Jump to content
Българският форум за музиканти

Звукова карта / Интерфейс


tb303

Recommended Posts

Важна ли е звуковата карта за точното балансиране и мастеринг на (в моя случай) транс продукции създадени изцяло с помощта на DAW-s (в домашно студио)? Трябва ли непременно да се прибягва до скъпотии като Lynx? Ако е от значение, моля дайте предложения за продукти, които биха ми вършили работа.

Редактирано от tb303
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки сегмент по пътя на сигнала е важен - звукова карта, усилвател, монитори, помещение, уши, мозък... Евтините звукови карти имат по-високо ниво на шум, неравна честотна характеристика, високи изкривявания в аналоговата част, има промазване в детайлите на звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То зависи и към какво ниво се стремиш... Дай някаква информация с какъв друг hardware разполагаш. И един интерфейс от средния клас за около 300-350 лева би ти предоставил доста приличен звук, с напълно задоволително ниво на шума, честотна характеристика по-равна от тази на мониторите ти, THD пак по-малко от това на мониторите ти, така че по-скоро трябва да се притесняваш за качествени монитори и добра акустична обработка на помещението, защото от там мисля че се получават по-големи проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Ето това ще свърши работа:

http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_26264/f_1428/BEHRINGER_UCA222.html

Ако използваш най-вече софт синтове ще ти свърши работа.

Има и по-скъпи интерфейси,но за стилове като рап,транс,техно и тн.

си е достатъчна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звуковата карта е важна, както и всяка останала част от веригата. Разликата в звуковите карти най-вече идва от това какви са входно изходните конвертори.Както всичко друго така и те са на класове А, В, С. Разбира се не само това е определящо в цената. НякоИ от картите имат вградени ди ес пи процесори, други не. Всеки си има предпочитания за производител на аудио интерфейси. Ако се поинтересуваш малко ще забележиш, че 90 % от транс продуцентите използват аудио интерфейси на Apogee.Като започнем от 7 skies който е с Apogee Duet, минем през Tritonal, който са с Apogee Ensemble и стигнем до Armin, който е с Apogee Symphony. Като цяло ако ще влагаш пари в саунд карта, направи го еидн път но качествено. Това е моят съвет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само дето Apogee са единствено и само за Мас, други проблеми с тях няма....

За класове на конвертори за пръв път чувам, но нали човек цял живот се учи... Аз ги знам по типове - делта -сигма модулация, R-2R, DSD и т.н., ама явно маркетинговите отдели изцяло са превзели сърцата и умовете на хората

По темата - в необработено помещение и на монитори нисък клас (или битови колони) няма да чуеш разлика между AC97 и Prizm, както са казали и колегите по-нагоре.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.