papercut Публикувано Октомври 8, 2004 Публикувано Октомври 8, 2004 здравейте. преди време свирех на класическа китара и имах една орфейка. не съм свирил от 3-4 години и искам да си взема някоя хубава китара м/у 200 и 400лв с хубави ключове, прагчета, гриф и плътен хубав звук. искам някаква хубава марка, която се продава в софия. да ми кажете и мястото от където мога да си я купя. искам да мога да си я включвам към пц-то и да си правя записи. не става дума за професионален запис. просто да си свиря вкъщи и когато съм с приятели. много ще съм ви благодарен. че ще забравя скоро как се свиреше Цитирай
Mityata Отговорено Октомври 8, 2004 Отговорено Октомври 8, 2004 еми разходи се до Фактор - намира се на Лиляна Димитрова,до пицария мис Каприз ... Там има голям избор на акустични китари и мисля че ще можеш да си вземеш нещо хубаво....Също така гледах готини акустични китари и на пиротска- в Малкия Цум-музикалния магазин на последния етаж там също има хубави неща.... Цитирай
synchu Отговорено Октомври 8, 2004 Отговорено Октомври 8, 2004 Дай да направим няколко уточнения: - Класическа или акустична (т.нар. Уестърн тип) китара. Т.е. с найлонови или метални струни? - За можеш да я включваш към ПЦ, трябва да има адаптери тази китара - можеш да си я купиш директно така, което ще бъде по-скъпичко. Или може отделно да си купиш адаптер, който да сложиш - само че за да бъде по-лесно трябва да е т.нар. саундхол (или на дупката на китарата) адаптер. Иначе с пиезо адаптерите, които са под магарето е доста по-трудно поставянето (въпреки че съм го правил, и ако си внимателен не е чак такава философИя). Добрите китари с пиезо адаптери, които ти позволяват директно да се ръчнеш в ПЦ-то и да се записваш са около 5-600 лева обаче. Има два акустични Фендъра, никак нелоши в магазина на xxxx зад Булбанк (за точно местоположение провери в темата за музикалните магазини - пусни едно Търсене, че не си спомням вече 'де беше ). Пак там има доста доста сносни акустични Фендъри, без адаптери. Много добри пари и много добър звук. Освен това грифа им е рядко удобен като за акустична китара. Много меко и леко се свири. Другия вариант са Ямаха в магазина на Динакорд на 5-те кьошета. Преди години си взех една Ямаха (на въпросната и сложих пиезо адаптер с предусилвател), която също е много добра и беше някъде към 450 май. Има и директно с вградени адаптери, но са по-скъпички и от Фендърите май (не знам защото не съм се оглеждал напоследък в цените им). Също много добри китари. Иди - посвири - чуй и си избери. успех. Цитирай
Guest Отговорено Октомври 8, 2004 Отговорено Октомври 8, 2004 пиезо едва ли - явно са много скъпи пък и за начало не мисля да влагам толкова пари. трябва ми читава китара с хубав звук и както писах по горе за м/у 200 и 400лв. китара със soundhole адаптер кви пари е? мерси за отговорите Цитирай
synchu Отговорено Октомври 8, 2004 Отговорено Октомври 8, 2004 Такива поне тук не съм виждал. Ще трябва отделно да си го купиш. Има по 40-50 кинта матй, такива саундхол адаптери в Малкия ЦУМ Цитирай
NWOBHM Отговорено Октомври 8, 2004 Отговорено Октомври 8, 2004 synchu, мога ли да ти задам един офтопик въпрос? Значи разликата между акустичната и класическа китара е - акустичната китара е с найлонови струни, а класическата с метални? Така ли? Цитирай
synchu Отговорено Октомври 8, 2004 Отговорено Октомври 8, 2004 Обратното Всъщност те и двете са акустични китари. Класическата и фламенко китарата са с найлонови струни. т.нар. Уестърн китари (или акустични за простота) са с метални струни. Цитирай
NWOBHM Отговорено Октомври 8, 2004 Отговорено Октомври 8, 2004 Аха, вече ми стана ясно, благодаря, че ме светна. Цитирай
Glacierise Отговорено Октомври 8, 2004 Отговорено Октомври 8, 2004 Освен това класическата китара е с фиксирана форма и размери, а западната не е (доколкото знам ) Цитирай
eXile Отговорено Октомври 8, 2004 Отговорено Октомври 8, 2004 Хм. Уестърн китарите, предполагам, са онезис метално магаре? Т.е. едно такоа метално държи струните, а те са опънати на дървена пластина. Такива китри съм виждал и с 2 дупки. Иначе... Имам една китара (орфей, обаче доста яка изработка и вади звук, мама и! Пък и клячовете и добри и окото фаща...)... Акустична. Малко по-голяма от класическата, пак с дървено магаре и мааалко по-различна форма - корпуса на класическата погледнат отгоре около грифа е заоблен, докато на тази е плосък (няма как да го обясня по-добре) и има още някои дребни разлики във формата... Та тази китара е за метални струни и се води джаз китара. Някакви си тама специфична Та другаде такива не съм виждал... Чудно... Доста е приятна за свирене, в интерес на истината. Цитирай
AXE Отговорено Октомври 9, 2004 Отговорено Октомври 9, 2004 Друг вариант да се записваш на компа е с обикновен микрофон. Доколкото знам някои професионални записи на акустични китари се правят така. Да не говорим че класическа китара с адапрер няма как да стане(за пиезото не знам, щото не му знам технологията). Можеш да си земеш един сносен микрофон за 20-30-40 лв. и да си записваш на компа. Само не съм сигурен преди да го ръгнеш в PC-то дали не трябва да мине през усилвател(уредбата ти примерно). Ако някой знае да каже. Цитирай
synchu Отговорено Октомври 9, 2004 Отговорено Октомври 9, 2004 Съвсем напротив - има и адаптери за класически китари, само че са доста по-специални и по-скъпички съответно. ЗАтова по-често ги правят с пиезо. Аз тук (в БГ) не съм виждал направена класическа китара с адаптери, каквито и да било, но навънка си има. Директно ръчкаш кабел и всичко е наред. А за записа с микрофон си прав. Не някои ами направо повечето се правят така. Като често се използва и смесена техника - няколко микрофона и директен звук. Абе въобще директния звук се използва доста често в последните години, въпреки че е малко по-сух (и почти винаги в комбинация с микрофони) - но хубавото му е че не си играеш с разни фази, лиикове от други инструменти и т.н. А за такова ниво на запис и обикновен компютърен микрофон би свършил работа. (единствената ми бележка е че сносен и свестен микрофон за 40 кинта няма - и в склада няма ":) ) Цитирай
AXE Отговорено Октомври 9, 2004 Отговорено Октомври 9, 2004 Зависи от изискванията :wink: Компютърните микрофони са супер гадни и нямат нищо освен високи. Аз за съжаление има само такъв и записвам с него само колкото да не си забравя идеята :guitar: Цитирай
musicman Отговорено Октомври 11, 2004 Отговорено Октомври 11, 2004 Аз също търся от къде да си купя акустична и класическа китара с адаптери. И двете ми трябват с адапрери. Ще обиколя скоро магазините да видя каква е хавата и ще ви кажа къде какво има. Ако някой не ме изпревари до тогави и не ми спести обикалянето ;-) Цитирай
Guest Отговорено Октомври 16, 2004 Отговорено Октомври 16, 2004 здравейте. преди време свирех на класическа китара и имах една орфейка. не съм свирил от 3-4 години и искам да си взема някоя хубава китара м/у 200 и 400лв с хубави ключове, прагчета, гриф и плътен хубав звук. искам някаква хубава марка, която се продава в софия. да ми кажете и мястото от където мога да си я купя. искам да мога да си я включвам към пц-то и да си правя записи. не става дума за професионален запис. просто да си свиря вкъщи и когато съм с приятели. много ще съм ви благодарен. че ще забравя скоро как се свиреше Май имаме общ сериозен проблем... Малко обяснение в началото - направихме един огромен е-магазин за музикални инструменти - виждам, че вече сте го намерили - www.visiarts.com Имаме дистрибутори от България, от чужбина, и вече ставаме и представители на някои фирми. Чужденците ни дават много добри цени за разлика от нашите хора и можем да продаваме на по-ниски цени от най-ниските техни официални цени. Да, но... Не можем да имаме много неща в склад. Като искате китара, искате и да я изпробвате. Когато ни я изпращат, те пък искат да им се плати изцяло. Ами ако не ви хареса?... Въпреки, че ни я изпращат германци или австрийци - т. е. качеството е гарантирано, скапваме се да пишем за всяка китара колко и е мензурата, колко е широк грифа, какви дървета са отсекли да я правят и какво ли не още, което сто процента е така. И засега сме сигурни, че няма да продадем качествена китара, а само някоя за 100-200 лева, към която няма как да има претенции. Ето сега имаме нови 49 модела на Ibanez на страхотни цени, ама само ще ги разглеждат хората, като гледаме посещенията, и ше искат пак струни с куриер до къщи.. Дайте предложения.. Цитирай
Recommended Posts