martinbg Публикувано Ноември 9, 2011 Публикувано Ноември 9, 2011 (Редактирано) Здравейте! Разглеждах разни басове в нета и този ми направи доста добро впечатление. Нямам претенции, че разбирам много, но ми изглежда доста добър за моите нужди (свиря предимно дет метъл и метълкор), а и не само. Ще помоля тези, които са по-запознати, да дадат мнение и да споделят къде може да се намери на най-добра цена. Благодаря предварително! Поздрави! Марто Редактирано Ноември 9, 2011 от martinbg Цитирай
martinbg Отговорено Ноември 9, 2011 Автор Отговорено Ноември 9, 2011 P.S. Приемам и предложения за други басове, ако някой мисли, че нещо е по-добро, нека сподели. Разполагам с бюджет от около 1000лв., като ако се наложи мога да изчакам и да посъбера още малко пари... Искам нещо наистина добро и удобно. Цитирай
serengeti Отговорено Ноември 9, 2011 Отговорено Ноември 9, 2011 (Редактирано) На мен този бас лично не ми харесва като форма.Имал съм китара F серия и ми беше леко неудобна.За звука нищо не мога да ти кажа,но не знам дали този бас ще е достатъчно пробивен в група,за EMG доста хора казват че имат хай фи звук-по-напомпан и не толкова натурален"дървен" тон.Бих те посъветвал да търсиш бас втора употреба по 3 причини: 1.Ако си купиш бас,в момента в който го изнесеш от магазина цената му пада с 30%.Същото важи и за много други стоки. 2.Много хора си пазят инструментите много и понякога можеш да си купиш почти нов инструмент на по-ниска цена. 3.По-лесно можеш да си "извадиш" парите от наистина качествен инструмент 2 ра употреба Относно вида на баса,колкото и да изглежда нелогично Jazz или Presizion тип басовете,като че ли са най-използвани и най-многофункционални.Има голяма разлика в звука на баса докато свирите цялата банда,и когато го слушаш само него.Имам предвид че някои инструменти се губят в микса.Също така Musicman,Warwick,Spector бих предпочел отколкото LTD.Може би бих си купил някое ESP jazz bass произведен в Япония,но този който си посочил би ми бил последен избор. Редактирано Ноември 9, 2011 от serengeti Цитирай
yordaniy Отговорено Ноември 9, 2011 Отговорено Ноември 9, 2011 (Редактирано) Искам нещо наистина добро и удобно. Ако искаш да ти е удобен баса, не търси препоръки и не го купувай дистанционно - задължително тест. "Добро" също е много относително понятие... Иначе, този бас го няма в сайта на ESP (http://www.espguitar...e/f-series.html), значи най-вероятно доста трудно ще го намериш нов - спрян е от производство. В България - хептен; Динакорд са официален дилър, но доколкото съм гледал нямат много модели на склад. Ако си див фен на формата и марката - по скорошен спомен, сегашният басист на "Ер Голям" свири с някакъв F на ESP/LTD; издебни го на някой техен live и го разпитай там, едно-друго... Иначе, за около тези пари и за посочените стилове, а и като се има предвид, че е хубаво басът да го има в БГ и да тестваш, преди да купиш, виж SR моделите на Ibanez, или пък някой Schecter например. Защо не и Cort (B4, C4)... Вариантът "втора ръка" също не е за пренебрегване - следи раздел "Продава" във форума. Също така Musicman,Warwick,Spector бих предпочел отколкото LTD. Е, та това са съвсем друг клас марки; надали някой с всичкия си би предпочел LTD пред изброените... :-) Редактирано Ноември 9, 2011 от yordaniy Цитирай
Brandon_Lee Отговорено Ноември 10, 2011 Отговорено Ноември 10, 2011 Прост пример аз свиря хардкор и метълкор с пресижън бас(1983 Ibanez Roadstar II RB630) в дроп до и мога да твърдя, че баса направо цепи мрака!Много мощен звук! Цитирай
martinbg Отговорено Ноември 23, 2011 Автор Отговорено Ноември 23, 2011 Благодаря за отговорите! Поразгледах и като че ли се спрях на Ibanez SR500. Доста ревюта прочетох и почти всички са дооста добри. Вие какво ще кажете? Цитирай
blr Отговорено Ноември 23, 2011 Отговорено Ноември 23, 2011 (Редактирано) Какво искаш да ти кажем, освен да се разходиш до Икономов. Редактирано Ноември 23, 2011 от blr 2 Цитирай
MDB-1 Отговорено Ноември 23, 2011 Отговорено Ноември 23, 2011 По принцип не обичам да давам акъл,но имаики в предвид че и аз самия свиря стилово същите неща,мога да кажа че това най-добрия избор който можеш да направиш за тия пари.Аз лично съм имал два такива,4 и 5 струнен,единствения им недостаък е че тялото много лесно се наранява,понеже няма лаково покритие. За Адаптетите Bartolini mk-1,има доста отрицателни мнения,но аз лично нямам оплаквания,звучат си доста прилично,поне според мен,ако ти се дават 200-300 лв.отгоре си вземи SR 700,ако искаш да избегнеш недостатъка за които споменах,успех и съм сигурен че баса ще ти хареса!! Цитирай
IgniteAll Отговорено Ноември 24, 2011 Отговорено Ноември 24, 2011 Като собственик на ВТВ бас смея да подкрепя Ицо, но и смея да изкажа и мнение, че всичко си зависи от басиста и това какъв гиър ползва. Ако го прекараш през процесор и "монтираш" една камара шум след баса, това дали е SR или BTB, няма да има кой знае колко голямо значение. За мен и двете серии на Ibanez са добри като изпълнение и наистина е най-редно да отидеш в магазина на място и да ги пробваш. Който ти хване ухото и ти пасне в ръката, взимай го. Относно МК серията на Bartolini(МК-1, МК-2), от нисък клас, мнения бол. Лично аз изпитвам неистово желание да я откъсна от баса, да я сложа на хидравлична преса и да я направя на ваденка, но всяко нещо с времето си! Цитирай
yordaniy Отговорено Ноември 24, 2011 Отговорено Ноември 24, 2011 ^ +1 :-) Лично за мен едно физическо предимството на SR пред BTB специално за жица е, че SR са с по-малко междуструние (за 5-струнния бас - 16.5 мм при bridge-а, спрямо 19.5 мм при BTB), което ми позволява по-бързо свирене с перо. Разбира се, всичко е субективно, така че трябва да се пробва и чуе на място. Цитирай
IgniteAll Отговорено Ноември 24, 2011 Отговорено Ноември 24, 2011 Да, това с по-малкото междуструнно пространство е предимство ако се свири с перо. То си опира до умения и навици на басиста. Вторият ми бас е с по-малко междуструние и определено ми е по-удобен за свирене с пръсти(не свиря с перо...). Цитирай
Recommended Posts