Jump to content
Българският форум за музиканти

Смазване на лагерчета на Педал/и за барабани


Recommended Posts

Здравейте,

Купих си нов кардан(GIBRALTAR INTRUDER DIRECT DRIVE) и тъй като ми е скъпичък, искам да си го поддържам както трябва. Та молбата ми е следната: някой ако знае как се смазват лагери, каква смазка се използва и т.н. нека сподели. От интернет разбрах, че трябва да се знае какъв е точно лагера, за да се определи с каква смазка да се смазва. Ако трябва ще погледна и самите лагери какви са. Просто знам, че тук има хора, които знаят отговора на въпроса ми и за това реших да питам директно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лагерите са капсуловани и са фабрично смазани, така че не се притеснявай. Смазвам само карданчетата на двойния педал веднъж седмично.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е нали отгоре им има едни гумени хармоники (май маншони им викат в МПС-тата), те не пазят ли от мизерии? Или трябва да ги магам и смазвам постоянно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С какво е най подходящо да се смазват каренцата,скоро се

заслушах в моят кардан и ги чух че леко скърцат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои стари модели имат маншони, мисля и Сонор скъпите. При тях не би следало поне да влизат прах и опилки от палките, но пък с годините греста засъхва, така че нищо не пречи да погледнеш как е, най-малкото от любопитство ;) Ако карданчетата имат маншони, то може да се смазват с грес, която държи по-дълго. А иначе с обикновено машинно масло. Смазвам само нитовете-средната част, раздвижвам и забърсвам излишното масло, така че да не полепва прах и опилки.Това е най-лесният и евтин начин, но според мен напълно достатъчен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, знам, че са капсуловани, но си мислех, че има начин да се смзват. Относно каретата, не мисля да държа оригиналните... Мисля да пробвам ето този вариант, който е тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Консултирай се първо с Виктор, за да не се окажат по-скъпи от педала ти, което прави закупуването им безсмислено. Два двойни педала съм сменил, а сегашният ми е на 5 год. кардан не съм чупил, слава Богу, така че си свири с твоя докато можеш.

поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, да, ще говоря с човека :) Едва ли ще е толкова скъпо обаче предполагам, но съвсем друго ще е ако се сменят каретата с карданчета.

Ще изчезне "Луфтът" усещането ще е същото, като на десния педал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз обаче съм малко скептичен по последното. Всеки кардан след като се разработи, има мъртъв ход-луфт, няма как да е иначе. Поне на теория изключение трябва да правят карданите на Axis, Pearl "Demon Drive", PDP "B.O.A.", сигурно има и други. Но дали на практика нещата са така, само техни собственици могат да кажат. От друга страна едни от най-големите имена свирят на стандартни педали, а са изсвирили страшни неща, така че няма смисъл от много вживяване по този въпрос ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.