Heartman Публикувано Септември 21, 2011 Публикувано Септември 21, 2011 Здравейте!Отначало ми беше глупаво да се самопредставям и за това прескачах тоя раздел. 1)nickname:HeartmaN 2)Възраст:29 3)Образование:средно специално 4)Вашият инструмент/и:Основен флейта(пиколо),хоби - китара,бас,пиано,барабани(акордеон като малък) 5)Предпочитан музикален стил:метал(хеви,траш,прогресив),блус,фънк,джаз,класика. 6)Вашият вдъхновител:Металика,Пантера,Джими Хендрикс,Стиви Рей Вуун и още много други знайни и незнайни. 7)Досегашни (не)реализирани проекти:в Силистра някакви нереализирани банди с незнайни имена или просто проекти.В Търново свиря в Мурзилка и Roundabout. 8)Странични интереси:Ядене и пиене и фитнес.Май друго освен музика не ми е интересно. 9)В кратце(или с две думи за вас самите):От 5 годишен тръгнах да уча пиано и се отказах мнго бързо след това.После в 3-ти клас пак започнах да се занимавам с музика.Свирех на акордеон 4 години,пеех в детски хор,ходех на спортни танци и на спортна стрелба.След 8-ми клас влязох с флейта в ССВМУ М-ро Г.Атанасов(военномузикално училище) в София и учих там 4 години.След това съм вече 10 години във В.Търново и свиря във военния оркестър и в две групи. 2 Цитирай
savov Отговорено Септември 23, 2011 Отговорено Септември 23, 2011 Супер, че си се сетил да се представиш тук! В страничните интереси - забрави да споменеш стрийтбола, който ще се наканим да поиграем някой ден заедно... Поздрави! Цитирай
maxim09 Отговорено Февруари 20, 2012 Отговорено Февруари 20, 2012 Привет и от мен! И двете групи, в които участваш харесвам и винаги, когато мога посещавам на концерти! Цитирай
Heartman Отговорено Септември 25, 2012 Автор Отговорено Септември 25, 2012 (Редактирано) Милен Стефанов - флейтистът рокаджия 25.09.2012 | 14:08 Още на пет години се интересува от музика и започва първите си уроци по пиано и солфеж в музикалната школа в града. След като пианото се оказва трудно препятствие, спира да свири до трети клас, когато осъзнава,че всъщност е сгрешил и музиката е това, с което иска да се занимава. Ходи на спортни танци и пее в хор, като дори се записва на спортна стрелба с пистолет, за кратко. В осми клас започва да изучава флейта. Влечението му към блус, хард рок, метъл музиката го кара да започне сам да се учи да свири на китара още 12-годишен и от хоби тя му става второ основно занимание в музикалното поприще. Свири с групите... Представи се...Казвам се Милен Стефанов, роден съм в София, живял съм 15 години в Силистра, завърших ССВМУ "М-ро Георги Атанасов", град София, с флейта.Как избра флейтата?Свирил съм на пиано, както и няколко години на акордеон. Един ден се разхождахме с майка ми и видяхме обява за прием в ССВМУ "М-ро Георги Атанасов" пред Военното окръжие в Силистра. Прочетох условията и реших да кандидатствам, защото там пишеше, че можеш да учиш музика и да си изкараш казармата едновременно. Трябваше да се кандидатства с ударен или духов инструмент и така започнах да вземам уроци по флейта. В Силистра по това време нямаше преподавател и се наложи да назначат учител от Русе. Избрах флейтата понеже другите духови инструменти не ми харесваха. Готвих се една година, приеха ме и учих там четири години. След това по разпределение дойдох във Велико Търново. Вече 12 години съм оркестрант във военния оркестър на НВУ "Васил Левски".През изминалата седмица се проведе IV-тият Mеждународен фестивал на военните оркестри, как премина събитието?От 6 години във Велико Търново се провежда този фестивал, на който ние сме домакини заедно с Военния духов оркестър на Стара Загора. Тази година фестивалът беше три дни, бяхме заети от сутрин до вечер с общи репетиции с гостите от Гърция и Беларус. Заедно изнесохме 2 шоу-спектакъла и направихме маршинг-дефилир пред Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов". Лесно ли съвместяваш духовата музика с рок музиката? Да, когато се прибера вкъщи, спирам да мисля за маршове и за ангажиментите в службата и мога да се отдам на рок музиката. А когато съм на работа, си изпълнявам задълженията и нямам време да мисля за странични неща. В България с рок, блус, джаз, класика и въобще качествена музика не могат да се изкарват много пари, а всички знаем коя е музиката, която се лансира и продава в момента. Освен на флейта и акордеон свириш ли на нещо друго? Да, хобито ми е китарата. Най-глупавото е, че съм музикант, а пък хобито ми е музиката. От 12-годишен съм запален по рок музиката. Първоначално си мислех за барабани, но се отказах от тази идея, защото е по-трудно да си купиш барабани. Освен това ти трябва шумоизолирано помещение, за да не пречиш на хората и повече място, а китарата по-лесно се пренася. По малко свиря и на бас, барабани и пиано. Основно свиря на китара и флейта, а заниманията ми с другите инструменти са колкото да имам представа от тях. Също така пях два сезона в хора на МДТ "Константин Кисимов". Електрическа или акустична китара предпочиташ? Свиря и на двете. Предпочитам електрическа китара, защото при нея се използват ефекти като wah-wah, chorus, delay, flanger, phaser, с които се моделира звукът и можеш да рисуваш различни картини по този начин. Опитвам се да свиря и със слайд (ботъл нек), който произлиза от гърлото на бутилката и с него се приплъзва по струните, като се получава много добър кънтри/блус ефект. Знаем, че свириш в няколко групи... Да, с "Мурзилка", това е реге-ска-пънк група. С тях съм от около 4 години, с едногодишно прекъсване. Те имат вече един издаден албум, сега записваме втори. С тях свирим предимно авторска музика. Последно свирихме на Миндя Рок Фест, заедно с доста добри български банди. Все повече хора ни харесват и се забавляват на нашите концерти. Имаме и покана за участие в предаването на Васко Кръпката. Другата група е "Roundabout", с която свирим предимно кавъри на по-неизвестни парчета, но се събираме рядко, защото всички сме ангажирани с различни неща и нямаме много свободно време, за да направим нови парчета. Всъщност бандата преди това се казваше "Мими бенд", но вокалистът и пианистът бяха други. Лично аз имам доста нахвърляни идеи и текстове за песни, но засега са нереализирани, защото нямам необходимата техника за качествени записи, а и рядко ми остава свободно време. В момента записвам китари за прогресив албума на Дез Маринков - млад, но доста добър барабанист. Имате ли чести участия? След като издадохме първия албум с "Мурзилка", обиколихме много български градове - Ямбол, София, Бургас, Горна Оряховица, Силистра, Русе и свирихме в тамошните клубове. Миналата година ходихме на фестивала "Различният поглед" в Стара Загора. Две поредни години свирим на "Миндя рок фест", както и на "Юлско утро" пред ВТУ. Каква музика обичаш да свириш? Блус, хеви, прогресив, глем и траш метъл. С бандите основно ми се налага да свиря блус и рок. Запалих се по китарата от музиката на Deep Purple, Whitesnake, Metallica, Pantera, но няма хора, с които да свиря тези неща. Включваш ли флейтата в музикалните си проекти? Харесва ми съчетанието на акустична китара и флейта, но още не съм измислил свое парче, за да ги съчетая. Досега съм използвал флейта няколко пъти на концерти на Roundabout. Как стои при теб въпросът с авторските права, на какво мнение си? Хубаво е, когато човек върши нещо добре, да получава пари за него, но за себе си смятам, че е по-добре музиката да се разпространява в интернет, за да може да я чуят повече хора. Ако някой я хареса и иска да си остави "лептата"- защо не, но иначе в този свят на интернет е трудна работа да се плаща за албуми, за дискове. Radiohead бяха пуснали един от албумите си за свободно сваляне и изкараха повече пари, отколкото ако бяха решили да го продават. С кой известен музикант искаш да си на една сцена? Не знам, никога не съм се замислял по този въпрос, пък и повечето не са между живите. Може би с банди като Mr.Big, Extreme, също и с Metallica и Pantera. Искам да свиря с добри музиканти, съмишленици, с подобни разбирания на моите. Би било хубаво хората да работят това, което им се отдава и което са учили, за да им е по-лесно. Имам чувството, че никой не си харесва работата и по цял ден само мрънка. Нека всички хора да намерят вътрешния си мир и да бъдат по-спокойни и по-усмихнати. http://sever.bg/%D0%...7_i.223540.html Редактирано Септември 25, 2012 от Heartman 4 Цитирай
Лими Отговорено Септември 25, 2012 Отговорено Септември 25, 2012 (Редактирано) Всичко разбрах, но не разбрах, кое ти беше първото гадже? Редактирано Септември 25, 2012 от Лими 2 Цитирай
Heartman Отговорено Септември 26, 2012 Автор Отговорено Септември 26, 2012 Не са ме питали не съм казал 1 Цитирай
misterj Отговорено Септември 26, 2012 Отговорено Септември 26, 2012 Това ако го беше написал преди фестивала, може би щяхме да се запознаем на живо. Цитирай
savov Отговорено Септември 29, 2012 Отговорено Септември 29, 2012 SUPER представяне! Поздравления! Цитирай
Jordan69 Отговорено Октомври 5, 2012 Отговорено Октомври 5, 2012 Миленския-един от най-талантливите китаристи в Търново и региона.Дръж фронта приятелю ,че малко музиканти останаха като тебе в града,а на нас ни се слуша хубава музика изпълнена от кадърни музиканти като теб.Радвам се ,че се срещаме с тебе в този форум и много успехи за в бъдеще ти желая!! Цитирай
Heartman Отговорено Октомври 6, 2012 Автор Отговорено Октомври 6, 2012 ^Ееее благодаря ти Данчо!Малко си ме прехвалил,имам още да се уча Успех и на теб! Цитирай
vanko358 Отговорено Юли 26, 2013 Отговорено Юли 26, 2013 Здравей Милене! Аз също свиря на китара! Както прочетох ти свириш на пиано, ,барабани, китара, и четириструнник. Ако искаш да направим една група SMS/New Zeppelin/... Аз по принцип слушам Bon Jovi, Led Zeppelin, Black Sabbath, ZZ Top, KISS. Мога да се свържа с други китаристи от Силистра. Аз ритъм/слайд китара, ти на барабаните, един солист (китара) и един вокал, и сме готови! Ако искаш да стане това нещо, аз съм съгласен, стига да правим кавъри на популярни рок/хард рок парчета. Скайп: vanko-izobretatelia Цитирай
Heartman Отговорено Юли 27, 2013 Автор Отговорено Юли 27, 2013 Не живея в Силистра,прибирам се рядко и не мога да участвам в такъв проект.Сори! Цитирай
Recommended Posts