evans Отговорено Декември 25, 2011 Share Отговорено Декември 25, 2011 Според мен няма смисал от този сет на Premier като цена е добъре, но се съмнявам че е много качествен а пък и ако изкаш да свириш нещо по-тежко се съмнявам да звучи добре на томове 10,12,14....а за чинелите които се предлагат със сета няма смисал дори да си говорим звучат отвратително и според мен е много по добре ако не останат много пари за чинели да си вземеш Paiste PST3 малко по скъпи са, но според мен много по-добри. Естествено това си е лично мое мнение...+ това Gretsch-a е със много добър hardware за парите си... Какво ще рече по-качествено?всички сетове до 1000лв са една ракия.Дали сонор,греч,премиер...всички тези сетове се водят бегинър,демек взимаш ги да се учиш на тях, без да имаш претенции за някакво по-сериозно звучене,например като тама за 3000евро.Все пак дървото на тези барабани не е кой знае какво и какшито и кожи да сложиш,няма да ти звучат като на Стив Смит барабаните. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Danny47 Отговорено Декември 26, 2011 Share Отговорено Декември 26, 2011 Разбира се, че има значение какъв избор ще направи колегата... било то и за барабани до 1000лв. Ако си вземе Стаг, може да е сигурен, че ще направи грешка. Мапекс се правят във фабриката на Сонор (Китай) и мога да ти гарантирам, че няма да сгрешиш с нито една от тези две марки. За мен Сонор имат неразрушим хардуер и най-евтината им серия няма конкуренция в този ценови клас. Това е моята препоръка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
evans Отговорено Декември 26, 2011 Share Отговорено Декември 26, 2011 Разбира се, че има значение какъв избор ще направи колегата... било то и за барабани до 1000лв. Ако си вземе Стаг, може да е сигурен, че ще направи грешка. Мапекс се правят във фабриката на Сонор (Китай) и мога да ти гарантирам, че няма да сгрешиш с нито една от тези две марки. За мен Сонор имат неразрушим хардуер и най-евтината им серия няма конкуренция в този ценови клас. Това е моята препоръка. Аз пък стаг и всякакви такива измислени марки барабани произвеждани за трети страни изобщо не ги слагам в класациите.Интересува ме да ми кажеш каква разлика има м-у един сет сонор за 600лв и един сет греч за същите пари. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BREAKDOWN Отговорено Декември 26, 2011 Share Отговорено Декември 26, 2011 Разбира се, че има значение какъв избор ще направи колегата... било то и за барабани до 1000лв. Ако си вземе Стаг, може да е сигурен, че ще направи грешка. Мапекс се правят във фабриката на Сонор (Китай) и мога да ти гарантирам, че няма да сгрешиш с нито една от тези две марки. За мен Сонор имат неразрушим хардуер и най-евтината им серия няма конкуренция в този ценови клас. Това е моята препоръка. По правилно е да се твърди, че използват една и съща фабрика (заедно с Premier), но това се отнася само за евтините серии. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ammanas Отговорено Декември 26, 2011 Share Отговорено Декември 26, 2011 Ами аз пробвах и сета на Premier Powerforce и честно казано останах много приятно изненадан от сет който струва 480лв. Хардуера също не е никак лош даже е перфектен томовете звучат много яко тъй че щом си начинаещ според мен няма да сбъркаш ако си вземеш Premier Powerforce Stage 22 + Paiste PST3 + Mapex Throne всичко това за 930лв. и не звучи никак зле (това си е лично мое мнение). Аз направих точно това с моя бюджет от 1000лв. и останах доволен. А относно въпроса на evans спрямо моя коментар 1. Не съм тръгнал да сравнявам Греч за 1000лв. с Тама за 5000лв. естествено е че с никой сет от 1000лв. няма да постигна това качество и 2. Естествено е да има значение какво точно купуваш без значение дали е до 1000 или 10000лв. парите никак не са малко и е нормално да искам да се вложат пълноценно самия факт че има сетове за 400,600,700,800,1000лв говори, че има някаква разлика между тях (било то само в хардуера,материала или каквото и да е друго) и задачата в тази тема е да се помогне на човека да оползотвори парите си възможно най-добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bo1 Отговорено Март 15, 2012 Share Отговорено Март 15, 2012 Наскоро се сдобих с Sonor 507 втора ръка и hardware-а не е най - новата мода, но пък е много стабилен. А барабаните си звучат доста прилично, за тази цена и не само Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
QueenII Отговорено Март 15, 2012 Share Отговорено Март 15, 2012 Специално за 507 съм съгласен с колегата. С хубави кожи барабаните звучат много, много прилично. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
джани Отговорено Юли 11, 2014 Share Отговорено Юли 11, 2014 Следващите редове са ЛИЧНО МНЕНИЕ, с което не обвързвам никого и не представлявам някакви търговски интереси! Признавам си, че за първи път виждам такава серия на Фейм и поне от снимката на външен вид ми харесва. Обаче все пак това е само снимка - трябва да се видят на живо. И най-вече да се чуят. Mapex MBirch съм ги чувал и звучат добре за цената си. И двата модела са правени в Китай, така че качеството на материала сигурно е сходно, но все пак Мапекс са си световна марка и предполагам при тях изработката е по-добра, защото си имат наложени стандарти. От друга страна при Фейм, като при всички китайски производители, виждам тенденция да се копират елементи от големите марки. Окачването на томовете е независимо от касата, което първоначално беше въведено от DW. За мен лично това е голям плюс. В държачите на томовете има голяма прилика с тези на Ямаха (ябълковидната сглобка), а скобите за окчаването им са нещо средно между Тама и Мапекс... общо взето "сбирщайн". Ако тези неща са направени с прилично качество може да се окаже, че са събрали добрите идеи от всички марки на едно място. Но то така е и с китайските коли - на външен вид приличат на Мерцедес, който се е чифтосал с Тойота, но отвътре си е евтино и некачествено. Основната разлика, която виждам, е в дебелината на корпусите. И при двата модела са 6-слойни, но Фейм-а е дебел 12 милиметра, докато Мапекса е 7,2 милиметра (поне така пише в спецификациите им). Това е много сериозна разлика (66%) и ме навежда на мсълта, че при равни други условия Фейм ще имат повече атака и по-малко състейн, отколкото Мапекс и като цяло тонът им ще е по-висок. Това значи, че при озвучаване с кофти микрофони и липса на добра еквализация (каквито обикновено са условията в БГ-клубовете), ще звучат по-плоско. От друга страна при Мапекс-а по-тънкия корпус ще вибрира по-дълго, а вътрешният диаметът на барабаните ще е по-голям, което позволява излизането на по-ниските честоти, а именно те правят звука плътен и жив. И така: Фейм: + добър външен вид, (поне от снимки приличат на висок клас барабани) + Свободно окачени томове без дупки и железа в касата + Много добра цена - Неизвестно (поне за мен) качество на изработка. За хардуера им имам впечатления че е добър като дизайн, но доста чуплив. - Дебели корпуси, което по лично мои предпочитания е недостатък Mapex Mbirch: + По-тънките корпуси + Световна марка, с наложени стандарти за качество (колкото и да е евтина серията) + Доста по-голямо разнообразие от допълнителни компоненти, с които да се обогати комплекта впоследствие и по-лесно достъпни резервни части - Касата е пробита отгоре и от нея стърчи грозен том-холдер. Лично аз предпочитам другият вариант. Но естествено нищо не пречи и на Мапекс-а да му окача томовете на стойки и да запуша дупката на касата. - По-висока цена (макар и малко) Ако трябваше аз да избирам между двата, бих взел Мапекс. Fame са полска фирма, работеща за и под контрола на германците. Намира се в гр. Гданск, или както германците го обявяват Danzig - старото истинско име на града, когато е бил немски град. За Fame работят също и в Испания, Италия и Португалия. За Fame не работят китайци. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aarab Отговорено Юли 17, 2014 Share Отговорено Юли 17, 2014 http://www.thomann.de/gb/tama_rhythm_mate_standardbk_14.htm Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aarab Отговорено Юли 21, 2014 Share Отговорено Юли 21, 2014 Imperialstar са с по-висок клас чинели и са 699Е Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a200 Отговорено Август 14, 2014 Share Отговорено Август 14, 2014 Купи си хубави барабани на старо, хардуер отделно , и соло барабанче отделно. След това наблегни на чинелите: фус, райд и краш. Не се занимавй с евтини, губиш отвсякъде. Колкото по-рано разбереш че хубавите са скъпи толкова по малко пари ще се набуташ 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts