Jump to content
Българският форум за музиканти

Зарядни батерии


Recommended Posts

Темата не е много като за форума, но какво пък - има доста техничари тук, може някой да може да ми помогне - въпроса е спешен, а ровенето в чичо Гугъл засега не помогна.

 

Интересува ме откъде в България може да се поръчат (или купят на място) чисто нови зарядни 9V литиево-йонни батерии с капацитет над 300mAh. Говоря за стандартните 9V батерии (дето се ползват по повечето камиончета и радиомикрофони). Знам че има батерии отговарящи на моето търсене, защото преди време колега беше купувал такива (работил съм с тях), но за съжаление въпросния магазин вече го няма.

Важна подробност е че ще ми трябва подходящо зарядно за тях, както и фактура-батериите са за фирмата в която работя.

 

Единственото което успях да намеря засега е някакъв онлайн магазин alka-shop, в който въпросните батерии не се продават (въпреки информацията в сайта им), а и съпорта им почна да ми обяснява че такива батерии не съществували и това което те продават с надпис 9V, всъщност било 7V (е@@@ти подвеждането ?!?)

 

Благодарен съм, ако някой може да помогне

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В зависимост от в кой град си, в магазините за електронни компоненти.Ако си от Варна или Шумен, ще описвам къде :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Литиево-йонни батерии в размер PP3 или другояче казано такава като за ефекти няма!

Има никел-металхидридни Ni-Mh или никел-кадмиеви Ni-Cd. Вторите не ти ги препоръчвам. Купи си Ni-Mh от тези дето имат дълго време на саморазряд. Преди време си купих такава на GP серията recyco. Те са такива. Имат характеристики подобни на алкалните, но са зарядни.

 

купешко хубаво за рядно за 9 волтова батерия не съм виждал. Остава да си купиш това което си харесаш.

 

 

ПС: Батерията си я купих от ибей англия. Излезна ми по-евтино отколкото от България. С разликата, че по магазините в България (визирам Пловдив) не намерих една читава 9 волта акумулаторна на нормална цена. До колкото помня моята ми излезе около 15 лева.

Редактирано от Nikifena
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В зависимост от в кой град си, в магазините за електронни компоненти.Ако си от Варна или Шумен, ще описвам къде :)

кажи за Варна?

аз знам доста магазини тук, ама проверих в някои без резултат...

иначе не знам дали ще има в средностатистическите магазини, щото моето търсене май е по-скоро в про-сферата

 

Литиево-йонни батерии в размер PP3 или другояче казано такава като за ефекти няма!

нали говорим за ето такива батерии? (конкретния тип и модел на снимката няма значение - давам я само за да утичним форма, размер и конектори)

thumb_1163413600_798.jpg

 

Сега, аз не твърдя че съм голям разбирач, само че съм ползвал точно Li-Ion батерии - това пишеше на тях, при замерване (след заряд) даваха около 9V и се зареждаха сравнително бързо. За съжаление няма как да покажа такава батерия, но явно има (или отпечатаното на нея е било подвеждаща информация).

 

Проблема с Ni-Mh или Ni-Cd (поне според моите знания) е че имат по-малък живот/по-малък брой цикли зареждане-разреждане и че искат повече време за зареждане, което определено е проблем. Може би ще стане по-ясно ако обясня за какво ми трябват. Работя като звукоинженер в телевизия. Водещите/новинарите по време на ефир използват едни слушалки - малка слушалка в ухото и приемник (работещ на 9V) закачен на колана. Тези приемници (марката е dB technologies) смучат много ток - една алкална Duracell-ка заминава за 6-7 часа и е икономически неизгодно да се купуват нормални батерии. Затова ползваме зарядни. Само че една обикновена зарядна (ползвах GP, които вече се издухаха) трябва да се зарежда поне 2 пъти на ден, а понякога времето между 2 различни предавания (за които са нужни слушалки) не стига за презареждане, което пък още повече съкращава живота на батериите. Именно затова искам Li-Ion, защото знам че имат повече цикли и ако зарядното позволява могат да се зареждат по-бързо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май съм грешал. Наистина имало някакви литиево йонни такива. Сори.

 

Еми не знам. в България много трудно. Гледай ибей или разни сайтове.

 

Имай предвид, че всеки тип батерии има различни изисквания относно зареждането.

 

Що не карате на адаптери?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Енерджайзър !

Разгледай тези :

http://uk.farnell.com/jsp/search/browse.jsp?N=2031+203469+110130011&Ntk=gensearch&Ntt=energizer&Ntx=mode+matchallpartial&No=0&getResults=true&appliedparametrics=true&locale=en_UK&divisionLocale=en_UK&catalogId=&prevNValues=2031+203469&mm=1001923||,&filtersHidden=false&appliedHidden=false&originalQueryURL=%2Fjsp%2Fsearch%2Fbrowse.jsp%3FN%3D2031%2B203469%26Ntk%3Dgensearch%26Ntt%3Denergizer%26Ntx%3Dmode%2Bmatchallpartial%26No%3D0%26getResults%3Dtrue%26appliedparametrics%3Dtrue%26locale%3Den_UK%26divisionLocale%3Den_UK%26catalogId%3D%26prevNValues%3D2031%2B203469

 

Алтернатива на презареждаемите "Ultimate Lithium - Iron Disulphide" (800mAh) са "Енерджаизър Индустриал - алкални " или Процелл (Дурацел за професионални приложения) купувате си съответен брой кашони и готово. Фарнелци имат всичките изброени.

 

Предполагам че са ви за мултиметри/цети или подобни преносими уреди :)

 

 

master_gamgee , прескочил съм отговора ти за приемниците, а презареждаемите пък ще трбва да ги сменяте по-често , има едни корпуси с гнезда за АА/ААА батерии , не е ли по-удобно да си направите от тях презареждаеми пакети с голям капацитет за тези приемници ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря за включванията :)

В края на краищата си харесахме едни Fisheramps NiMh с капацитет 270 mAh

 

А по въпроса да си купим много обикновени - доста солено излиза

 

Що се отнася до това да ползваме адаптери или пакети батерии - този вариант е невъзможен - все пак става дума за едно малко устройство закачено на колана на ТВ водещия - идеята е да не му пречи, да не му създава неудобство и да не му пречи да се движи...представете си го как се движи из ТВ студиото с опашка от кабели :D ...или пък опасан с патрондаш с батерии, приемници и предаватели :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Li-ion в този размер не съм виждал никъде в България. Иначе, за Ni-MH има в "Техно" магазините. Една малка подробност при тези батерии е броя на клетките. Повечето качествени батерии са със 7 клетки и номиналното им напрежение е 8.4 В. Виждал съм и евтини такива с 6 клетки, които са 7.2 В. Погледни когато купуваш, трябва да е написано някъде по опаковката или самата батерия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.