Marti Karailiev Публикувано Октомври 27, 2011 Share Публикувано Октомври 27, 2011 Здравейте!!! Аз имам нужда от малко помощ. Значи аз съм начинаещ китарист, свиря на класическа китара от близо 2 години напреднах доста в нещата и сега едни музиканти ме викат в техния оркестър те свирят по свадби и предимно такава музика народни песни и чалга, и мисля че мога да се справя за да си изкарам някой лев, и проблема ми в случая е че трябва да си купя електрическа китара а не знам какво точно е най добро за мен, доколкото знам Ibanez и Fender са едни от най добрите китари но и са много скъпи. Така че ми е нужен съвет дали да си купя нещо по евтино или направо да си взема нещо скъпо за да не съжалявам един ден! Иначе съм се спрял на тази Cort-G210 ЕТО И СНИМКИ: http://media.snimka....5445952.jpg?r=0 http://media.snimka....5445953.jpg?r=0 Според вас тази добра ли е??? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MiroLambov Отговорено Октомври 28, 2011 Share Отговорено Октомври 28, 2011 Мен ако питаш, би ти свършила перфектна работа тази китара. Естествено според мен е важно да ти харесва много на външен вид, и още повече като звук. Аз бих те посъветвал, като отидеш да купуваш, да пробваш колкото се може повече китари, за да направиш някакво сравнение и съответно добър избор. И гледай внимателно, да не попаднеш на някоя дефектна бройка. Успех! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Октомври 28, 2011 Share Отговорено Октомври 28, 2011 Винаги съм гледал в работата ми да няма нищо, което да ме "остави на пътя". Поради тази причина, ако нещото ме съмнява, че ще ми върши работа, не си взимам най-евтиното, за да не ме е яд и после да му бера грижата в процеса на работа, а си взимам нещо от среден клас. Ако това нещо ми свърши работа, то си е върнало инвестицията още на третото му използване. Това е моят отговор на питането ти дали тази китара става. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lathron Отговорено Октомври 28, 2011 Share Отговорено Октомври 28, 2011 Съгласен съм с @CursedSoul Така по снимки няма как да се разбере дали една китара е читава. Отиваш в магазина (даже обиколи всеки в града си) и пробваш всичко, което е в твоя ценови диапазон. Пробвай и тези, които са с 50-100 лв. над бюджета ти. Понякога за едните 50 лв има голяма разлика в звука! Поздрави! П.П.- @IgniteAll ме изпревари . Да, тази китара е от среден клас, а ако наистина искаш хубав инструмент подходящ за изяви пред публика си спести поне 500-600 лв само за китара Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kirilsat Отговорено Октомври 28, 2011 Share Отговорено Октомври 28, 2011 Поздрави и от мен! Тъй като имам определен опит в този сегмент на пазара /сватби, кръщенета и кръчми/ , ще си позволя да дам своето мнение.... Тази музика се свири с чисти или почти чисти китари! Гейна е намален и не се чува неприятното бръмчене, характерно за други стилове. Избираш си според джоба китарка, която да ти е удобна, без значение от марката. От практиката съм забелязал, че колегите от този жанр по-често се спират на Ибанец, а Греч е върхът на айсберга! Виждам, че си учил класическа китара и смятам, че като удобство за тебе изборът ще в много по-широк кръг от инструменти /в предвид широкия гриф при класиката/! Желания звук, ще постигнеш с обикновено кубе. Добре би било, да е с честотни корекции и вградени ефекти, от които ще ползваш най-много 2-3. Това е личното ми мнение, което съвсем не е задължително! Много успехи и бързо да си изплатиш инвестициите! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
n1k0 Отговорено Октомври 28, 2011 Share Отговорено Октомври 28, 2011 Вземи си нещо малко по-скъпо за да не съжаляваш един ден Корт са добри за първа китара и имат прилични модели; от G серията аз бих заложил на G260 - към 500 лв. e. Може и някоя Yamaha Pacifica 112V - и тя е към 450 - 500 лв. Ако са ти много, следващото ставащо, според мен, е Squier Affinity - към 350 лв. Всичките ги има по магазините в София - може да дойдеш (ако не си от тук) и да пробваш. Поздрави! П.С. В избора ми на китари влияние оказа най-вече от какво дърво са направени - първата е от Ясен (Ash), другите 2 са от Елша (Alder). Аз не харесвам звука на китари от Липа (Basswood) - мътен ми е. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Marti Karailiev Отговорено Октомври 28, 2011 Автор Share Отговорено Октомври 28, 2011 Много благодаря за съветите!!! Определено имам нужда от вашето мнение, надявам се да имам късмета да попадна на добър инструмент! Значи трябва да се поразходя до магазините в София, Пловдив, пък и в Благоевград е добре да отида тъй като ми е по близо понеже аз съм от Гоце Делчев, и това което ще направя е да пробвам повече китари да изсвиря на тях нещо балканско и да направя разликата коя е за мен и коя НЕ. Иначе до 500 лв. съм навит да дам за китара и на по скъпи съм навит но ако е на изплащане Иначе ви благодаря много това исках да ме насочите към някои марки и модели щото не съм сигурен че в магазина няма да ми пробутат нещо ненужно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
n1k0 Отговорено Октомври 28, 2011 Share Отговорено Октомври 28, 2011 Е, все пак не забравяй, че това са си чисто частни мнения на отделни хора, според техните предпочитания - "На вкус и цвет товарищей нет" Иначе добре си го решил да пробваш повече китари и да си прецениш. Успех! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Thrashed Отговорено Октомври 28, 2011 Share Отговорено Октомври 28, 2011 Ако ти е възможно отдели 500 - 600 лева, отиваш пробваш, харесваш, свириш Хвърли едно око на Cort G260-3TS. Според мен ще ти е перфектна Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Октомври 28, 2011 Share Отговорено Октомври 28, 2011 Звукоизвличането на електрическата китара е малко по-различно. За да си спестиш разочарования е добре да посвириш някъде на ел.китара и усливател, та да знаеш какво да търсиш и очакваш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Октомври 29, 2011 Share Отговорено Октомври 29, 2011 За чалгии няма абсолютно никакво значение какво ще вземеш... Грабвай най-евтината дъска, която намериш, и от която не ти се драйфа, като я хванеш, и си "олрайт вери найс". На никой не му дреме за китарата там. 2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kirilsat Отговорено Октомври 29, 2011 Share Отговорено Октомври 29, 2011 Колегата Icarus е много прав! Всичко зависи от "задкитарното устройство". Така че само свирене ... Българския фолклор е много сложен жанр! Въобще не коментирам чалгата, но вашата задача ще е , да създавате настроение у хората! Лично аз, с интерес очаквам да чуя нещо ваше във форума! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Октомври 29, 2011 Share Отговорено Октомври 29, 2011 За чалгии няма абсолютно никакво значение какво ще вземеш... Грабвай най-евтината дъска, която намериш, и от която не ти се драйфа, като я хванеш, и си "олрайт вери найс". На никой не му дреме за китарата там. "Давай да псуваме чалгата, 'щото сме музиканти!" Можеш да си пуснеш една "дива чалгия" на Преслава, "Лъжа е", махни вокалите, отгоре сложи Таря Туруунен и да видим дали няма да ти се причуят хилядите Найтуиш фенове "OMG greatest song ever". Не, че нещо, но и чалгата е музика, и там си има някакъв процес на работа. Има песни без китара, има и главно с китара. Има си и откровен метъл, изпят от чалга певици. 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Октомври 29, 2011 Share Отговорено Октомври 29, 2011 Всъщност си пуснах на Преслава въпросната песен точно сега. Ако според теб там китарите звучат както трябва, няма смисъл да си говорим за каквото и да е въобще. Иначе из чалгиите има големи поздрави, но те нямат нищо общо с китарите Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Октомври 29, 2011 Share Отговорено Октомври 29, 2011 Не, китарата звучи ужасно постно, идеята е, че е водеща в песента. Вече кой какъв звук си харесва, друг въпрос. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts