flash_max Публикувано Май 18, 2006 Публикувано Май 18, 2006 здр. имам молба към вси4ки,които са на ти с електроника. имам голямата амбиция да се нау4а да права разни дисторжъни и други ефекти,но нямам елементарните познания.трябжа ми информация,4ертежи,обяснения кое за каквое и т.н.т. примерно искаше ми се да си напражя този дисторжън ds2,май 4е беше така,но като видях темите по него и нищо не разбрах. благодаря на вси4ки Цитирай
flash_max Отговорено Май 18, 2006 Автор Отговорено Май 18, 2006 съжалявам,но се обърках, имах преджид за дисторжана,4е е мт2 на босс Цитирай
KAE Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 Ми изкарай един ел. техникум или ТУ и си готов. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 Аз съм завършил такова, но не дава повече предимства, не е по-различно, отколкото ако някой се запознае със същите или подобни учебници по дисциплините. Знанието си е знание и в класните стаи, и извън тях. То си е същото и си е "там". Запознаването с него и добиването му зависи от качеството на знаниедобива и добиващия го - колко го иска, колко го търси и т.н. Мисля, че като начало е добре да постелеш основа от теоретични познания и да се запознаеш с основните закони. Полезна може да ти е книжката на Атанас Шишков - "Първи стъпки в радиоелектрониката". Нататък, особено ако си любознателен, бих посъветвал и евентуално запознаване с учебници по електротехника, полупрободникови прибори, материали и градивни елементи, електрически и електронни измервания... После остава практиката и запознаване конкретно с изисквания, схемни решения и прочие... Цитирай
KAE Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 .... и след няколко години трупане на знания и практика, най-накрая има някаква вероятност да си направиш мечтания дист. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 Ахах... Абе той ако намери схема и си купи елементите, може да го направи за нула време, като пита тук-там някои неща. Би било най-добре, ако върви и успоредно с другото. То ще му е нужно, ако иска и да конструира схеми. Цитирай
KAE Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 Абе той ако намери схема и си купи елементите, може да го направи за нула време... За човек, започващ от нулата, едва ли. Моят съвет е да събере някой лев и да плати на някой вещ в занаята (из форума се навъртат такиви кадри ). Цитирай
flash_max Отговорено Май 18, 2006 Автор Отговорено Май 18, 2006 Абе той ако намери схема и си купи елементите, може да го направи за нула време... За човек, започващ от нулата, едва ли. Моят съвет е да събере някой лев и да плати на някой вещ в занаята (из форума се навъртат такиви кадри ). само4е аз искам да се пробвам и да вида дали мога да направа нещо. всеки може да каже направи ми! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 Пробвай първо някой по-тъп , тогава по-труден . Аз поне така мисля . Цитирай
KAE Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 (Редактирано) само4е аз искам да се пробвам и да вида дали мога да направа нещо. всеки може да каже направи ми! Аааа, тва ли било Аз си помислих, че наистина ти трябва дист. Ми...казахме достатъчно, мисля (по-точно Whistler, де). :green: Редактирано Май 18, 2006 от Калата Цитирай
niki123bg Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 Атанас Шишков - "Първи стъпки в радиоелектрониката". Просто култова книга. Цитирай
flash_max Отговорено Май 19, 2006 Автор Отговорено Май 19, 2006 за да не отварям нова тема искам дса попитам от къде мога да си взема текстолит?(за направата на платка) Цитирай
LOE Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 от магазин за електронни части мен ако питаш не си струва да се занимаваш, аз едно време си играх като глупав, защото нямаше нито ефекти нито пари за малкото които имаше, правих правих и само се нервих. Накрая си купих. От купешкото по хубаво нема, не слушай никой който твърди обратното Те и купешките ги правят, но не са случайни хора, а ако някой е толкова добър че да му стават правените работи го взимат да работи за някой от големите и утвърдени производители на ефекти Цитирай
Overdrive Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 LOE - струва си, освен ако нямаш мнооого пари да си купиш качествени купешки. Не говоря за китайски лайна като Бехрингер и Зуум (а можеш да копираш спокойно ефекти който са по 500$ и нагоре). Смея да твърдя, че правен ефект може да е в пъти по-добър от купен, защото могат да се сложат първокачествени части, а и ако нещо не ти харесва в тона да го настроиш както ти харесва! Да, и купешките ги правят - неграмотни китайци, които вземат по 2$ на ден. по темата - не може щом не си хващал поялник през живота си да си направиш нещо, то да тръгне (малка е вероятноста), да звучи добре и да работи повече от 2 часа. Нещата не са толкова прости както ти се струва, първо вземи някаква такава книга, като тая дето ти каза Whistler, занимавай се година-две с елементарни работи и тогава си направи ефект. Цитирай
flash_max Отговорено Май 19, 2006 Автор Отговорено Май 19, 2006 LOE - струва си, освен ако нямаш мнооого пари да си купиш качествени купешки. Не говоря за китайски лайна като Бехрингер и Зуум (а можеш да копираш спокойно ефекти който са по 500$ и нагоре). Смея да твърдя, че правен ефект може да е в пъти по-добър от купен, защото могат да се сложат първокачествени части, а и ако нещо не ти харесва в тона да го настроиш както ти харесва! Да, и купешките ги правят - неграмотни китайци, които вземат по 2$ на ден. по темата - не може щом не си хващал поялник през живота си да си направиш нещо, то да тръгне (малка е вероятноста), да звучи добре и да работи повече от 2 часа. Нещата не са толкова прости както ти се струва, първо вземи някаква такава книга, като тая дето ти каза Whistler, занимавай се година-две с елементарни работи и тогава си направи ефект. е аз едвали ще го права сам. ще ми и помогнат де,но главно аз ще си го сглобявам. а колкото до знанията работа по въпроса! Цитирай
Recommended Posts