balombi Публикувано Декември 15, 2011 Share Публикувано Декември 15, 2011 Здравейте. Имам любителски клавир casio Lk-110... Искам да ви попитам дали мога по някакъв начин да го свържа към компютъра , за да му добавя 1-2 нови ритъма... Отзад клавира има изходи за захранване, слушалки , състейн педал и midi out , midi in .... Въпроса ми е как мога да го свържа към компютъра си , за да му запиша малко нови ритми... Моля ви , помогнете ми - ще ви бъда благодарен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miro2bg Отговорено Декември 15, 2011 Share Отговорено Декември 15, 2011 USB изход има ли? Или само МИДИ ин - аут? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Декември 15, 2011 Автор Share Отговорено Декември 15, 2011 (Редактирано) Няма USB , само МИДИ ин - аут - това лошо ли е... Редактирано Декември 15, 2011 от balombi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miro2bg Отговорено Декември 15, 2011 Share Отговорено Декември 15, 2011 С USB по-лесно се включва в компютъра. Ще ти трябва преходник - MIDI-USB, но нека преди това някой запознат с това Касио да каже дали могат да се прехвърлят файлове от компа към клавира. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мартин87 Отговорено Декември 15, 2011 Share Отговорено Декември 15, 2011 Свирката е доста детска и мен лично много ме съмнява възможността за прехвърляне на каквото и да било от и към нея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Декември 16, 2011 Автор Share Отговорено Декември 16, 2011 Аз си мисля , че може , защото иначе нямаше да ги има онези два изхода за миди отзад , но това може да е пълна глупост - за това моля помонете... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Декември 16, 2011 Автор Share Отговорено Декември 16, 2011 http://www.thomann.de/gb/terrasoniq_midi_one.htm В нета намерих това - според вас това ли е , което ми трябва или съм много далече от истината... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miro2bg Отговорено Декември 16, 2011 Share Отговорено Декември 16, 2011 С миди вход и изход можеш да управляваш друг клавир който има миди, а можеш и с другия клавир да управляваш твоя. Наистина не е задължително да може да прехвърля файлове от компютъра. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мартин87 Отговорено Декември 16, 2011 Share Отговорено Декември 16, 2011 Аз си мисля , че може , защото иначе нямаше да ги има онези два изхода за миди отзад , но това може да е пълна глупост - за това моля помонете... Да - пълна глупост е. MIDI е технология за пренос на съобщения (най-общо казано), а не на файлове. Всъщност, в Гугъл пише доста неща по въпроса, липсват само хора, които да четат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Декември 16, 2011 Share Отговорено Декември 16, 2011 То и упътване си има най-вероятно, което очевидно не е прочетено... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Декември 16, 2011 Автор Share Отговорено Декември 16, 2011 Ми не , взел съм го 2ра ръка за 30лв и някак си гаранцията и упътването липсваха... Моля ви , напишете нещо по въпроса ми за кабела , който показах по-горе... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miro2bg Отговорено Декември 16, 2011 Share Отговорено Декември 16, 2011 (Редактирано) А съобщенията не са ли файлове?? (най-общо казано) Редактирано Декември 16, 2011 от miro2bg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Декември 16, 2011 Автор Share Отговорено Декември 16, 2011 ок,де!Моля ви не спорете излишно...а ако можете ми отговорете на въпроса! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
annimm Отговорено Декември 17, 2011 Share Отговорено Декември 17, 2011 по-скоро това.. http://www.thomann.d...idilinkmini.htm нека, ако има някой инженер да се изкаже.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nizo Отговорено Декември 21, 2011 Share Отговорено Декември 21, 2011 MIDI изпраща прости съобщения от рода на няколко байта. 1 байт е 8 бита. 8 бита означава поредица от нули и единици (примерно 00101011). Такава поредица в десетична бройна система може да кодира максимум 255 в десетична система (256 числа като включим 0). Тъй като не е удобно да се пишат нули и единици се ползва съкратен запис в 16-ична бройна система. Цифрите в десетичната са само 10 и поради този факт се ползват букви от A до F, като цифри в 16-тичната система. А е 10, B-11, ... F-15. С други думи 11111111 се записва като 255 в десетична бройна система и като FF в 16-тична. Да се върнем на въпроса. По всеки кабел може да се предаде информация, но въпроса е дали устройствата които свързва, могат да разберат правилно тази информация. Този "договор" за комуникация между устройства се нарича протокол. По принцип MIDI протокола не е с цел пренос на файлове ... т.е. за да може да вкарваш звуци в клавира, трябва клавира и компютъра да ползват MIDI кабела по нетрадиционен начин. В MIDI протокола има SysEx команда която стартира низ от байтове с неограничен брой, която служи за именно такива нетрадиционни употреби, но това въобще не означава, че твоя клавир поддържа пренос на файлове. Кабела на който се надяваш, няма да помогне с нищо! Не го купувай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts