madman Публикувано Септември 14, 2011 Share Публикувано Септември 14, 2011 Пускам тази тема , за да можете да сравните три вида BI-Metal ефекта произведени от Garland. Записът демонстрира звученето им с различни китари с нисък и висок гейн. 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Явор тъпото Отговорено Септември 15, 2011 Share Отговорено Септември 15, 2011 (Редактирано) Прослушах много внимателно клипчето, благодаря за колегата, направил е идеално представяне на педалите(+ от мен), ето мнението ми: 1.На лоу-гайн нивата се представят чудесно, идеални са за музика в стил "Васко Кръпката" 2.На хай-гайн нивата се генерира доста "ръжда", явно схемата има нужда от усъвършенстване, все пак може да се използват за упражнения на по-лек рочец, но за метъл определено не стават, липсва достатъчо гайн за тежки и брутални рифове. 3. Като цяло, би могло да се използват за любителски занимания и тренировки. Редактирано Септември 15, 2011 от Velius 7 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
madman Отговорено Септември 15, 2011 Автор Share Отговорено Септември 15, 2011 Съжалявам за допуснатата грешка, но съпоставката на трите ефекта е само на нисък гейн, както се вижда от формулировката на обявата. По принцип ефектите имат възможност за много висок гейн и са проектирани за по брутален стил. Става въпрос дали може да се ползват и за по "леки" стилове.Благодаря за мнението на колегата Velius. Явно ефектите се справят чудесно и на нисък гейн. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 15, 2011 Share Отговорено Септември 15, 2011 Аз пък не му благодаря, дори напротив! Velius, поне половината ти мнения са абсолютни глупости, включително и горното. Не мога да разбера като изобщо не знаеш за какво иде реч защо се обаждаш??? 6 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Явор тъпото Отговорено Септември 15, 2011 Share Отговорено Септември 15, 2011 ^ Бейби, умолявам те да спазваме културен и колегиален тон, никой няма полза от обиди 8 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Септември 15, 2011 Share Отговорено Септември 15, 2011 Това демо умишлено е правено с лоу-гейн настройки , в търсене на НЕ-метал звук. Обикновено, преди да се пише в някоя тема - трябва да се чете заглавието и. За хай-гейн настройки - ще има друго демо вероятно - пак на същите ефекти. Даже ако не се лъжа - вече има такова и е пуснато във форума преди седмици. но за метъл определено не стават, липсва достатъчо гайн за тежки и брутални рифове http://www.youtube.com/watch?v=Ay6yAxcFpVg 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Явор тъпото Отговорено Септември 15, 2011 Share Отговорено Септември 15, 2011 (Редактирано) ^ Пак не си схванал каква е ситуацията, първоначално заглавието беше друго, а пичът после е споменал за грешката в заглавието, ама кой да чете Редактирано Септември 15, 2011 от Velius 8 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
рахата Отговорено Септември 15, 2011 Share Отговорено Септември 15, 2011 Благодарности на madman за положените усилия и добре направеното видео-аудио сравнение на преампите! Много е полезно! За хай-гейн синия, който имам, си става чудесно. Даже има гейн в излишък, а китарата ми въобще не е с адаптери с висок аутпът. Не знам колегата Velius кой от всички преампи Bi-Metal е пробвал и с какво в какво, но не съм никак съгласен, че поне синия не става за хай-гейн (а оранжевия и сивия са доста по-"горещи" от него...). 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Явор тъпото Отговорено Септември 20, 2011 Share Отговорено Септември 20, 2011 Ами Рахата, качи някой семпъл на синия, да чуем колко е хай-гейн, но ми прави впечатление, следейки обяните, че педали доста често сменяват собствениците си, явно всеки гледа да се отърве и да пробута джаджата на следващия ентусиаст. Същото положение наблюдавам и при S-амповете - от 150 лв, каквато е цената на нов такъв(доколкото съм чул), по обявите тук може да си купиш такъв за около 50 кинта, това за какво говори? 8 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yakiya Отговорено Септември 23, 2011 Share Отговорено Септември 23, 2011 Това демо умишлено е правено с лоу-гейн настройки , в търсене на НЕ-метал звук. Обикновено, преди да се пише в някоя тема - трябва да се чете заглавието и. За хай-гейн настройки - ще има друго демо вероятно - пак на същите ефекти. Даже ако не се лъжа - вече има такова и е пуснато във форума преди седмици. но за метъл определено не стават, липсва достатъчо гайн за тежки и брутални рифове http://www.youtube.com/watch?v=Ay6yAxcFpVg На 4:33 звукъ е супер як според мен.Пича с бяло-черната китарка мишена.ХвалА. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Септември 23, 2011 Share Отговорено Септември 23, 2011 звука наистина си е супер, и Васко (него видях да свири на зак уайлд гибсън-а, инъче мисля че е на Красьо) и другите си свирят много добре...обаче ако Галин има възможност да вземе да направи повечко видео демонстрации за всичките си продукти... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gregg Отговорено Септември 25, 2011 Share Отговорено Септември 25, 2011 Ще има и още, а ако има мераклии от Варна да направят подобни видео клипове с биметалите да ми пишат на лично. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Септември 27, 2011 Share Отговорено Септември 27, 2011 (Редактирано) И всеки да си тества, докато си намери неговия цвят и звук ? Очаквах поне на сайта да пише кой модел (схема) какво предимство има. По подразбиране заради цветовете бих предположил, че черния е правен за най-силен гейн и тежка музика, а оранжевия - за лек драйв. Ами ако не е така ? Поръчваш си 4-те разцветки и после продаваш 3-те ненужни ? Не омаловажавам на Gregg труда и уменията в електротехниката, даже и сайта изглежда професионално, но очаквах някакво по- точно обяснение към каква таргет-аудитория е насочена всяка една "разцветка". На сайта виждам следното: different box colors represent different schematics and hence different tone the green channel is usually more midrangey whereas the red channel is more scooped (reversible upon request) което ми е далеч от задоволително обяснение за разликите... Като обясните ясно и еднозначно разликата м/у отделните модели, ще се избегнат повечето недоразумения от тоя сорт. ---- Edit: От така представените по-горе "демота" ползата е никаква - някакво филмче, дето някакви хора се подмотават с някакви китари, свирят нещо си с неизвестни настройки (и куп педалчета, които не знаеш дали са включени и как допринасят за звука). Това не е добро представяне на ефект ! А ето това е: Ясно са настройките, ясни са китарите, има обяснение кое какво прави - човек си съставя мнение за продукта. Горните филмчета са филмчета за спомен как с "Кольо, Пешо и Гецата се сбрахме да подрънчим" ! ----- Това горното го казвам не за да се заяждам - не ми пука колко обидени ще има и колко хора ще го приемат лично - казвам го, за да помогнете в адекватното представяне на нов БЪЛГАРСКИ продукт ! Познавам доста добри конструктори, които така и ще си идат неизвестни, и много родни продукти, с добро качество, които така и си остават недооценени, поради слабо и неадекватно представяне пред потенциални клиенти. И ме е яд ! Ама много ! Сега поне интернета е безплатен - един Ютуб канал с добро обяснение на нещата, може да осигури едно "международно" любопитство, а оттам нататък - зависи от качеството на продукта ! Редактирано Септември 27, 2011 от Demiurg 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gregg Отговорено Септември 28, 2011 Share Отговорено Септември 28, 2011 Благодаря за коментарите, но и двата клипа не са "представяне на продукт" в този му смисъл и нямат такива претенции. Все пак на сравнението между трите (в режим с нисък гейн) настройките се виждат какви са. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Септември 29, 2011 Share Отговорено Септември 29, 2011 Благодаря за разбирането и липсата на заяждане. Но, Gregg, наистина бих се радвал да видя в твоя Ютуб-канал истински презентации на продуктите ти ! Никаква реклама нямаш, нямаш достатъчно информация на сайта (за приложение на продукта), пък съм слушал 5-6 Гарланда тук из София, дето махат глави ! Все едно за хоби ги правиш тия неща, в свободното време ! 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts