a_panov Публикувано Ноември 6, 2011 Публикувано Ноември 6, 2011 Здравейте Имам питане на вашите semi-acoustic китари какви са им адапторите и как са окабелени? С колко и какви потенциометри, какви кондензатори, какви привключватели. Сменяли ли сте адапторите? Humbucker, mini-humbucker, "P-90"-ки. Адапторите какви смятате че трябва да са на такъв тип китара? Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Ноември 7, 2011 Отговорено Ноември 7, 2011 ^Имам такъв проект наум и прекарах известно време в проучването на ES-моделите. Eто снимка на окабеляването. А за адаптерите е по-скоро въпрос на личен вкус. На такава китара не са нужни такива с висок аутпут, така че аз бих избрал Алнико 2 магнити(Gibson '57 или Seymour Duncan Alnico II/'59/Seth Lover/Pearly Gates) Цитирай
ciriljhonson Отговорено Ноември 7, 2011 Отговорено Ноември 7, 2011 Към окабеляването бих добавил, като тема за размисъл и varitone. Eдно практично решение за богат набор от бленди. http://www.youtube.com/watch?v=rQShPevwZfM&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=CtekA6N1LQI Цитирай
PlamenM Отговорено Ноември 7, 2011 Отговорено Ноември 7, 2011 обмислям варитон за моята семиакустик Ариа - дали трябва да се пробива китарата или може да използва отвора за някои от съществуващите потенциометри,,, а и замяна на адаптери с Bareknuckles... Цитирай
ciriljhonson Отговорено Ноември 7, 2011 Отговорено Ноември 7, 2011 (Редактирано) а и замяна на адаптери с Bareknuckles... Какви по-точно ? Аз бих използвал комбинация от, Manhattan HSP 90 или Mississippi Queen P90, за нек и евентуално едно "муле" отзад. Що се отнася до дупченето, това си е твое решение, не мисля да е проблем да се получи и в двата посочени от теб варианта. Редактирано Ноември 7, 2011 от ciriljhonson Цитирай
PlamenM Отговорено Ноември 7, 2011 Отговорено Ноември 7, 2011 (Редактирано) Без да съм особено убеден, защото не съм ги чувал на живо , мисля за тези Stormy Monday http://bareknucklepi...p=stormy_monday Идеята е за много винтидж звучене От друга страна сега слушам Манхатън и мнооого ми харесва... Редактирано Ноември 7, 2011 от PlamenM Цитирай
a_panov Отговорено Ноември 9, 2011 Автор Отговорено Ноември 9, 2011 (Редактирано) Може би ще ме анатемосате, но едната ми semi-acoustic е само с един бридж Wilkinson: от ефнитините, най-ефтиния (но парафиниран и екраниран с 5 жилен извод) и то само с един volume потенциометър без tone! Но volume потенциометъра ми е на Bourns за 25 лева. Идеята ми е за тази и предишните китари е като я включиш... и това да и е звука. Не да си играеш бленди-мленди, унди-пунди а да свириш по струните и груфа. Евентуално когато ти трябва по ниско ниво да ползваш volume пота. Другата е с... два активни адаптори: които ги чакам да пристигнат... С две думи дето има една приказка: - Казало кучето и си облизало гъза... Моите китари се под логото "Галица Империтрели" - изписва се на кирилица. Производство са на фирмата kdbasses.com, съмнения в качеството на изпълнението на поръчките не може да има. Може да има само критика в концепциите на отделните инструменти. Общото за тях е че са с къса мензура 24.75. Редактирано Ноември 9, 2011 от a_panov Цитирай
kuulan Отговорено Ноември 9, 2011 Отговорено Ноември 9, 2011 "...Общото за тях е че са с къса мензура 24.75" тъз и аз я харча Цитирай
Off Beat Отговорено Ноември 13, 2011 Отговорено Ноември 13, 2011 (Редактирано) Има ли някой идея колко К ohm са потенциометрите - 500? Или? Редактирано Ноември 13, 2011 от Off Beat Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 14, 2011 Отговорено Ноември 14, 2011 Принципно за китара с хъмбъкери са 500К, за сингли 250К (за пасивни става дума). На HSS не знам... Цитирай
Off Beat Отговорено Ноември 14, 2011 Отговорено Ноември 14, 2011 Благодаря, в такъв случай при мен трябва да са 500К Цитирай
Recommended Posts