gar4o555 Публикувано Октомври 26, 2011 Публикувано Октомври 26, 2011 Привет на всички! Доста съм нов както във форума,така и в музиката,наскоро взех решение да си правя китара и си купих custom made тяло.Сега имам желания да го боядисам,тъй като е на голо дърво.Предполагам,че трябва тялото да се подготви по някакъв начин,било то със шкурки и тн,след това да се боядиса и лакира много.Въпросът е дали някои би могъл да ми отдели време и да ми обясни стъпка по стъпка как стават нещата,а и каква боя и лак да ползвам за случая. Благодаря предварително! Цитирай
Lathron Отговорено Октомври 26, 2011 Отговорено Октомври 26, 2011 Ами то в доста теми е чагъркана тази тема... http://forum.muzikant.org/topic/12835-aiyaeenae-ne-eeoadhaoa/ тук не се виждат за съжаление снимки, но пак ще ти помогне Други варианти за които се сещам: http://forum.muzikant.org/topic/23835-ecdhaaioea-ia-aaeaaeodheaanea-eeoadha-io-nodhia-aeudhaaai-iaoaadheae/ Абе направо погледни всичко тук: http://forum.muzikant.org/topic/35760-eioaadhaanie-oaaie/ най-вече темите, които е написал @ ultramega Прочети повечето (ако не всички) и вече ако не разбираш нещо пиши. Дано съм помогнал Поздрави Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 31, 2011 Отговорено Октомври 31, 2011 Съвет - не боядисвай със сорейове. С подходящи лакове(примено качествен PU лак с втвърдител), пистолет, компресор (и ноу-хау, естествено), се получава много по-добре. Разбира се, първото пръскане с нов лак/оборудване едва ли ще е много добро, но съм сигурен, че ще е по-добре от 256-тото със спрей . Цитирай
gar4o555 Отговорено Ноември 2, 2011 Автор Отговорено Ноември 2, 2011 Окей,ще почета още преди да се занимавам,но по въпроса със лаковете не са ли във spray can? Нямам никакъв опит с боядисването и затова задавам (глупвави може би) въпроси П.П Може ли да ми препоръчате марка лак ? Цитирай
Георги Тотев Отговорено Ноември 2, 2011 Отговорено Ноември 2, 2011 ^ Действай смело с лак във флакон (spay can) и глей какви хубави мехури, мехурчета и мехурченца стават. После можеш с кеф да си ги пукаш като найлоновите опаковки на черната и бяла техника! Стига да не са се стекли преди това! Герги Цитирай
patzo Отговорено Ноември 2, 2011 Отговорено Ноември 2, 2011 (Редактирано) Недейте да отчайвате човека и със спрей може да се постигне доста добър резултат. Доста по трудоемко е отколкото с пистолет ама става. Аз в момента лакирам грифа който правя със спрей. Моя метод е следния. Купих си нитро лак и грунд milesi След като грифа беше готов - финно изшкурен само намазах малко със грудн с едно парче. И след като изсъхна изшкурих с 320. Напълних лака във спрей - мислех, че със 1-2 спрея ще се справя ама отидоха 3. Пръсках поне 10 пъти - чак на 2-рия спрей се запълниха порите на махагона инъче със клена няма проблем (направих грешка че не напълних и един спрей грунд в началото да пръсна повече с него). След всяко пръскане като изсъхне лака шкурене. Накрая шкурене с водна 600,800,1000,1500,2000,2500. След това си взех последните 2 номера на полир паста 3м Веднага след като взех да търкам със по-грубата паста и блясъкът веднага се появи. После със по-финната. Имам още работа по полирането, но за сега това се получава: Редактирано Ноември 2, 2011 от patzo Цитирай
gar4o555 Отговорено Ноември 4, 2011 Автор Отговорено Ноември 4, 2011 WOW Ефекта изглежда страхотен!! Ще пробвам и аз като метода ви като ми се отдаде възможност Цитирай
ultramega Отговорено Ноември 6, 2011 Отговорено Ноември 6, 2011 (Редактирано) patzo, този гриф ни го показваш от време на време и ни капят лигите Няма ли да направиш една тема да разкажеш за него ? Редактирано Ноември 6, 2011 от ultramega Цитирай
patzo Отговорено Ноември 6, 2011 Отговорено Ноември 6, 2011 Когато завърша китарата ще пусна една тема със снимки от процеса на създаване - С грифа вечесъм напълно готов - прагчетата са вече изравнени, заоблени и полирани. Имам още работа по тялото - и до е до голяма степен готово, но чакам хардуера от ebay, че да видя как ще се развият нещата. Цитирай
Recommended Posts