GMUNKZ Публикувано Декември 15, 2011 Публикувано Декември 15, 2011 Здравейте , как да си свържа миксера ? Картата ми е M-Audio 2496, а миксера Yamaha MG 102c Така ли трябва да стане или така Също искам да попитам как да си свържа микрофона, защото засега съм с микрофон с цял свързан кабел, който завършва с обикновен жак, а не XLR. Тук ли трябва да го сложа: Цитирай
Acei Отговорено Декември 15, 2011 Отговорено Декември 15, 2011 ми май не точно от рокорд аут -----> ин на саунд картата аут на саунд картата ----->ин до рекорд аут или пък може и така както си посочил в един стерео канал тук не съмсигурен а най-добре прочети ръковоството за работа и на двете Цитирай
GMUNKZ Отговорено Декември 15, 2011 Автор Отговорено Декември 15, 2011 Ами четох ги и е много объркващо , защото ръководството на миксера е общо с един друг модел .. и от REC OUT ми казва , че е за рекордер , а 2TRIN за плеар. И аз съм пуснал няколко снимки , но просто се бъгват и не излизат и съм ги пуснал като външен линк. И май в едно видео гледах , че става по втория вариант , но не бях сигурен и реших все пак да си питам , за да не направя някой гаф, защото знам , че ако объркам нещо , може да даде на късо и ще отиде новия миксер . Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 15, 2011 Отговорено Декември 15, 2011 Имал съм такава карта и такъв миксер - ползвай 2TR In & Rec Out. Но и двете схеми са ти грешни. Трябва да стане така: Yamaha Rec Out -> M-Audio In M-Audio Out -> 2TR In За микрофон използвай само балансиран кабел с канони, при другия има повече шум и по-малко динамика. Цитирай
GMUNKZ Отговорено Декември 15, 2011 Автор Отговорено Декември 15, 2011 Леле сега видях , че в бързината съм ги объркал ина и аута .. сори и благодаря ти А за микрофона , как да използвам такъв кабел , като кабелът ми е цял , свързан и така е фабрично , със обикновен жак накрая . Модела е обикновен динамичен AKG D 40 . Търсих разни преходници в магазините , но не намерих и къде да го включа тоя микрофон и трябват ли преходници ... и въобще може ли да го включа По-нататък ще взимам друг , по-висок клас , но засега искам да включа този Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 15, 2011 Отговорено Декември 15, 2011 Разглоби някой от жаковете (по-скоро канона) и виж кабела има ли 2 жила + оплетка. Ако има - купи си един мъжки канон (за пъхане в миксера), отрежи 1/4" жака и си направи истински кабел канон/канон. Ако няма (или просто не ти се запоява) - зарежи тоя кабел и си купи микрофонен. А дотогава можеш да го включиш в горния вход (точно под канона), дето пише LINE. Ти си оградил и "инсърт"-а под него, но той е за други цели. Цитирай
GMUNKZ Отговорено Декември 15, 2011 Автор Отговорено Декември 15, 2011 Хм , мерси много за инфото , обаче не ми тръгва звукът.Искам да си пусна слушалките през миксера , но не тръгват. Някой може ли да ми каже , как да си настроя катрата от контролния панел на M-audio , така че да тръгне и какви отметки да дам на настройките на уйндоус-а в таблото за звуци и аудио устройства , защото навсякъде има по 3 варианта M-Audio Delta AP Multi M-Audio Delta AP 1\2 M-Audio Delta AP S\PDIF Пробвах разни вариянти , но пак не тръгва , а сега в момента ми са така : http://prikachi.com/.../4/4147004K.jpg http://prikachi.com/.../7/4147007o.jpg http://prikachi.com/.../9/4147009Z.jpg http://prikachi.com/...20/4147020n.jpg http://prikachi.com/...24/4147024w.jpg http://prikachi.com/...26/4147026n.jpg Помогнете моля ! И дайте идеи защо не тръгва ! Искам просто да чуя звук от winamp . Опс , извинете , тръгна ми звукът !!! Но пак някой , може ли да сподели , какви настроюйки да направя на контролния панел на M-audio и на настройките на уйндоус-а в таблото за звуци и аудио устройства, така че да е най-подходящо . Абре хора , как да го накарм да тръгне този микрофон и къде може да е грешката , че за да не тръгва ? Пробвах доста вариянти , и кои са точните неща , които трябва да маркирам в настройките на уйндоус-а в таблото за звуци и аудио устройства , и кои неща да маркирам в контролния панел на M-audio Защото в таблото на уйндоуса , навсякъде има по 3 вариянта M-Audio Delta AP Multi M-Audio Delta AP 1\2 M-Audio Delta AP S\PDIF а за микрофона даже и четири M-Audio Delta AP Multi M-Audio Delta AP 1\2 M-Audio Delta AP S\PDIF M-Audio Delta AP Mon. Mixer А в прозореца на M-audio , кои са най подходящите настройки , или те са си маркирани по дефолт.. Някой който има такава карта , може ли да обясни , какви точно настройки да направя , че за да тръгне микрофона и за да е най-удобен за обикновен уйндоус потребител Цитирай
Demiurg Отговорено Декември 16, 2011 Отговорено Декември 16, 2011 Ако входа и изхода от картата са ти жаковте - ползваш AP 1/2. Цитирай
GMUNKZ Отговорено Декември 16, 2011 Автор Отговорено Декември 16, 2011 (Редактирано) Хм ,мерси много ! Ами картата и миксера са свързани с обикновени RCA кабели , а микрофона и слушалките са ми свързани с жакове към миксера. Навсякъде по настройките ин/аут маркирах M-Audio Delta AP 1\2 .Подкарах го микрофона , но ми дава ехо, както и ми дава ехо на всеки звук синтезиран от компа . И като записвам , освен вокала , също ми записва звукът , който е бил пуснат .Например бях писнал да върви звук от весете заедно с вокала и ми го записа , въпреки че слушам на слушалки и звукът не минава през микрофона. Защо го прави този номер Редактирано Декември 16, 2011 от GMUNKZ Цитирай
arpan Отговорено Декември 20, 2011 Отговорено Декември 20, 2011 Пробвай на този екран да смениш отляво на Monitor Mixer: Цитирай
GMUNKZ Отговорено Декември 21, 2011 Автор Отговорено Декември 21, 2011 Не , не става . Като маркирам Monitor mixer не чувам звук въобще . Пробвах и разни други вариянти и пак го прави този проблем .Като съм пуснал микрофона от някоя програма , ехото ми го дава , дори и при звуците на уйндоуса , когато кликам върху папките . Ужас. Някой друг , има ли идея откъде може да идва този проблем .. Цитирай
Recommended Posts