Jump to content
Българският форум за музиканти

Лютиер?


nikolai_al

Recommended Posts

Здравейте :) Имам малък проблем с баса, та някой ако може да ми каже дали около Враца има лютиер ? Ще кажа какъв е проблема, може пък и вие да можете да помогнете :) 4 та струна е много по-тиха от останалите и има бъзз на първо прагче. Също така P адапера е доста дигнат от едната страна, и ми пречи при свирене, а не мога да го оправя, защото болтчето се е прецакало. Мерси предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото знам, ако свириш на евтина китара, това, че ти се губи четвърта струна не е голяма изненада.Мисля,че ставаше въпрос за баланса на адаптрите още от производството.

 

п.п искам да кажа, че тоя проблем до колкото знам поне оправия няма.

Редактирано от whitegoat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има - има, но се допитай до батко ти Краси / темерут /. Ще я излекува набързо, само че май няма да стане дистанционно....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отзивите, но все пак някой да знае дали съществува животното наречено лютиер във Врачанска област ? ( нямам възможност да пътувам )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А да питам, възможно ли е понеже купих китарата от друг човек, а той ми каза, че е сменил ми, и струната да е от друг размер и затова само тя да звучи по-тихо ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Ако си със стари струни това е проблем. Ако е пипан басът от някой, който просто иска да чопли по инструмента, то това е проблем. Ако е ръчкан Р-адаптера на усмотрение тип "как не се радвам на симетрия" то това е проблем също. Някак ми се струва, че ще се наложи да намериш начин този бас да бъде погледнат от специалист, а и му смени струните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струните ще ги сменя утре, басът е 2-ра ръка и не знам какво е правил. Аз лично нищо не съм ръчкал, поради простата причина, че нищо не разбирам. А специалист и да искам не мога да намеря, защото живея в доста западнал край ( въпреки че се гордея с него ), пък и нямам възможност да пътувам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До някъде е нормално щом е сменяна струната да има различия в силата на тона - за пример ти давам струни стаг. Преди години имах някаква стара кремона, Струните и бяха пълен леш. Скъсах 4та и от някъде намерих наливна струна стаг. Нова, нали... Е, мамка му, звучеше много по-глухо от стари струни на 2-3 години, и то не някакви маркови.... Един приятел също беше късал струна и сложи и той стаг. Същата работа. Изхода е, като сменяш, сменяш целия сет. Дори и да сложиш от "любимата" ми марка, която споменах на 3 пъти, важното е да е един цял сет, за да ти е еднаква силата.

Относно бъз-а на 1 праг, пробвай да вдигнеш малко екшъна от бриджа. Това е първото, което трябва да пробваш. Ако проблемът не се реши от там, може наистина да се наложи да я пребара някой по-вещ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно си прав за струните. Сигурно 4-та е била Стаг и затова "звучеше" така. Иначе сега смених сета струни с нов D'addario и сега нещата са супер, дори и frethbuzza изчезна, без да съм барал по бриджа или където и да било. Все пак въпреки че знам, че струните са едно от най-важните неща за гласеца на китарата не си обяснявам как 1 струна може да доведе до толкова главоболия ? мерси на всички :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.