Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте :) Имам малък проблем с баса, та някой ако може да ми каже дали около Враца има лютиер ? Ще кажа какъв е проблема, може пък и вие да можете да помогнете :) 4 та струна е много по-тиха от останалите и има бъзз на първо прагче. Също така P адапера е доста дигнат от едната страна, и ми пречи при свирене, а не мога да го оправя, защото болтчето се е прецакало. Мерси предварително :)

Отговорено (Редактирано)

До колкото знам, ако свириш на евтина китара, това, че ти се губи четвърта струна не е голяма изненада.Мисля,че ставаше въпрос за баланса на адаптрите още от производството.

п.п искам да кажа, че тоя проблем до колкото знам поне оправия няма.

Редактирано от whitegoat
Отговорено

Има - има, но се допитай до батко ти Краси / темерут /. Ще я излекува набързо, само че май няма да стане дистанционно....

Отговорено

Благодаря за отзивите, но все пак някой да знае дали съществува животното наречено лютиер във Врачанска област ? ( нямам възможност да пътувам )

Отговорено

А да питам, възможно ли е понеже купих китарата от друг човек, а той ми каза, че е сменил ми, и струната да е от друг размер и затова само тя да звучи по-тихо ?

• 3 weeks later...
Отговорено

Ако си със стари струни това е проблем. Ако е пипан басът от някой, който просто иска да чопли по инструмента, то това е проблем. Ако е ръчкан Р-адаптера на усмотрение тип "как не се радвам на симетрия" то това е проблем също. Някак ми се струва, че ще се наложи да намериш начин този бас да бъде погледнат от специалист, а и му смени струните.

Отговорено

Струните ще ги сменя утре, басът е 2-ра ръка и не знам какво е правил. Аз лично нищо не съм ръчкал, поради простата причина, че нищо не разбирам. А специалист и да искам не мога да намеря, защото живея в доста западнал край ( въпреки че се гордея с него ), пък и нямам възможност да пътувам.

Отговорено

До някъде е нормално щом е сменяна струната да има различия в силата на тона - за пример ти давам струни стаг. Преди години имах някаква стара кремона, Струните и бяха пълен леш. Скъсах 4та и от някъде намерих наливна струна стаг. Нова, нали... Е, мамка му, звучеше много по-глухо от стари струни на 2-3 години, и то не някакви маркови.... Един приятел също беше късал струна и сложи и той стаг. Същата работа. Изхода е, като сменяш, сменяш целия сет. Дори и да сложиш от "любимата" ми марка, която споменах на 3 пъти, важното е да е един цял сет, за да ти е еднаква силата.

Относно бъз-а на 1 праг, пробвай да вдигнеш малко екшъна от бриджа. Това е първото, което трябва да пробваш. Ако проблемът не се реши от там, може наистина да се наложи да я пребара някой по-вещ.

Отговорено

Явно си прав за струните. Сигурно 4-та е била Стаг и затова "звучеше" така. Иначе сега смених сета струни с нов D'addario и сега нещата са супер, дори и frethbuzza изчезна, без да съм барал по бриджа или където и да било. Все пак въпреки че знам, че струните са едно от най-важните неща за гласеца на китарата не си обяснявам как 1 струна може да доведе до толкова главоболия ? мерси на всички :)