VERSUS Публикувано Септември 27, 2011 Публикувано Септември 27, 2011 Предполагам,че тук е мястото да постна темата,но ако все пак съм объркал искам да се извиня предварително. Тъй като уча в чужбина,ми се налага пренасям доста багаж със себе си и просто нямаше как и китарата да взема този път.Досега като пътувах с Луфтханза ми разрешавахада я взема като ръчен багаж ,но последния път трябваше да пътувам с WizzAir и там вече нещата удариха на камък. Сега,вероятно ще се наложи китарата ми да ми бъде изпратена по куриер (DHL). Тъй като досега не ми се е налагало да извършвам въпросната процедура,искам да попитам някого,на когото вече му се е налагала да праща китара как е процедирал. Най-логичното,което смятам,че трябва да се направи,е да се намери подходящ кашон,побираш китарата,псотавена в калъфа и да се отиде до DHL или друга куриерска фирма и да бъде предадена за пращане. Все пак,смятам,че вероятно има и детайли,които пропускам както и действия.Съвет за куриера също не бих отказал.DHL са може би най-известни и затова ги споменах. Ще се радвам ако някой обмени опит в темата и даде съвет. Предварително благодаря. Цитирай
serengeti Отговорено Септември 27, 2011 Отговорено Септември 27, 2011 Най-добре си купи една китара там-не се занимавай да влачиш насам натам с куриери.Дори съм сигурен че с DHL ще ти струва колкото 1/2 нова там. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 27, 2011 Отговорено Септември 27, 2011 Ето една възможност: http://www.econt.com/tariff-calculator/ Цитирай
gueorgues Отговорено Септември 27, 2011 Отговорено Септември 27, 2011 Еконт, може би е добър вариант - ще ти излезе около 100 лева. UPS също би трябвало да е в такъв порядък. Но не виждам как WIZZ air биха ме накарали да си оставя китарата, която струва поне колкото 20-30 места в мизерния им самолет (а може и повече ако са платени по-рано). Както и да е Цитирай
VERSUS Отговорено Септември 27, 2011 Автор Отговорено Септември 27, 2011 Еми те са прави хората,тъй като предварително бяха обявени изискванията за ръчния багаж.Аз отидох,подготвен за това и с готовност да я осатвя.От Луфтханза си затварят очите,но от нискобюджетните компании,не могат да си позволят такива волности. Иначе китарата е 1000 и кусур лева,не ми е изгоден вариантът да си купя нова там.Това направих минлата година вече Само,че тогава се бях решил да взимам нова и затова ми излезна изгодно да я купя оттам,но сега отново да давам тея пари няма как. Благодаря за предложенията,ще проверя как стоят нещата. Цитирай
rockfire Отговорено Септември 27, 2011 Отговорено Септември 27, 2011 (Редактирано) Пич ,като пътуваш всяка година насам натам по -изгодно ти е да си вземеш там друга китара! Не ти се бъркам,но тези фирми дето пренасят квото падне, не са най-добрия вариант,особено ако нямаш куфар! Купи си куфар,заключи го и го опаковай в кашон и сложи лепенки чупливо ,внимание и т. н. ! Поздрави! Редактирано Септември 27, 2011 от rockfire 1 Цитирай
VERSUS Отговорено Септември 27, 2011 Автор Отговорено Септември 27, 2011 Ясно,че е така,но лятото като се прибирам за 3-4 месеца,не ми се свири на старата кошница и затова се налага да я разнасям. Цитирай
Mairomaster Отговорено Септември 27, 2011 Отговорено Септември 27, 2011 Преди седмица пътувах с wizzair до Англия и нямаше проблем да си взема китарата като единствен ръчен багаж, но когато започнат да се правят е гадно... Цитирай
stork Отговорено Септември 27, 2011 Отговорено Септември 27, 2011 ...от Англия (около Лондон) до София-Бг с FedEx ми взеха 40 паунда+ 8 ДДс + застраховка 10 = 58 паунда = 135 лв... не е евтино, но не е и половината от стойността на китарата... Оптимизационна задача си е. поздрави 1 Цитирай
VERSUS Отговорено Септември 27, 2011 Автор Отговорено Септември 27, 2011 Преди седмица пътувах с wizzair до Англия и нямаше проблем да си взема китарата като единствен ръчен багаж, но когато започнат да се правят е гадно... На мен не ми беше единствен ръчен багаж просто.Заминавам за цяла година и имах много багаж,както казах. Разрешени са 10кг ръчен багаж,моят беше 10,8 и оная ме накара да извадя 800 грама.Смятай как реагира като видя китарата като втори ръчен багаж Цитирай
mitaka Отговорено Септември 27, 2011 Отговорено Септември 27, 2011 Тънки цени ...курсове всяка седмица: http://www.empresa.forumi-bg.com/vt3.html Цитирай
kalata Отговорено Септември 27, 2011 Отговорено Септември 27, 2011 най-добре някой да ти я донесе - много хора летят до Лондон все ще намериш. аз съм се спрял на този вар. с идеята да си набавя няколко български гробници от времето на ... но е лесно като ще пренасяш неща за 30 лева Иначе всички си обичаме китарите но пък точно Лондон е мястото където можеш да намериш невероятни неща 2 ръка. Цитирай
valitchy Отговорено Септември 27, 2011 Отговорено Септември 27, 2011 Провери и с ups на мен ми взеха 19 паунда за 12 кг. Цитирай
VERSUS Отговорено Септември 28, 2011 Автор Отговорено Септември 28, 2011 Благодаря на всички за съветите и оказаната помощ! Искам само още едно нещо да попитам.Дали би могъл,някой,който е изпращал китара чрез куриер или друг вид такава услуга,да ми каже как по-точно я е опаковал? Цитирай
Recommended Posts