asek Отговорено Ноември 23, 2011 Отговорено Ноември 23, 2011 Здравейте отново. Съжалявам, че не писах по темата тия дни. Значи, след още ровене и човъркане в нета стигнах до извода, че искам напълно аналогов синтезатор. Попаднах на Alesis Andromeda A6. Този синтезатор определено е голямо животно, може да го чекнете в youtube. Вдъхновен от звуците му, реших да го купя. За мое щастие успях да спазаря неизползвана бройка за $1400, което си е супер цена за инструмент от този сорт. Когато пристигне ще споделя още впечатления. Ето едно демо: Алесис Андромеда не може да се намери за по-малко от 4000 долара.По простата причина , че базовата му цена през годините , когато се е продавал е била около 3500 долара.Така , че не знам къде си го намерил за 1400 долара , но или някои се опитва да те изменти с неработеща стока , или ти не си доразбрал. Провери пак. Цитирай
Nizo Отговорено Ноември 24, 2011 Автор Отговорено Ноември 24, 2011 @asek Нямаш представа колко си прав. Опитаха се да ме метнат с тези $1400. Синтезатор няма, но пък и пари не съм давал. За добро или лошо откакто чух и видях какво може Andromeda-та, всичко останало ми се струва недостойно да си дам парите. Дано изскочи някоя по-добра оферта, че не ми се дават повече от 5000 за синтезатор. Цитирай
asek Отговорено Ноември 24, 2011 Отговорено Ноември 24, 2011 (Редактирано) @asek Нямаш представа колко си прав. Опитаха се да ме метнат с тези $1400. Синтезатор няма, но пък и пари не съм давал. За добро или лошо откакто чух и видях какво може Andromeda-та, всичко останало ми се струва недостойно да си дам парите. Дано изскочи някоя по-добра оферта, че не ми се дават повече от 5000 за синтезатор. Ако имаш за даване 5000 лв и искаш наистина аналогов синт , един от най-добрите варианти за , които се сещам е MOOG VOYAGER.Мисля , че за тези пари ще успееш да си го намериш. П.С. Не забравяй , че Moog е "бащата" на всички синтове... Редактирано Ноември 24, 2011 от asek Цитирай
Nizo Отговорено Ноември 26, 2011 Автор Отговорено Ноември 26, 2011 Не ме кефят Moog. Не казвам, че са лоши или нещо от сорта, но просто Moog звученето не е това което искам. В последно време прегледах сума ти демота в youtube и ще се отнася до Moog, бих казал, че са едни от най-скучните синтезатори. Може би самите хора, които представят синта, не го тестват в дълбочина. Цитирай
miro2bg Отговорено Ноември 26, 2011 Отговорено Ноември 26, 2011 (Редактирано) Не виждам това: с какво е по-лошо от Андромедата Какво като е виртуално-аналогово... Редактирано Ноември 26, 2011 от miro2bg Цитирай
asek Отговорено Ноември 26, 2011 Отговорено Ноември 26, 2011 Не ме кефят Moog. Не казвам, че са лоши или нещо от сорта, но просто Moog звученето не е това което искам. В последно време прегледах сума ти демота в youtube и ще се отнася до Moog, бих казал, че са едни от най-скучните синтезатори. Може би самите хора, които представят синта, не го тестват в дълбочина. Еми ти си знаеш определено следващия синт при мен ще е Муг Войаджър.... За това какво мислиш ? Цитирай
adamjones Отговорено Ноември 26, 2011 Отговорено Ноември 26, 2011 Защо мислиш че, VSTi отстъпват на аналоговите синтове ? Особено за стиловете изброени от теб, има достатъчно добри емулации. В момента, от наблюденията които имам (имам впредвид това което съм чул в музиката) е че в модерната електронна едно 70 % са виртуални инструменти и много малко аналогови такива. Веднага давам пример със NI - Massive, Absynth, REAKTOR 5, FM8. Разполагаш с пълната свобода в тях да правиш каквото се сетиш. От транс до неурофънк и басове и синтове стил Noisia можеш да постигнеш с горе посочените. Съветвам те да си вложиш парите в техника с която да надградиш периферията -Качествени колони или саунд карта, модули нз както прецениш. Така бих постъпил аз, каквото и да решиш успех! Цитирай
Nizo Отговорено Декември 1, 2011 Автор Отговорено Декември 1, 2011 @miro2bg Номера е да слушаш, а не да гледаш. Ти ако имаш Radias, би ли споделил плюсове и минуси? @asek Слушах го и Voyager-а, но да ти кажа единственото демо което що годе ми хареса е на XL версията, където може да route-ваш разни сигнали. @adamjones Мисля, че ще се съгласиш ако кажа, че всеки синт звучи различно. Лично на мен в софтуерните синтове ми липсва остротата и динамиката на звука. Според мен един хардуерен синт се чува повече с по-малко децибели, което ще рече, че по-лесно се вписва в даден микс от звуци. Доколкото съм забелязал, звуците от хардуерните синтезатори не пречат толкова на другите звуци, дори честотните им ленти да се бият. Както и да е ... навлязохме в друга тема. Иначе аз като периферия съм супер доволен (звукова, усилвател, тонколони). Споделям, защото вярвам има любопитни: Звукова: Native Instruments Audio Kontrol 1 Усилвател: Dual CV5670 Тонколони/Монитори: Event Studio Precision 8 Звука на тия тонколони е убийствен. Силно ги препоръчвам. Баса им слиза смело до към 30Hz. Стерео картината е точна. Поразителен детайл. Мощността им е като за срутване на блокове (2x280W). Това не е преувеличено, в активната им версия има 4 чипа LM3886, които вадят по около 70W ... т.е. 210W басов и 70W високи. Това е успокояващо, защото дори усилвателя да клипва здраво, тонколоните ще оцелеят. Като цяло май намерих синта който ще купя и той е ... KORG MS2000. Виртуално аналогов, но пък звучи точно така както на мен ми харесва. Остро, чисто, агресивно. Лично на мен ми звучи адски добре и има точно това, което ми липсва в софтуерните синтове. Ето и демота: http://www.synthmania.com/ms2000.htm - демота и пачове на mp3 http://www.youtube.c...h?v=_Ok6rRo8Q6A - демо с добро качество - демо с добро качество - странни звуци и шумовеhttp://www.gpeters.com/tracks/youtube7/Synth%20Jam%20June%202011%20Geoff%20Peters.mp3 - аудио от експерименти с Korg-a Kакво ще кажете? Цитирай
asek Отговорено Декември 2, 2011 Отговорено Декември 2, 2011 В английският ибей има два алесис андромеда за цена около 5000 лв , мисля , че отлкова беше готов да платиш за синтезатор.Възползвай се. Цитирай
los vlados Отговорено Декември 2, 2011 Отговорено Декември 2, 2011 Определено KORG MS2000 е добър синт със добър вграден sequencer, но не е на нивото на Virus, Novation. Разбира се и цената е друга до 350-400 евро / макс / за рак версията.Като звучене наистина е чист плътен звук,но изборът на саунд банки е по оскъден,но нали затова е синтезатор за да се модулира всеки звук.Вокодерът му също е добър особено пуснат през вграденият sequencer.Изборът ти е добър въпреки големият изборен пазар на добри синтове в момента, но не е казано ,че ще е първият и последен синтезатор които си купуваш.Като звук също така и цена 300-400 евро Waldorf Micro Q /blue version/ не е за подценяване. http://www.sequencer.de/syns/waldorf/microQkb_MicroQKeyboard.html Цитирай
los vlados Отговорено Декември 2, 2011 Отговорено Декември 2, 2011 (Редактирано) Забравих да спомена и за Roland JP8080, също мн.добър синтезатор за към 400-500 евро. http://www.soundonso...olandjp8080.htm П.С Посочените цени са приблизителни за 2 ръка. Редактирано Декември 2, 2011 от los vlados Цитирай
adamjones Отговорено Декември 3, 2011 Отговорено Декември 3, 2011 @Nizo Не разбрах какво имаш в предвид под "острота" въпреки ,че първото ,което ми идва на ум е атак рейета :Д ето тия типчета например работят с Масив (въпреки ,че клипчетата са за гранулар синезис, във втория представят как си правят баса ако на някой му е интересно може да ги изгледа и трите) и крайния звука е доста брутален.Мисълта ми е ,че не не си прав за динамиката и "остротата". Но така ги чуваш нещата ти и вече си направил избор. П.С. Добре си се оборудвал иначе :Д Цитирай
adamjones Отговорено Декември 3, 2011 Отговорено Декември 3, 2011 Проблема според мен с ползването на виртуални инструменти е по -скоро кривенето на звука. Тоест като почнем по веригата със Софт-а, инструментите и ефектите, като всеки компонент трупа от своя негатив точки. В този случей синта е с крачка напред. Цитирай
Nizo Отговорено Декември 21, 2011 Автор Отговорено Декември 21, 2011 Пуснах обява във форума и ми предложиха Yamaha AN1X, която купих. Утре пристига. Мисля, че е добре като за първи синтезатор. adamjones, аз не казвам, че има някакъв проблем с VST-тата. Има много и всякакви, но виж тази Yamaha която купих: ...чуй резонанса на филтъра на 2:30 ... въобще чуй звука като цяло. VST-тата нямат такъв звук според мен. Цитирай
miro2bg Отговорено Декември 21, 2011 Отговорено Декември 21, 2011 Как ще ти помогне тази Ямаха за транс, ДнБ и техно, не знам. С бюджет от 5000 лв аз бих се спрял на Roland Fantom G - 61... Не подценявам AN1X, но със засилка за Мерцедес, ти купи Москвич (без да подценявам и Москвича) 2 Цитирай
Recommended Posts