Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте , как да си свържа миксера ?

Картата ми е M-Audio 2496, а миксера Yamaha MG 102c

Така ли трябва да стане

4146394d.jpg

или така

4146395W.jpg

Също искам да попитам как да си свържа микрофона, защото засега съм с микрофон с цял свързан кабел, който завършва с обикновен жак, а не XLR. Тук ли трябва да го сложа:

4146398C.jpg

Отговорено

ми май не точно

от рокорд аут -----> ин на саунд картата

аут на саунд картата ----->ин до рекорд аут или пък може и така както си посочил в един стерео канал тук не съмсигурен

а най-добре прочети ръковоството за работа и на двете

Отговорено

Ами четох ги и е много объркващо , защото ръководството на миксера е общо с един друг модел .. и от REC OUT ми казва , че е за рекордер , а 2TRIN за плеар.

И аз съм пуснал няколко снимки , но просто се бъгват и не излизат и съм ги пуснал като външен линк. И май в едно видео гледах , че става по втория вариант , но не бях сигурен и реших все пак да си питам , за да не направя някой гаф, защото знам , че ако объркам нещо , може да даде на късо и ще отиде новия миксер .

Отговорено

Имал съм такава карта и такъв миксер - ползвай 2TR In & Rec Out.

Но и двете схеми са ти грешни. Трябва да стане така:

Yamaha Rec Out -> M-Audio In

M-Audio Out -> 2TR In

За микрофон използвай само балансиран кабел с канони, при другия има повече шум и по-малко динамика.

Отговорено

Леле сега видях , че в бързината съм ги объркал ина и аута :D .. сори и благодаря ти :D

А за микрофона , как да използвам такъв кабел , като кабелът ми е цял , свързан и така е фабрично , със обикновен жак накрая . Модела е обикновен динамичен AKG D 40 . Търсих разни преходници в магазините , но не намерих и къде да го включа тоя микрофон и трябват ли преходници ... и въобще може ли да го включа :D

По-нататък ще взимам друг , по-висок клас , но засега искам да включа този :metalist:

Отговорено

Разглоби някой от жаковете (по-скоро канона) и виж кабела има ли 2 жила + оплетка. Ако има - купи си един мъжки канон (за пъхане в миксера), отрежи 1/4" жака и си направи истински кабел канон/канон.

Ако няма (или просто не ти се запоява) - зарежи тоя кабел и си купи микрофонен.

А дотогава можеш да го включиш в горния вход (точно под канона), дето пише LINE. Ти си оградил и "инсърт"-а под него, но той е за други цели. :)

Отговорено

Хм , мерси много за инфото , обаче не ми тръгва звукът.Искам да си пусна слушалките през миксера , но не тръгват.

Някой може ли да ми каже , как да си настроя катрата от контролния панел на M-audio , така че да тръгне и какви отметки да дам на настройките на уйндоус-а в таблото за звуци и аудио устройства , защото навсякъде има по 3 варианта

M-Audio Delta AP Multi

M-Audio Delta AP 1\2

M-Audio Delta AP S\PDIF

Пробвах разни вариянти , но пак не тръгва , а сега в момента ми са така :

http://prikachi.com/.../4/4147004K.jpg

http://prikachi.com/.../7/4147007o.jpg

http://prikachi.com/.../9/4147009Z.jpg

http://prikachi.com/...20/4147020n.jpg

http://prikachi.com/...24/4147024w.jpg

http://prikachi.com/...26/4147026n.jpg

Помогнете моля ! И дайте идеи защо не тръгва ! Искам просто да чуя звук от winamp .

Опс , извинете , тръгна ми звукът !!! Но пак някой , може ли да сподели , какви настроюйки да направя на контролния панел на M-audio

и на настройките на уйндоус-а в таблото за звуци и аудио устройства, така че да е най-подходящо .

Абре хора , как да го накарм да тръгне този микрофон и къде може да е грешката , че за да не тръгва ? Пробвах доста вариянти , и кои са точните неща , които трябва да маркирам в настройките на уйндоус-а в таблото за звуци и аудио устройства , и кои неща да маркирам в контролния панел на M-audio

Защото в таблото на уйндоуса , навсякъде има по 3 вариянта

M-Audio Delta AP Multi

M-Audio Delta AP 1\2

M-Audio Delta AP S\PDIF

а за микрофона даже и четири

M-Audio Delta AP Multi

M-Audio Delta AP 1\2

M-Audio Delta AP S\PDIF

M-Audio Delta AP Mon. Mixer

А в прозореца на M-audio , кои са най подходящите настройки , или те са си маркирани по дефолт.. Някой който има такава карта , може ли да обясни , какви точно настройки да направя , че за да тръгне микрофона и за да е най-удобен за обикновен уйндоус потребител

Отговорено (Редактирано)

Хм ,мерси много ! Ами картата и миксера са свързани с обикновени RCA кабели , а микрофона и слушалките са ми свързани с жакове към миксера.

Навсякъде по настройките ин/аут маркирах M-Audio Delta AP 1\2 .Подкарах го микрофона , но ми дава ехо, както и ми дава ехо на всеки звук синтезиран от компа .

И като записвам , освен вокала , също ми записва звукът , който е бил пуснат .Например бях писнал да върви звук от весете

заедно с вокала и ми го записа , въпреки че слушам на слушалки и звукът не минава през микрофона. Защо го прави този номер :(

Редактирано от GMUNKZ
Отговорено

Не , не става . Като маркирам Monitor mixer не чувам звук въобще . Пробвах и разни други вариянти и пак го прави този проблем .Като съм пуснал микрофона от някоя програма , ехото ми го дава , дори и при звуците на уйндоуса , когато кликам върху папките . Ужас. Някой друг , има ли идея откъде може да идва този проблем ..