Jump to content
Българският форум за музиканти

Невероятно, но факт.


blr

Recommended Posts

Чудех се дали да пусна отделна тема или да пиша във „Фукня”, но кой знае какво за фукане няма, а и реших да стане нещо, като мини ревю.

 

Честно казано, никога не съм си представял, че ще напиша нещо положително за изделие с марката „Behringer” . Не мога да кажа на бялото черно обаче. Иде реч за ето това мъничко комбо (Behringer BX-108):

 

 

behringerbx.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

След като си продадох по-малкия усилвател, а по-големият отиде в репетиционната, останах на сухо вкъщи. Засърбяха ме ръцете да си свиря и исках да взема нещо съвсем малко, колкото да се чувам и без да тормозя съседите. Имах някакъв спомен, че вероятно съм го чувал преди доста време на един купон и не звучеше дразнещо. Сега вече, като притежател мога да кажа, че наистина ми надмина очакванията. За комбо с такъв размер и цена вади учудващо топъл и плътен звук. Няма го типичният за малките евтини усилватели кашонен, кух звук. 8-инчовият говорител слиза доста надолу, няма никакъв проблем да се справи с 4-струнен бас в стандартен строй, но предполагам, че В няма да покрие адекватно. Ретро изгледът му поне на мен ми допада. Изработката, на външен вид, по нищо не се отличава от тази на по-скъпите марки, дори ги надминава в някои неща, като например дръжката от естествена кожа. 19 мм плоскости, тежи 7 кг и явно кутията е демпвана защото не кънти много при почукване. Сглобено е без никакви забележки, облицовката е безупречно залепена и дори не изглежда евтина. Няма ъгли, но се предполага, че такова комбо няма да се мъкне по концерти и репетиции, така че не му и трябват.

Функционално си има всичко необходимо и даже повече за усилвател от такъв клас. Корекции за усилване, ниски, среди, високи, линеен вход и изход, както и такъв за слушалки, при това с някаква форма на кабинетен симулатор.

Освен, че звучи учудващо добре е и учудващо силно за размерите си. В момент съм го сложил в хола, който е около 100 куб. м. и усилено до половина ми дава комфортно ниво на звука. В по-малко помешение трябва да се намали още. Няма да се справи дори и с най-нежният барабанист, разбира се, но спокойно може да покрие 1-2 акустични китари или да речем пиано.

С една дума, останах много приятно изненадан, особено като се има предвид каква марка е и, че струва по-малко от два комплекта струни с покритие. Според мен е идеално за домашно свирене, нищо повече не е нужно на човек да си се упражнява у дома без да тероризира околните. Явно Behringer имат попадения тук-таме.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Примерно, ако сравниш с Пиви, ще си по-доволен от Пиви-то, после Маршал - повече то Пиви-то и т.н.

 

За комбо усилватели с това предназначение съм имал Line 6 LD15 и Marshall MB30, така че база за сравнение не е като да няма. Разделих се и с двата. Факторът цена отчиташ ли? Въпросният Маршал струваше 2.5 пъти повече и не предлага АБСОЛЮТНО нищо повече за упражнения в домашни условия, нито като звук, нито като това, което получаваш за парите си. Подобно е положението с Line 6 LD15.

За свирене с група ползвам Ampeg. Не съм нито сноб, нито фетишист що се отнася до оборудване. Слушам и ако ми хареса-ползвам. Какво пише на табелката малко ме интересува, особено за целта, за която ще се ползва. След като не си чул въпросният усилвател, коментарът ти е най-меко казано излишен.

 

ПП: На свирещите на китара наистина трябва да им забранят да пишат тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да подкрепя колегата blr и аз съм с добри впечатления от това кубенце :)

Даже съжалявам, че си го продадох навремето :(

За цената си е направо супер!

 

Сашо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Аз също свиря на репетиция с Behringer, но 300W модел. Барабаниста е доста агресивен, а аз успявям да го надвикам усилен само до 3-4. Има си EQ- добър. Сompressor-а му не го използвам, защото не става. Включвам качествен compressor-limiter външен. Ултрабас-а също не го използвам. Нямам виждане към този ефект. Драйв канала му също не ме кефи, но пак няма проблем, защото така или иначе не ме кефи бас с драйв. Като цяло кубето е много добро. Парите не са големи. Взех го ново за 440 лв. Мога само да кажа че е добро кубе.Не се учудвам, че това малко кубе по-горе, също е добро. Вярвам в това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.