Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за покупка на класическа китара


ambasador

Recommended Posts

Здравейте на всички,

не знам дали темата е за този раздел, но разгледах подробно форума и не намерих по подходящ. Ако не е за тук, моля админите да я преместят.

Сега на въпроса. Решила съм за рождения ден на приятеля ми да му взема класическа китара. Той никога не е имал или свирил, така че не търся висок клас, но все пак да е прилична. Търсейки в мрежата различни модели и цени попаднах на този форум и се надявам да можете да ми помогнете, тъй като не разбирам абсолютно нищо.

Набелязала съм три модела и ще се радвам, ако можете да кажете по няколко думи за да улесните избора ми.

http://www.musicworl..._CC_10_PAM.html

http://www.musicworl...er_HC_06_n.html

http://www.musicworl..._C546TCE_N.html

 

Доколкото разбирам от написаното първите две са класически, а третата може да се включва и в усливател, поправете ме ако греша. Цената, която мога да си позволя е до 140лв, така че ако имате и други предложения с удоволствие ще ги погледна.

 

Предварително ви благодаря за помощта! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей! И трите китари са класически и изглеждат подходящи. Третата има активна електроника, и да, идеята е, че може да се включи в усилвател. Не мисля обаче, че за първа китара приятелят ти ще има нужда от тази опция. За тези пари също не мисля, че има особено значение какво ще избереш, защото в този ценови клас в общи линии става дума за идентични китари. Мога да ти препоръчам да вземеш някой познат китарист, и той да ти помогне. Ако нямаш такива хора под ръка, просто отиди в някой магазин и питай продавачите, като им обясниш за какво ти е китарата, те ще те ориентират и ще помогнат с избора - това им е работата все пак. Този онлайн магазин си има и представителства в различни градове, направо отиди на място да я вземеш. Ето и контактите им:

http://pro-technica.com/read.php?cCat=102

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тцтцтцтц @Icarus как ме изпревари.... :greenball:

 

И според мен няма нужда от електроника на това ниво. Взимаш някой приятел музикант с добър слух, отиваш в магазина, пробвате всичко, което можеш да си позволиш и взимаш тази, която има най-добър звук ;)

 

Поздрави и успех! :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за бързите отговори :)

За жалост не живея в град, в който да имат представителнство. А дори и да успея да отида до някой от магазините, нямам познати музиканти. За това и мисля да я поръчам он-лайн. Щом нямат голяма разлика, ще се позова на визуланите си предпочитания и най-вероятно ще взема втората (Hohner) :thx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето моя съвет: купи му най-евтината китара, която намериш. Няма смисъл да даваш много пари, ако след няколко седмици приятелят ти реши, че не му се свири. Ако реши да продължава с китарата, ще може да си избере по-качествена сам, след като навлезе в материала. И ще си я избере, така че на него да му харесва. Аз съм на мнение, че китара можеш да избираш само за себе си. Успех :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.