kokowoz Отговорено Май 17, 2006 Автор Отговорено Май 17, 2006 ех.. наистина нямах време да го изкормя като хората дистъра, ама поне само без капак го снимах: П.П. сега забелязах - на pic4 - 4е една бяла жичка си виси просто ей-тъй, мухаха! Демек не е свързана никъде. Мерси, за снимките и да знае6 задължен съм ти. А между другото преди малко видях 4е са ми пратили и сканирам материала от списанието за дистера със схема платки и т.н. Само остава да намеря време и да го съживя ве4е Цитирай
Nikifena Отговорено Май 17, 2006 Отговорено Май 17, 2006 Хайде на мода на тоя ефект. Няколко идеи смени сините кондензатори с по-читави такива. Червените ако са нанофаради ги смени с читави и тях. Абе като цяло смени всички кондензатори Смени диодите с 1n4148 И този чип ако е операционен го смени и него (сигурно е) Можеш да пробваш с tl071 или tl072 (така не мога да кажа единичен операционен ли е или двоен..) Това определено ще намали нивото на шума, а може и да оправи до някъде звука ПС: още мод (то стана смяна на всички чаркове) Смени транзисторите с някакви БЦ-та подобни Цитирай
icho7ryches Отговорено Май 17, 2006 Отговорено Май 17, 2006 Хайде на мода на тоя ефект.Няколко идеи смени сините кондензатори с по-читави такива. Червените ако са нанофаради ги смени с читави и тях. Абе като цяло смени всички кондензатори Смени диодите с 1n4148 И този чип ако е операционен го смени и него (сигурно е) Можеш да пробваш с tl071 или tl072 (така не мога да кажа единичен операционен ли е или двоен..) Смени транзисторите с някакви БЦ-та подобни :wow: Nikifena е изрод в тази сфера, спор няма! Respect! Обаче аз съм си невежа в тази област и (почти) всичко казано по-горе ми прозвуча на китайски! Надявам се, обаче 4е kokowoz го е разбрал достатъчно за да си модне дистърчето! Успех! П.П. Ех... като го слушам Nikifena мед ми капе от сърцето (не че разбирам нещо) просто се кефя, че има такива яки хора! Чак ми дожаля за моето дистърче и ми се прииска да го дам на чичо доктор да го посъживи малко . Ама за какво като си имам Метълзона пък и дори и него не използвам... Явно само от състрадание към дъртото "дефектче"! :green: Цитирай
Overdrive Отговорено Май 17, 2006 Отговорено Май 17, 2006 как е, направи ли го?? един съвет и от мене - може да смениш диодите с германиеви ако искаш много компресия и състейн. Може ли да дадеш схемата на тоя велик дистер, че ми е интересно да я видя? Цитирай
vlado1113 Отговорено Юни 5, 2007 Отговорено Юни 5, 2007 Момчета и аз имам такъв динозавър в къщи но е повреден ако може да ми пратите схемата ще сам ви много благодарен, че и аз я търсия. Цитирай
metalhammer Отговорено Юни 5, 2007 Отговорено Юни 5, 2007 Препоръчвам да се сложи трю байпас - в тоя случай 60% от елементите по платката отпадат. Металните транзистори са полеваци и са за бутоното превключване. Схемата е близка до Boss DS -1 Цитирай
simeon4o Отговорено Юни 12, 2007 Отговорено Юни 12, 2007 Ако сложиш и едно кондензаторче 150pf на обратната връзка / стаа въпрос на интегралката/ и шум нема да има, а с 2-3 промени от DS-1 и изкривяването се дига. Цитирай
Efo Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 Преди около година бях започнал да правя този дистер, но като гледам мненията добре че го зарязах... Цитирай
Recommended Posts