му не го използвам, защото не става. Включвам качествен compressor-limiter външен. Ултрабас-а също не го използвам. Нямам виждане към този ефект. Драйв канала му също не ме кефи, но пак няма проблем, защото така или иначе не ме кефи бас с драйв. Като цяло кубето е много добро. Парите не са големи. Взех го ново за 440 лв. Мога само да кажа че е добро кубе.Не се учудвам, че това малко кубе по-горе, също е добро. Вярвам в това.