kvm75 Отговорено Март 15, 2014 Автор Отговорено Март 15, 2014 Аз имам няколко въпроса - ще цитирам няколко коментара! - по-лесна бъдеща смяна на пикгарда ? - и как точно ще стане по лесната смяна след, като е вкопан в дървото,и не е ли по лесна смяната ако е закрепен по стандартният начин с няколко болтчета??? - прикриване на дефект ? - защо трябва пикгарда да се вкопае в дървото за да се прикрие дефект,като за идеята може да се монтира по стандартният начин върху дървото?!?!? - пикгарда е абсолютно декоративен! - ами той ПО ПРИНЦИП не е ли с декоративна цел??? - има някакви скрити предимства? - моя логика, а че стандартното монтиране действа,като ''похлупак'',който обира така или иначе оскъдните вибрации на масивната дървесина ! Вкопан във дървото пикгард - той е вече част от този инструмент и масив - не напразно инкрустациите(при скъпите инструменти) се вкопават а не се лепат върху дъската!!! Не ангажирам никой с мнението ми :) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 15, 2014 Отговорено Март 15, 2014 (Редактирано) Струва ми се, че леко си се похлъзнал на последният ми коментар . Има един скрит хумор в него, за който чете между редовете. Трябва обаче да призная, че теорията с "обирането" на вибрациите ми е любопитна. Ще се радвам на подобаващо научно обяснение на феномена - или поне на по-подробно такова, което звучи смислено. Редактирано Март 15, 2014 от Evtim Djerekarov Цитирай
kvm75 Отговорено Март 16, 2014 Автор Отговорено Март 16, 2014 Sorry, (относно подхлъзването) не съм усетил дълбокият замисъл на коментара! Моята специализация в лютиерствовто е Бузуки,по китарите до колкото мога правя по нещичко, основно за приятели! Ако теорията ми ви звучи НЕ смислено.....както вече написах по-горе - Не ангажирам никой с мнението си !!! А и възнамерявам това да бъде последният ми коментар на тема китари!!! Желая ви приятно хлъзгане..........!!!!!!!!! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 16, 2014 Отговорено Март 16, 2014 (Редактирано) Макар това, което казвате, да е лесно чуваем феномен, при акустичните китари, да кажем, неговото отношение към електрическите солидбоди инструменти е въпросително. Все пак, закрепянето на пикгарда посредством винтове е масова практика от твърде много време, дори при доста скъпи инструменти, може да се нарече дори "традиционно". Затова е любопитен въпросът, дали и колко голямо влияние би имало закачането на пикгарда по различни способи. Редактирано Март 16, 2014 от Evtim Djerekarov Цитирай
qnkoviq Отговорено Март 17, 2014 Отговорено Март 17, 2014 Евтиме, не знам за различните способи, но моята идея беше да е изцяло "нетрадиционно". А дали ще окаже влияние на звука или не ще видим. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 17, 2014 Отговорено Март 17, 2014 Е, със сигурност е станало нетрадиционно. Ще е интересно, да я снимаш, когато е съвсем сглобена. Цитирай
qnkoviq Отговорено Март 30, 2014 Отговорено Март 30, 2014 Ето това е готовия резултат. Снимките са правени с телефона. Скоро и по-качествена фотосесия Изработката надмина очакванията ми! 2 Цитирай
BassTraffic Отговорено Март 30, 2014 Отговорено Март 30, 2014 Изглежда супер! Пикгардът лакиран ли е? Цитирай
Schmokyo Отговорено Август 17, 2014 Отговорено Август 17, 2014 Лакиран е, Коце. Така не му ли се обезмисля функцията ? 1 Цитирай
Recommended Posts