peshoy2k Отговорено Май 17, 2005 Отговорено Май 17, 2005 Не става !Ние българите(повечето)сме прости хора,с ниска култура,с елементарни ценности и със селски манталитет ! Затова докато ни има,ще я има и тази музика,която характеризира всичко това ! не сме само ние, всички народи са така, няма какво да се заблуждаваме. Ся ше кажеш глей щатите, ама нали се сещаш колко 'ора са там и като се замислиш процентово там MTV е номер 1. Да не ми се обиждат хората ама за мене черното е кат нашата чалга . тука е трудна да пробиеш ако правиш по-скоро музикантска музика, там също е по-лесно да станеш некой R en B изпълнител. ПОне така наблюдавам отстрани нещата и така съм чувал, ама може и да не съм прав де, нека кажат хората abroad.
sa6tiat Отговорено Май 17, 2005 Отговорено Май 17, 2005 Ский са, това си е културен феномен; т.е, не иде реч музиката добра ли е, фолк ли е, то вкусове се генерират, възпитават и прочее. Затова Слави и сие - на пангара! Отликата на чалгата не е само във факта, че има местен корен, народна, лесносмилаеми текстове; то тва го има и в други стилове. ЦЕЛИЯ ПРОБЛЕМ НА ТАЗИ ДЕЗОДОРИРАНА ПОМИЙНА ПЯНА / с малки, но съществуващи изкЪлчения/ е КОНФОРМИЗЪМ, съчетан с ПРОСТАЩИНА. Пънкерите, дедчетата, алтернативци и всички рокаджийски производни също лъстят, псуят, ич не са върха на философо-лирическата доминанта... НО ПОНЕ СИ ЗНААТ ХАЛА И ИСКРЕНО СЕ КЕФЯТ НА МУЗИКАТА СИ, ИМА БУНТ И ОТКРОВЕНОСТ... Имаме и прекрасни примери за кич сред мои любимци, като КИС напр. ОБАЧЕ: Съчетанието на кичозна музика с текст тип "теменужен идиот/ка/, допълнено с облекло от циганска сватба /да ме прощават братята/ и накрая претенция без грам Самоирония, облепено с КОНФОРМИЗЪМ!, ТА ТОВА ЦЯЛОТО ПРАВИ ЧАЛГИЯТА ТОЛКОВА ПРИЯТНО ОТБЛЪСКВАЩА. И пак ще повторя: бой по конформизма. Боно хубаво го е казал: конформизъм/антиконформизъм е границата между поп и рок; но при поп-а поне може да има прекрасна музика, стил също е важна дума. При чалгата единствения стил е КИЧ. Ае със здраве, че се изнервих. И не забравяйте, че тоа бацил дреме у всеки от нас - примитивното, фолкаджийското, анималистичното, хе-хе :hello:
sa6tiat Отговорено Май 24, 2005 Отговорено Май 24, 2005 О азисе огъзи се <--- CLICK Веднага разпратих окръжно до комитетските хора. Ей, голяма простотия тоя Васко, душа неЩна, ма и Епизод напрао са Епизод 3 + The Empire strikes back Мушмули?...
sa6tiat Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 сега ще направя малко офтопик, не че ми е сефте. Значи, както твърдя, чалгата не е толкова противна, щото музиката не е наш вкус; то не е само естетическо разминаване - чалгата в музикалния си вид е просто едно знаме на вид поведенческа култура, възпитание, ако щете, и "цивилизационна" принадлежност. Повод за "просветлението" ми даде току-що завършилият "мач" между моите "любимци" в синьо и "шампионите". Бързам да уточня - за да не се разпалва някаква спортна, запалянковска полемика, че КАТЕГОРИЧНО отказвам да дискутирам футболната страна; и ако това стане, нека се трие и мнението ми, и всичко. Не случайно ги слагам хероите в кавички. За мое поредно разочарование за пореден път левскарчетата, както и колегите им in red се оказаха единствено способни на спортни занимания като побоища, скорострелни секс покани към роднините на адресата и подскоци в БИАД. Надявам се, че ме разбрахте. Ако не сте, ще обобщя, че 99.9% от лицето на българския спорт, в т.ч и футбола, са ЧАЛГАДЖИИ. Останалият 1% е някой объркан масажист, който е глух. МИЛА РОДИНО, ТИ СИ ЗЕМЕН РАЙ! За кого ли...
Shakesbeer Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 ОФФ: Ако бехме отстранили червените щехме да се срещнеме със сините на финала!!! <-------- ЛООК ХЕРЕ!!! Иначе - всеки е свободен да харесва каквото си иска, да слуша каквото си иска, да свири каквото си иска, стига да не го натрапва на другите. П.С. Тва на важи само за "Поп-Фолкърите" и раперите!!!
peshoy2k Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 сега ще направя малко офтопик, не че ми е сефте.Значи, както твърдя, чалгата не е толкова противна, щото музиката не е наш вкус; то не е само естетическо разминаване - чалгата в музикалния си вид е просто едно знаме на вид поведенческа култура, възпитание, ако щете, и "цивилизационна" принадлежност. Повод за "просветлението" ми даде току-що завършилият "мач" между моите "любимци" в синьо и "шампионите". Бързам да уточня - за да не се разпалва някаква спортна, запалянковска полемика, че КАТЕГОРИЧНО отказвам да дискутирам футболната страна; и ако това стане, нека се трие и мнението ми, и всичко. Не случайно ги слагам хероите в кавички. За мое поредно разочарование за пореден път левскарчетата, както и колегите им in red се оказаха единствено способни на спортни занимания като побоища, скорострелни секс покани към роднините на адресата и подскоци в БИАД. Надявам се, че ме разбрахте. Ако не сте, ще обобщя, че 99.9% от лицето на българския спорт, в т.ч и футбола, са ЧАЛГАДЖИИ. Останалият 1% е някой объркан масажист, който е глух. МИЛА РОДИНО, ТИ СИ ЗЕМЕН РАЙ! За кого ли... ние масажистите не сме глухи и неориентирани искам да споделя с нотка на афект към тези злонамерени слова
Rastabreeder Отговорено Май 26, 2005 Отговорено Май 26, 2005 (Редактирано) каквото ги сучетее... :think: повечето се свежда до там че по голямата чест от българите сме елементарни хора и като видят една цица и разберат сексуалните намеци в елементарния до простащина текст , ууу аааа аидеее чалгиятаааа аааа + 4е повечето от момиченцата който като малки не са били много умни , да не казвам хич , решават да нахулат късата пола , после други неща нахулват и хоп чалга певица за какво да се мъчат като е толкова лесно...нали имам 3 такива в моя клас ,който вече са 2 ... ама едната не беше толкова тъпа преди 3 год , по цял ден пишат "Аз те обичах , ти избяга , каде си сега... _)_" Или решават кръстословици за първокласници. Ето за това сам против чалгата ... пормива мозаците , малко по малко се изгубва мисловния процес Редактирано Май 26, 2005 от Rastabreeder
peshoy2k Отговорено Май 26, 2005 Отговорено Май 26, 2005 що бре, може да предпочитат пред това да живеят в гарсониера с някой много начетен младеж и вместо чер хайвер да консумират кисело мляко и Виктор Юго
mengel Отговорено Юли 8, 2005 Отговорено Юли 8, 2005 Някъде Topsun каза, че за да се даде мнение трябва да се познава субекта. А кажете сега какво е туй чалга, туй фолк (може и с поп отпред), етно и каква е разликата, кое да наплюем и на кое да викаме евала :arrow: . Не заради друго, ами ми сеструва, че се смесват нещата
the Punisher Отговорено Юли 10, 2005 Отговорено Юли 10, 2005 най-малкото чужденците и се кефят Как 6е и се кефят бе ти луд ли си?Ти на кой свят живее6?4ужденците се кефят на народната ни музика,но не и на 4алгата.Об6тувам с доста 4ужденци живу6ти в Бьлгария и за тва смея да твьрдя,4е това не е вярно. Колкото до останалото наистина сьм на мнение,4е не трябва да се обрь6та толкова внимание на този жанр.
the Punisher Отговорено Юли 10, 2005 Отговорено Юли 10, 2005 :green: Или повръщане :green: Исфиня'ъйти, ни съ сдържах... Ха,ха,ха,хаааааааааа жестокооо,Снежанке 6та 4ерпя една бира обе6тавам,само ми се обади някой пьт.Тва е гениално :green:
MadHatter Отговорено Юли 15, 2005 Отговорено Юли 15, 2005 каквото ги сучетее... :think: повечето се свежда до там че по голямата чест от българите сме елементарни хора и като видят една цица и разберат сексуалните намеци в елементарния до простащина текст , ууу аааа аидеее чалгиятаааа аааа + 4е повечето от момиченцата който като малки не са били много умни , да не казвам хич , решават да нахулат късата пола , после други неща нахулват и хоп чалга певица за какво да се мъчат като е толкова лесно...нали имам 3 такива в моя клас ,който вече са 2 ... ама едната не беше толкова тъпа преди 3 год , по цял ден пишат "Аз те обичах , ти избяга , каде си сега... _)_" Или решават кръстословици за първокласници. Ето за това сам против чалгата ... пормива мозаците , малко по малко се изгубва мисловния процес еми тва е така наречения музикален бизнес-дупенца и да къдриш без една вярна нота/макар че имам мацки,които действително пеят/ и все пак,както обичам честичко да казвам:тва е като да правиш поп по лесния начин.
Recommended Posts