Jump to content
Българският форум за музиканти

kvm75

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от kvm75

  1. Sorry, (относно подхлъзването) не съм усетил дълбокият замисъл на коментара! Моята специализация в лютиерствовто е Бузуки,по китарите до колкото мога правя по нещичко, основно за приятели! Ако теорията ми ви звучи НЕ смислено.....както вече написах по-горе - Не ангажирам никой с мнението си !!! А и възнамерявам това да бъде последният ми коментар на тема китари!!! Желая ви приятно хлъзгане..........!!!!!!!!!
  2. Аз имам няколко въпроса - ще цитирам няколко коментара! - по-лесна бъдеща смяна на пикгарда ? - и как точно ще стане по лесната смяна след, като е вкопан в дървото,и не е ли по лесна смяната ако е закрепен по стандартният начин с няколко болтчета??? - прикриване на дефект ? - защо трябва пикгарда да се вкопае в дървото за да се прикрие дефект,като за идеята може да се монтира по стандартният начин върху дървото?!?!? - пикгарда е абсолютно декоративен! - ами той ПО ПРИНЦИП не е ли с декоративна цел??? - има някакви скрити предимства? - моя логика, а че стандартното монтиране действа,като ''похлупак'',който обира така или иначе оскъдните вибрации на масивната дървесина ! Вкопан във дървото пикгард - той е вече част от този инструмент и масив - не напразно инкрустациите(при скъпите инструменти) се вкопават а не се лепат върху дъската!!! Не ангажирам никой с мнението ми :)
  3. Добър въпрос. Ако е нужно, ползвам по-лек материал за главата - липата например,върши мн добра работа по този повод!
  4. Хайде и малко видео. http://dox.bg/files/dw?a=16eb532365
  5. И за всички китаристи - скоро ще завърша с "рециклирането" на 2 китари Кремона и Орфей и ще кача снимки !
  6. Бузукито е направено от: корпус (60 ленти) от махагон, Американски орех(по тъмен), клен,орех,падук; грифа е изработен от явор,палисандър,падук и орех; главата е явор,челната дъска(Top) е висококачествен цмърч!
  7. Това е на 50% готово. Корпусът(60 ленти) е изработен от клен,грифа от абанос и липа,главата е кленова! http://alfa.kachi-snimka.info/images/arx1358297563w.jpg http://alfa.kachi-snimka.info/images/bwy1358297624w.jpg http://alfa.kachi-snimka.info/images/klz1358297735r.jpg
  8. А това е на 70% готово.Цената му ще е около 900-1000 евро,като в Гърция такъв клас бузуки започва от 1400 евро на горе(просто за информация). http://alfa.kachi-snimka.info/images/cqs1358297167v.jpg http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1358297265w.jpg http://alfa.kachi-snimka.info/images/jdv1358297308v.jpg http://alfa.kachi-snimka.info/images/arx1358297358y.jpg
  9. Здравейте колеги и приятели,реших да споделя няколко снимки на бузуки,които съм завършил или са на завършване дано ви харесат! Това е първото,което е вече продадено. http://alfa.kachi-snimka.info/images/jdv1358296843x.jpg http://alfa.kachi-snimka.info/images/rgh1358296923s.jpg
  10. За сега съм се концентрирал над темата "бузуки",но извършвам ремонти и подобрения (инкрустации подобряване на общия вид) на китари,тамбури и мандолини!
  11. Присъединявам се към мнението ви,и благодаря на Parni_Valjak!
  12. БЛАГОДАРЯ Parni_Valjak,ЗЛАТЕН СИ !!! :recourse: Дано мога един ден някак да върна услугата! muzikant.org - No.1 !!!
  13. Здравейте колеги,имам голяма молба към всеки,който може да помогне нужна ми е схема на Laney A1,тъй като не мога да си намеря оригиналната му книжка(имах такава,когато го купих) а и не намерих никъде в нет-а. Моля помогнете. Благодаря ви предварително!
  14. А това (по-долу)са някои от новите ми инкрустации(Inlay),изработени от мен на ръка! И вариант в черно!
  15. Както обещах публикувам снимка на вече готовото бузуки,дано да ви хареса.
  16. Здравейте приятели от най-музикантския сайт в БГ,това е българско бузуки,което в момента ремонтирам и реших да кача снимка на инструмента преди и след на ремонта.Бузукито не е напълно завършено,трябва му ново "магаренце",позиции и лакиране,когато е напълно готово ще публикувам снимки. Надявам се да ви хареса! Весела Коледа на всички и щастливо посрещане на новата годинатова!
  17. Здравейте колеги, вече е факт и първото в България лютиерско ателие за производство на бузуки по поръчка! Изработка на модели по ваше желание и модел! Работилницата извършва и всякакъв вид ремонти на бузуки! Цените стартират от 250 евро до ......! Намира се в гр.Петрич. Skype: bouzouki_made Face Book: Bouzouki Luthier Kiril Matolov Tел. 0878225278
  18. От този клас,моят изглежда на 90% като този:
  19. Продавам професионален електрически Саз,черен,два двойни адаптора "Саймор Дънкан". Цена 500евро! 0878225278
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.