immortal__ Публикувано Ноември 29, 2011 Share Публикувано Ноември 29, 2011 Здравеите, Решил съм да се захвана с изработка на amp Hiwatt DR-103.. Намерил съм схемите от сайта (http://www.hiwatt.com/data/tech_info.html) и всичко точно, обаче остава основния проблем с трафовете.. Понеже нови струват 150$ на парче, въпроса ми е - към кой мога да се обърна за качествено навиване.. и някой има ли идея с какви параметри трябва да са (понеже в нета не намерих никакви характеристики). Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Ноември 29, 2011 Share Отговорено Ноември 29, 2011 На твое място бих купил оригиналите(не че са точно оригинали).Този усилвател не е компромис.Ако ще правиш компромиси, то направи друг амп.Ако ще да е този, направи го както си му е реда.А и 150 долара за изходен не е чак толкова много, даже е добра цена. А мрежов може да си поръчаш на фирма по избор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Ноември 29, 2011 Share Отговорено Ноември 29, 2011 Схемите са непълни. Виж захранването. Ако не можеш да видиш грешката, по-добре не се захващай с правенето Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Ноември 29, 2011 Share Отговорено Ноември 29, 2011 Като човек с опит с тези усилватели и с трансформаторите им, мога да кажа, че всяка фирма НЕ може да направи мрежовия трансформатор. А за изходящия... Отговорът защо, ще оставя за себе си. Не случайно тези усилватели вървят по $3500 на старо. Не че не може да се правят. Просто не от всеки. И не за малко пари. Не съм сигурен, че и тези трафове, които се предлагат ще позволят да се получи HIWATT. Скоро се наложи да измервам траф от "реномирана" фирма и щях да падна от резултатите. Мерих и траф правен от известен "специалист" - какво да кажа, не бих го използвал. Изобщо все по отчайващо ми е, когато се иска много, а се предлага много...малко. Толкова ли не може да се схване, че не може да се оножда дявола във въздуха? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
christov64 Отговорено Ноември 29, 2011 Share Отговорено Ноември 29, 2011 Тук има много информация: http://hiwatt.org/tech.html Може би Heyboyer правят най-добрите копия на оригиналните трансформатори. Partridge и едно време са били доста скъпи. Nikifena, къде е грешката в схемата на захранването - не мога да видя нищо особено, освен че единият кондензатор не е надписан (той всъщност е половината от двоен кондензатор 2x50uF)? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g_vayov Отговорено Ноември 29, 2011 Share Отговорено Ноември 29, 2011 (Редактирано) Липсва схемата за отоплителните вериги, кондензатора (100uF 63V) за преднапрежението на крайните лампи е обърнат. Туй според мен... ПП Нищо чудно и още грешки да има. ПП2 В повечето случаи само схемата е крайно недостатъчна за да се възпроизведе едно устройство така че да отговаря на оригинала. Редактирано Ноември 29, 2011 от g_vayov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Ноември 29, 2011 Share Отговорено Ноември 29, 2011 мога да кажа, че всяка фирма НЕ може да направи мрежовия трансформатор. Напълно подкрепям това мнение. @immortal__- избирай умно, както казват янките. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts