travelcaster2 Отговорено Февруари 10, 2012 Отговорено Февруари 10, 2012 Извинявай, Емануил. Радваш ме с постоянството да се развиваш, композираш, импровизираш. Харесват ми твоите неща. Не писах тези неща, за да се заяждам, а за да бъдем точни и разбрани от читателите във форума. Успех! Цитирай
emosms Отговорено Февруари 10, 2012 Отговорено Февруари 10, 2012 (Редактирано) абе има лек проблем значи и аз като пробвах, да алтервам с хроматизми, да бягам извън гамата която звучи стабилно върху акорда, може да стане прекалено нестабилно в смисъл има различни хроматични тонове да ги наречем, с които да оцветяваш. но в по макро план, като слушаш цялото соло как се развива, ако няма по установена логика и някаква постепенност, някаква там "драматургия" - от по стабилно и просто към кулминация и ефектна модулация или де да знам, ако експериментираш непрекъснато с всичките забежки които са интересни, се губи малко ефекта. но то затова трябва да се записваш чат пат --- Иначе има СУПЕР попадения! Редактирано Февруари 10, 2012 от emosms Цитирай
emo_tion1 Отговорено Февруари 10, 2012 Автор Отговорено Февруари 10, 2012 travelcaster2 благодаря. И аз се надявам че не си възприел спора като заяждане. Конфликта всъщност е сблъсък на 2 мнения което няма нищо лошо. А разбира се ако бях се постарал повече да напиша акордите точно нямаше да го има този спор , но пък от друга страна може би и темата нямаше да развие до това ниво emosms по прицнип и аз не обичам прекалено фрийй джаза , и съвсем не е нужно да използваш всички техники в един хорус, но пък може да ги тренираш. Все пак тука сме се събрали да джемим , а не да създаваме албуми . А колкото повече експериментираш толкова по-добре. Разбира се крайната цел е свиренето да ти стане по лесно и балансирано , а познанията и упражненията спомагат за това Цитирай
travelcaster2 Отговорено Февруари 10, 2012 Отговорено Февруари 10, 2012 emo_tion1, с твое позволение за радост на солистите и публиката ще постна твоята композиция във вид, удобен за свирене, анализ и подготовка на импровизацията и накрая, за да няма спорове. Както ги беше написал по 7 акорда на ред, съгласи се, че за някои от нас поне бяха малка скрита картинка... Цитирай
Tozi Отговорено Февруари 10, 2012 Отговорено Февруари 10, 2012 (Редактирано) Ето: http://www.4shared.com/mp3/XDvag67q/emanuel.html Редактирано Февруари 10, 2012 от Tozi 2 Цитирай
emo_tion1 Отговорено Февруари 10, 2012 Автор Отговорено Февруари 10, 2012 (Редактирано) Интересен ход До диезна пентатоника върху Ми бемол минор , и До мажорния триад също много освежава върху Си бемола п.п. Може би пианото ако се намали малко ще изпъкне още по добре китарата Редактирано Февруари 10, 2012 от emo_tion1 Цитирай
Tozi Отговорено Февруари 10, 2012 Отговорено Февруари 10, 2012 До диез минорна пентатоника върху фа диез минор и до минорна върху фа минор. Самосвирката избива чистотно - за другия джем си купи нов роял - Стейнуей съм чувал че са добри Цитирай
emo_tion1 Отговорено Февруари 10, 2012 Автор Отговорено Февруари 10, 2012 Утре го поръчвам . Та какво за мене някакви си 100 000 лв иначе ако някой реши да се включва може да намали малко средите на пианото и ще се пооправят малко нещата , докато ми донесат рояла Цитирай
Tozi Отговорено Февруари 10, 2012 Отговорено Февруари 10, 2012 Е това е вече приказка. Абе 100 000 лева си е направо половин цена. Сигурно си с връзки или имаш късмет. Честито и в двата случая! 2 Цитирай
travelcaster2 Отговорено Май 26, 2013 Отговорено Май 26, 2013 При неделното чистене на файлове намерих това отпреди година. Като се свири соло по-добре е да се мисли с текст, за да е като приказка. И понеже не мога да го изсвиря в това бързо темпо, давам го на ноти. Цитирай
emo_tion1 Отговорено Септември 10, 2013 Автор Отговорено Септември 10, 2013 Very interesting notation Travelcaster2 Цитирай
travelcaster2 Отговорено Септември 10, 2013 Отговорено Септември 10, 2013 Охо, здравей. Отдавна не си се появявал. Това го написах в твоя чест. Парчето е твое. Цитирай
Recommended Posts