Karavadjo Публикувано Септември 23, 2011 Share Публикувано Септември 23, 2011 Здравейте! Аз съм от Варна и имам едно кубе Marshall JCM 800. Моделът е 4210 със 7 лампи от които 2х ЕL 34 и 5х 12AX7 (ECC 83). Проблемът се състои в това ,че с течение на времето кубето започна да работи по-тихо и сега на усилено на 8 работи като на 1или 2. Инъче си работи нормално и клин канала и драйва.Мислех ,че проблема е в лампите и смених крайните лампи но нямаше никакъв ефект кубето си звучеше пак тихо. После опитах да подменям предусилвателните лампи но нямам 5 нови а 2 и им разменях местата но пак никакъв ефект. Нямаше промяна в звученето и се чуваше пак тихо. Искам да го погледне някой който разбира от лампови усилватели и да замери лампите да видим в тях ли е проблема или се крие на друго място. И така ако знаете за добър ел. техник ,който да разбира от лампови уасилватели от Варна ми пишете а почерпката от мен...Предварително благодаря... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Orion Отговорено Септември 23, 2011 Share Отговорено Септември 23, 2011 Галин /Gregg/? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Септември 23, 2011 Share Отговорено Септември 23, 2011 (Редактирано) Tемата ти е за "Изработка и ремонт". Иначе, имаш късмет, че си от Варна, тъй като един от най-големите специалисти по лампова схемотехника (Галин-Gregg) живее точно в твоя град. Опс, виждам, че са ме изпреварили. Редактирано Септември 23, 2011 от blr Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts