Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Marshall JCM 800


Recommended Posts

Здравейте! Аз съм от Варна и имам едно кубе Marshall JCM 800. Моделът е 4210 със 7 лампи от които 2х ЕL 34 и 5х 12AX7 (ECC 83). Проблемът се състои в това ,че с течение на времето кубето започна да работи по-тихо и сега на усилено на 8 работи като на 1или 2. Инъче си работи нормално и клин канала и драйва.Мислех ,че проблема е в лампите и смених крайните лампи но нямаше никакъв ефект кубето си звучеше пак тихо. После опитах да подменям предусилвателните лампи но нямам 5 нови а 2 и им разменях местата но пак никакъв ефект. Нямаше промяна в звученето и се чуваше пак тихо. Искам да го погледне някой който разбира от лампови усилватели и да замери лампите да видим в тях ли е проблема или се крие на друго място. И така ако знаете за добър ел. техник ,който да разбира от лампови уасилватели от Варна ми пишете а почерпката от мен...Предварително благодаря...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tемата ти е за "Изработка и ремонт". Иначе, имаш късмет, че си от Варна, тъй като един от най-големите специалисти по лампова схемотехника (Галин-Gregg) живее точно в твоя град.

 

Опс, виждам, че са ме изпреварили.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.