Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара китара да си купя?


Recommended Posts

Приятели благодаря Ви, че ми обяснявате всичко внимателно, но все пак все още не му разбирам. Ако ми покажете някво конкретно предложение например едиси коя марка еди си кой модел и ми кажете, че за тея пари го бива ще Ви разбера много повече. Засега само един Sqiuer Strat съм видял който ми се вмества в бюджета. Ако имате някое конкретно предложение кажете така ще ми е по лесно. :lol: Благодаря още веднъж на всички! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Аз лично помня, че когато си купувах китарата, видях, че във Фактор има за около 250-280 лв китари Washburn с хъмбъкъри (мисля е в твоя ценови диапазон). Провери, ако си заинтересован ;) За метъл и хард рок, трябва да са по-добри от Скуиър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Малко пояснения от мен:

Хъмбъкер = двоен адаптер = адаптер с 2 реда по 6 винтчета под струните(виж на бълет трат-а, че има 3 адаптера, всеки с по ч ред винтчета - това са 3 единични(сингъл койл) адаптери. Двойният адаптер е 2 пъти по - широк(има 2 бобини една до друга, а не една), и вместо ч ред от 6 винтчета под всяка струна, има6 2 реда един до друг. Предимство на тези адаптери е, че са по - безшумни и по-силни, но това е за сметка на по-грозния им звук. Те стават идеално за свирене с дисторшън, но за чисто, единичните май са по-добри. Потърси китара тип стратокастер със един двоен адаптер при бридж-а(долното мостче/тремолото), и 2 единични откъм грифа. Така хем ще можеш да жулиш жици на двойния, хем ще може и чисто да се свири, с добър тон на единичните.

Имам едни такива китари предвид, ако искаш обади ми се на 8250272 да отидем да ги видиш, и да си поговорим.

 

Колкото до флойдовете - те обикновено не са от стомана, а са отляти от мека сплав. В 90% от случаите, китарите с флойд имат по-грозен тон от тези с тремоло или фиксиран бридж. Винаги съм мислел, че освен ако не се маниак-солист, основната ти китара е добре да е без тремоло. За ритъм това е по-добрия вариант според мен.

 

Усилвател като за теб струва около 200-250 лв.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... ако искаш обади ми се на 8250272 да отидем да ги видиш, и да си поговорим.

С удоволствие бих излязал с тебе да идем да ги видим ама съм от провинцията. :) Живея в един скапан малък град на име Търговище, който се намира до Шумен. Да не говорим, че в града няма музикален магазин ами и в околноста няма де да ида да си купя китара. Най-близкото място дет мога да си купя китара е Шумен, ама там има май само в ТехноМаркет и то Скуер Страт за 230 лв. Всичко останало е над 450 лв.

Та ако имаш нещо в предвид моля сподели ми защото май скоро няма да имам път към София. :rolleyes: Благодаря предварително. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тъй като и аз съм от Шумен и ме беше мн яд че няма отде да си взема китара, взех си Скуаер за 230лв от там и съм доволен, а единствения недостатък е липсата на хъмбъкер, но скоро ще си вземам и друга китара, на която ще сложа 2 хъмбъкера.

По добре е да събереш пари за Скуаер Шоумастер без флойд - към 350 май е, но в никакъв случай не си вземай Джаксън от 500, защото са с калпав флойд и по-лоша изработка.

 

другия вариант - вземаш Скуиер Страт от 230лв, вземаш един хъмбъкер втора ръка с куриер от форума за 30-40лв, даваш ми китарата за ден-два да ти го сложа (или някой друг да ти го сложи) и готово

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе че може може, ама трябва да се дълбае гнездото, а аз лично нова китара била тя и Squier Strat бих я дал само на някой който има някъв хабер от тая работа... Демек намери си лютиер ако ще си праиш ебавки с китарата щото все пак евтина евтина ама пари се пак тва :rolleyes:

 

 

П.П. Ако е скуаяр 100% ще има и пикгард който също ще трябва да се реже което ПАК изисква фреза за да не стане некво селско тъй че не бих казал че ти го препоръчвам поне не в началото. Купи си нещо посвири 3-4 месеца вече като придобиеш някво усещане и самочуствие я троши талпата :)

 

Ае со здраве аз трябва паля да си водя мойта на резболог че нещо обръща едната резба на топлока :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Василе, мисля че Скуаяр страт е много сполучлив избор

особено за начинащ китарист и за бюджета който си посочил

според мен 4 години са много

но поне една година ще ти върши чудна работа

а след това ако напреднеш и искаш да продължиш с нещо по качествено

въпростният скуаяр в зависимост от това колко си го поизчукал-износил-олющил може да му вземеш от 100 -150 лв примерно

така че парите които ще загубиш -не са хич много и си заслужава и от тази гледна точка

аз самият свиря от доста години и съм имал и бюлет и афинити

за тая цена просто няма друга китара която да е толкова близо до оригинала - Фендер - а това е класика

пък после ако искаш и по твърд звук - може да смениш адаптер

но поне една година китарата ще ти върши чудесна работа

 

за малките усилвателчета - няма проблем - маршал,фендер, пиви и дори бирингер ще ти свършат също добра работа

при тях няма толкова голяма разлика колкото е при по мощните усилватели

но засега нямаш нужда от такъв мощен

както колегите ти препоръчаха - или от тези малките маршал или фендер

дето са на батерии

а ако имаш повече пари - 10-15 ватов с 8 инча говорител от гореизброените фирми са ОК

като скуаяр и парк са съответно дъщерни фирми на фендер и маршал и са си екстра също

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

специално за начинаещ, скуайър-а е добър, има много сполучливи бройки, има и не толкова, но за учебни цели е перфектен, после ще му мислиш за ибанези и други :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.