Jump to content
Българският форум за музиканти

USB mixer


PlamenM

Recommended Posts

Здравейте,

 

имам наум да закупя USB mixer oт типа ( а всъщност и конкретния модел) http://www.dv247.com/mixers/yamaha-mw10c-usb-mixing-studio-mixer--40679, като идеята е всъщност да го използвам и като аудио интерфейс.

Амбициите ми за звукозапис са доста скромни, така че не очаквам кой знае какво, но все пак - има ли някой опит с подобно устройство

 

Пламен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз се интересувах преди време да си купя малко юсб миксерче. накрая се отказах и нямам практически опит с тях, но ето к'во знам...

 

технически особености: това, което си пуснал, е на usb 1.1 - този стандарт има достатъчен капацитет за запис на не повече от 2 канала, т.е. ще можеш да записваш стерео микса, но не и всеки трак поотделно. пултовете с usb 2.0 решават този проблем - имай предвид, че примерно alesis multimix usb 2.0 записва post-fader... ако компът ти има тази възможност, поразгледай и какво има с firewire - този интерфейс е много по-подходящ за мултимедия. ако дъното ти не го поддържа, има pci контролери за настолни компоти и expresscard такива за лаптопи.

 

що се отнася до конкретни модели - мисля, че kolio_k (джаз-китарист с богат опит, на световно ниво!) ползваше за домашни записи подобно behringer-че и казваше, че е напълно доволен. колегата ******* - да не стане реклама, потърси го в "продавам" пък продава един alesis multimix 8 usb 1.1. изобщо на запад всичко това го имат за нисък клас и разликата между марките в този ценови сегмент не е толкова голяма.

 

и последно - поразгледай какво ще намериш на старо в британския eBay. има леснина за доставка оттам, и не само чрез еконт. сравни и цените в thomann.de и musicworld.bg - musicworld (динакорд) доставят безплатно от томан.

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.