Spoke™ Публикувано Октомври 10, 2011 Публикувано Октомври 10, 2011 Здравейте хора, проблемът може да ви се стори адски тъп и банален, но си купих бас преди половин час и не мога да го настроя. Когато свиря на струна Е, тунера показва, че свиря на А, и така се бърка със всичките струни. Не знам на какво може да се дължи това, сигурно е в мен грешката, но вече от половин час се пробвам и винаги фейлвам, не става и не става. Ако има някоя добра душа да помогне на новака ще му бъда страшно благодарен! Цитирай
Joel Отговорено Октомври 10, 2011 Отговорено Октомври 10, 2011 Ами значи най-очевидният отговор е, че просто струната от Е е минаал в А и трябва да я настроиш, но на дали е това щом питаш тук. Бих те посъветвал да видиш тунера ха колко херца (Hz) ти е [стандартно трява да е 440 (ла)]. Може да пробваш и с друг тунер, а дори и с компютъра да настроиш баса. Ако струните са нови сигурно са се отпуснали от свиренето (ако си блъскал яко в тоя половин час, че да докараш А) . Ако бриджа на баса е повреден и затова се разтройва, по-добре го връщай. За друго не се сещам. Поздрави! Цитирай
Spoke™ Отговорено Октомври 10, 2011 Автор Отговорено Октомври 10, 2011 Благодаря ти много. С доста зор уцелих Е и А и що- годе ги настроих, но сега проблема остават D и G... Цитирай
blr Отговорено Октомври 10, 2011 Отговорено Октомври 10, 2011 Я, преди да е станал някой гаф, ако имаш възможност, запиши един клип със звук. Какво точно правиш и да се вижда ясно тунера. Качи го някъде и пусни линк да го видим. Цитирай
Spoke™ Отговорено Октомври 10, 2011 Автор Отговорено Октомври 10, 2011 Момчета с много зор го настроих ( според тунера) . Благодаря ви много! Цитирай
blr Отговорено Октомври 10, 2011 Отговорено Октомври 10, 2011 Какъв точно зор видя, щото при нормални условия нещата трябва да стават без никакъв зор. Да не се събудиш утре с лък вместо гриф... Цитирай
Spoke™ Отговорено Октомври 10, 2011 Автор Отговорено Октомври 10, 2011 Ами понеже съм си малко инвалид, докато настроя струните се озорих. Сега не знам как да го обясня, просто трудно намерих точната позиция на всяка струна ( не знам дали така мога да се изразя). Цитирай
golfabitch Отговорено Октомври 10, 2011 Отговорено Октомври 10, 2011 Да не би когато удряш една струна и другите да потрепват? Впрочем,какъв е басът? Цитирай
Spoke™ Отговорено Октомври 10, 2011 Автор Отговорено Октомври 10, 2011 Няма такова потреперване. Басът ми е Cort Action. Цитирай
Morpheus Отговорено Октомври 10, 2011 Отговорено Октомври 10, 2011 тренирай си слуха като с мишката докосваш съответните струни да ти свиква ухото - http://www.tunemybass.com/ Цитирай
Spoke™ Отговорено Октомври 11, 2011 Автор Отговорено Октомври 11, 2011 Хора като дръпна някоя струна по- силно, или чукна по баса, там където са ключовете се чува някакво тракане, нещо малко трака леко и ме притеснява, от какво може да е това? Цитирай
Spoke™ Отговорено Октомври 12, 2011 Автор Отговорено Октомври 12, 2011 Благодаря на линка, току- що установих, че шайбите под гайките на ключовете ( нямам възможност да постна снимка) тракат, явно са разхлабени. Как мога да го оправя ? Цитирай
Spoke™ Отговорено Октомври 12, 2011 Автор Отговорено Октомври 12, 2011 Тъп съм и не знам как ... Ако може да обясните... Съжалявам, че ви занимавам с глупости, хора, но адски много ми се свири без тва досадно тракане. Аз съм прочел ШАЙБИТЕ, а не гайките. С кой номер ключ се затягат? Цитирай
Recommended Posts