Jump to content
Българският форум за музиканти

ESP F-404


martinbg

Recommended Posts

Здравейте! Разглеждах разни басове в нета и този ми направи доста добро впечатление. Нямам претенции, че разбирам много, но ми изглежда доста добър за моите нужди (свиря предимно дет метъл и метълкор), а и не само. Ще помоля тези, които са по-запознати, да дадат мнение и да споделят къде може да се намери на най-добра цена. Благодаря предварително!

Поздрави!

Марто

Редактирано от martinbg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

P.S. Приемам и предложения за други басове, ако някой мисли, че нещо е по-добро, нека сподели. Разполагам с бюджет от около 1000лв., като ако се наложи мога да изчакам и да посъбера още малко пари... Искам нещо наистина добро и удобно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен този бас лично не ми харесва като форма.Имал съм китара F серия и ми беше леко неудобна.За звука нищо не мога да ти кажа,но не знам дали този бас ще е достатъчно пробивен в група,за EMG доста хора казват че имат хай фи звук-по-напомпан и не толкова натурален"дървен" тон.Бих те посъветвал да търсиш бас втора употреба по 3 причини:

1.Ако си купиш бас,в момента в който го изнесеш от магазина цената му пада с 30%.Същото важи и за много други стоки.

2.Много хора си пазят инструментите много и понякога можеш да си купиш почти нов инструмент на по-ниска цена.

3.По-лесно можеш да си "извадиш" парите от наистина качествен инструмент 2 ра употреба

Относно вида на баса,колкото и да изглежда нелогично Jazz или Presizion тип басовете,като че ли са най-използвани и най-многофункционални.Има голяма разлика в звука на баса докато свирите цялата банда,и когато го слушаш само него.Имам предвид че някои инструменти се губят в микса.Също така Musicman,Warwick,Spector бих предпочел отколкото LTD.Може би бих си купил някое ESP jazz bass произведен в Япония,но този който си посочил би ми бил последен избор.

Редактирано от serengeti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам нещо наистина добро и удобно.

 

Ако искаш да ти е удобен баса, не търси препоръки и не го купувай дистанционно - задължително тест. "Добро" също е много относително понятие...

 

Иначе, този бас го няма в сайта на ESP (http://www.espguitar...e/f-series.html), значи най-вероятно доста трудно ще го намериш нов - спрян е от производство. В България - хептен; Динакорд са официален дилър, но доколкото съм гледал нямат много модели на склад.

 

Ако си див фен на формата и марката - по скорошен спомен, сегашният басист на "Ер Голям" свири с някакъв F на ESP/LTD; издебни го на някой техен live и го разпитай там, едно-друго...

 

Иначе, за около тези пари и за посочените стилове, а и като се има предвид, че е хубаво басът да го има в БГ и да тестваш, преди да купиш, виж SR моделите на Ibanez, или пък някой Schecter например. Защо не и Cort (B4, C4)... Вариантът "втора ръка" също не е за пренебрегване - следи раздел "Продава" във форума.

 

Също така Musicman,Warwick,Spector бих предпочел отколкото LTD.

 

Е, та това са съвсем друг клас марки; надали някой с всичкия си би предпочел LTD пред изброените... :-)

Редактирано от yordaniy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прост пример аз свиря хардкор и метълкор с пресижън бас(1983 Ibanez Roadstar II RB630) в дроп до и мога да твърдя, че баса направо цепи мрака!Много мощен звук!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Благодаря за отговорите! Поразгледах и като че ли се спрях на Ibanez SR500. Доста ревюта прочетох и почти всички са дооста добри. Вие какво ще кажете?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип не обичам да давам акъл,но имаики в предвид че и аз самия свиря стилово същите неща,мога да кажа че това най-добрия избор който можеш да направиш за тия пари.Аз лично съм имал два такива,4 и 5 струнен,единствения им недостаък е че тялото много лесно се наранява,понеже няма лаково покритие.

За Адаптетите Bartolini mk-1,има доста отрицателни мнения,но аз лично нямам оплаквания,звучат си доста прилично,поне според мен,ако ти се дават 200-300 лв.отгоре си вземи SR 700,ако искаш да избегнеш недостатъка за които споменах,успех и съм сигурен че баса ще ти хареса!! :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като собственик на ВТВ бас смея да подкрепя Ицо, но и смея да изкажа и мнение, че всичко си зависи от басиста и това какъв гиър ползва. Ако го прекараш през процесор и "монтираш" една камара шум след баса, това дали е SR или BTB, няма да има кой знае колко голямо значение. За мен и двете серии на Ibanez са добри като изпълнение и наистина е най-редно да отидеш в магазина на място и да ги пробваш. Който ти хване ухото и ти пасне в ръката, взимай го. Относно МК серията на Bartolini(МК-1, МК-2), от нисък клас, мнения бол. Лично аз изпитвам неистово желание да я откъсна от баса, да я сложа на хидравлична преса и да я направя на ваденка, но всяко нещо с времето си! :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ +1 :-)

 

Лично за мен едно физическо предимството на SR пред BTB специално за жица е, че SR са с по-малко междуструние (за 5-струнния бас - 16.5 мм при bridge-а, спрямо 19.5 мм при BTB), което ми позволява по-бързо свирене с перо. Разбира се, всичко е субективно, така че трябва да се пробва и чуе на място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, това с по-малкото междуструнно пространство е предимство ако се свири с перо. То си опира до умения и навици на басиста. Вторият ми бас е с по-малко междуструние и определено ми е по-удобен за свирене с пръсти(не свиря с перо...).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.