plamensb Публикувано Ноември 27, 2011 Публикувано Ноември 27, 2011 Ровя се от известно време във форума и забелязах, че общо взето все едни и същи марки китари се визират. До момента обаче не успях да открия фенове на Parker. Ползвал съм и притежавам няколко различни китари, като Ibanez, Фендер, Jackson и Parker. Ясно е, че изборът на марка инструмент е преди всичко субективен въпрос. От опита си с различни китари от повече от 15г. мога да заявя, че Parker са може би китарите с най-изявен характер и ергономия. Невероятно удобни тяло и гриф в комбинация с високо качество на използваните материали. Със сигурност в ниския ценови клас /до 1000лв./- Parker P-series - това е китарата за мен. При pro-сериите разликата в цената прави марката неконкурентна на другите водещи производители като Ibanez например. И все пак с повече желание за малко над 1000 USD човек би могъл да се сдобие с истински Parker Fly, произведен преди повече от 10 години по стандартите на Ken Parker, а не някоя индонезийка, с каквито вече всички производители заляха пазара. Ако има и други фенове на Parker Guitars в България нека споделят мнението си във форума. Цитирай
Arcturus666 Отговорено Ноември 27, 2011 Отговорено Ноември 27, 2011 (Редактирано) Иван май се казваше китариста на Слави и той свири с кафяв Parker с чепата форма.Чул съм че на бриджа имал пиезо адаптер, но не съм мн запознат с подробности. Да не забравяме , че Dave Martone свири с тази марка Редактирано Ноември 27, 2011 от Arcturus666 Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 27, 2011 Отговорено Ноември 27, 2011 Имах за кратко Parker Fly USA, беше много качествен инструмент, но въобще не ми допадна като тип саунд, така че не я задържах за дълго. Това, което си запазих за спомен беше бридж адаптера Димарцио, който много си пасна с един от моите Фендери и в момента живее в него за постоянно :-) Цитирай
TONY Отговорено Ноември 27, 2011 Отговорено Ноември 27, 2011 Никога не съм пипал такава, но имам добри наблюдения. Рийв Гарбелс или там, както се произнася, китарист на Дейвид Бауи. Цялото му свирене е само с Паркър, бос синт за китара, жесток е. Звучи новаторски, изчанчено, кефи ме на макс. Което не значи, че ще тръгна да го пунтирам( в гиъра). Втори пример - Пеци Гюзелев. Ползва две класически китари - Фендер стратокастер и Гибсън Експлорър. И отвреме на време за цвят и разнобразие - един Паркър. Това са две доста различни концепции, относно ползването на Паркъра. Ако не греша, Паркър бе иноватор за добавяне на акустичен звук в ел. китарата. Вече има и други марки с такива възможности. Ползват се доста от сешън китаристи, на които не им се мъкне и кухарка. Цитирай
plamensb Отговорено Ноември 27, 2011 Автор Отговорено Ноември 27, 2011 Така е, всички Parker-и с тремоло имат и пиезо в бриджа. Освен това китарите са с графитен тръс род и тяло и гриф от дърво и композити. Моята е махагони макар да е от по-ниския клас тялото е от цяло парче дърво. Характерно за Parker са още и адаптерите, които са custom на Di Marzio и Seymor Duncan. Горното се налага от специфичната форма на тялото. Много китаристи ползват Parker, като мои фаворити са Dave Martone и Adrian Belew. Ако някой проявява интерес по темата може да си пусне някой и друг клип в Youtube-а! Let's rock! Цитирай
marketmaker Отговорено Ноември 30, 2011 Отговорено Ноември 30, 2011 Аз купих един Parker P-42 наскоро. Произведен в Корея. Макар че е от ниския клас на Паркър , това е най-добрата китара на която съм свирил досега. Тяло - цяло парче махагон , фингърборд - абанос , много удобен гриф , и добър саунд. Ако не се лъжа , в този ценови клас , това са единствените китари с абаносов фингърборд. Цитирай
plamensb Отговорено Декември 1, 2011 Автор Отговорено Декември 1, 2011 Така е, китарата е страхотна. Проблемът с P42 е, че повечето не са качествено сглобени и имат нужда от допълнителна настройка на бриджа и нът-а. Особеност на модела е, че фабричната настройка е за струни 9-42. Въобще самата китара звучи най-добре с такива струни. Според мен звучи много различно спрямо RG-тата на Ibanez...усещането е за Fender, а звукът е по-близък до Gibson /заради махагона/ Цитирай
Recommended Posts