klarineta Публикувано Август 22, 2011 Публикувано Август 22, 2011 Здравейте колеги кларинетисти дайте малко да съживим този хубав инструмент във форума.Нека секи напише своята история и описание на кларинета си. Цитирай
Мартин87 Отговорено Август 24, 2011 Отговорено Август 24, 2011 Колега, мислиш ли, че 3-4 човека ще съживят нещо и то специално във форум, в който 95% от потребителите са с насоченост към китарата и барабаните? В чуждестранните форуми, може би кларнетисти, саксофонисти и други духачи обсъждат помежду си, но в пак казвам - в метъл/рок форум, това няма как да стане. Иначе, браво за инициативата. Ако пък след написания от мен пост, не си изгубил надежда за каузата и настояваш, с удоволствие ще споделя на какъв кларинет и саксофон свиря, но на този етап, просто не виждам смисъл. Цитирай
klarineta Отговорено Август 24, 2011 Автор Отговорено Август 24, 2011 Благодаря ти че все пак отдели време и дано успеем да съживим духовата секция в този форум. Цитирай
savov Отговорено Август 27, 2011 Отговорено Август 27, 2011 (Редактирано) Между другото - на фестивала за камерна музика в Арбанаси, за който писах в тази тема, се запознах с една невероятна кларинетистка! Името и е Мария Павлович и освен, че е доста красива, Мария свири наистина прекрасно! В момента свири в Белгия. Ако ви е любопитно - потърсете нейни записи. Поздрави! Редактирано Август 27, 2011 от savov Цитирай
Victor94 Отговорено Октомври 18, 2011 Отговорено Октомври 18, 2011 Хора, до колкото знам това е форум за всякакви музиканти, а не форум за рокаджии. Бих се радвал на повече такива теми и не виждам защо поне не опитаме да съвживим духовата секция Цитирай
Картечницата Отговорено Декември 4, 2011 Отговорено Декември 4, 2011 прав си колега, но както виждаш повечето "духачи" май не сме от много пишещите, а и "тежката" гилдия май ни превъзхожда доста като бройка и последователи. но пък от друга страна аз лично не виждам много смисъл в темата, какво точно да опишем - автобиография ли? или просто се интересуваш от това кой с какъв инструмент свири и какви други има, чесно казано не разбирам Цитирай
Илиянчо Отговорено Декември 19, 2011 Отговорено Декември 19, 2011 Здравейте колеги аз свиря на кларинет от почти 10 години ;д свиря от края на 3клас в духов оркестър. В началото бях много запален за 2 3 месеца вече можех да свиря гами и няколко марша. Когато бях 6 клас реших да почвам подготовка за музикалното училище и след 7клас да ходя да уча там. Почнах уроци в музикалното училище при учител , който даваше всичко от себе си за да ме подготви. Но така станаха нещата , че не ме приеха , и не че не свирех добре за моите години но просто явно не ми е било писано да уча там. След , като не ме приеха се бях отказал напълно но хората от оркестъра не ми дадоха от се спра.След 8клас ме приеха в професионална гимназия по телекомуникации и я завърших тази година , и си свиря в духовия оркестър.Сега след , като завърших и не ми се работи и учи нищо друго освен да се занимавам с музика . И реших да се подготвям за консерваторията въпреки , че няма много перспектива в България за голямо израстване в тази сфера.След празниците започвам сериозна подготовка и дано е успешна ;дТова е моята история ;дАко на някой му трябват ноти за кларинет на хора , маршове ,класическа музика , и др да ми пише на лични, ще се радвам да помогна Цитирай
Fats Отговорено Декември 24, 2011 Отговорено Декември 24, 2011 (Редактирано) Добър ден,колеги Поради спецификата на инструмента ще използвам тази тема, а не "Търсят се музиканти". И така, търся кларнетист, който би проявил интерес към най-старите стилова в джаза - рагтайм, диксиленд и блус. Възрастови ограничения няма, нотната грамотност е задължителна, както и местоживеене в София. Предлагам участие в бенд с 25 годишна история. Веселбата е гарантирана. Свиренето на саксофон е допълнително преимущество. Ако някой прояви интерес да се свърже с мен на ЛС. Весели празници. Редактирано Декември 24, 2011 от Fats Цитирай
Recommended Posts