Jump to content
Българският форум за музиканти

кларинет !


Recommended Posts

Здравейте колеги кларинетисти дайте малко да съживим този хубав инструмент във форума.Нека секи напише своята история и описание на кларинета си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, мислиш ли, че 3-4 човека ще съживят нещо и то специално във форум, в който 95% от потребителите са с насоченост към китарата и барабаните? В чуждестранните форуми, може би кларнетисти, саксофонисти и други духачи обсъждат помежду си, но в пак казвам - в метъл/рок форум, това няма как да стане. :D

 

Иначе, браво за инициативата. :D Ако пък след написания от мен пост, не си изгубил надежда за каузата и настояваш, с удоволствие ще споделя на какъв кларинет и саксофон свиря, но на този етап, просто не виждам смисъл. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото - на фестивала за камерна музика в Арбанаси, за който писах в тази тема, се запознах с една невероятна кларинетистка! Името и е Мария Павлович и освен, че е доста красива, Мария свири наистина прекрасно! В момента свири в Белгия.

Ако ви е любопитно - потърсете нейни записи.

 

Поздрави!

Редактирано от savov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Хора, до колкото знам това е форум за всякакви музиканти, а не форум за рокаджии. Бих се радвал на повече такива теми и не виждам защо поне не опитаме да съвживим духовата секция :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

прав си колега, но както виждаш повечето "духачи" май не сме от много пишещите, а и "тежката" гилдия май ни превъзхожда доста като бройка и последователи.

но пък от друга страна аз лично не виждам много смисъл в темата, какво точно да опишем - автобиография ли? или просто се интересуваш от това кой с какъв инструмент свири и какви други има, чесно казано не разбирам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте колеги :) аз свиря на кларинет от почти 10 години ;д свиря от края на 3клас в духов оркестър. В началото бях много запален за 2 3 месеца вече можех да свиря гами и няколко марша. Когато бях 6 клас реших да почвам подготовка за музикалното училище и след 7клас да ходя да уча там. Почнах уроци в музикалното училище при учител , който даваше всичко от себе си за да ме подготви. Но така станаха нещата , че не ме приеха , и не че не свирех добре за моите години но просто явно не ми е било писано да уча там. След , като не ме приеха се бях отказал напълно но хората от оркестъра не ми дадоха от се спра.След 8клас ме приеха в професионална гимназия по телекомуникации и я завърших тази година , и си свиря в духовия оркестър.Сега след , като завърших и не ми се работи и учи нищо друго освен да се занимавам с музика ;). И реших да се подготвям за консерваторията въпреки , че няма много перспектива в България за голямо израстване в тази сфера.След празниците започвам сериозна подготовка и дано е успешна ;д
Това е моята история ;д
Ако на някой му трябват ноти за кларинет на хора , маршове ,класическа музика , и др да ми пише на лични, ще се радвам да помогна :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър ден,колеги

Поради спецификата на инструмента ще използвам тази тема, а не "Търсят се музиканти". И така, търся кларнетист, който би проявил интерес към най-старите стилова в джаза - рагтайм, диксиленд и блус. Възрастови ограничения няма, нотната грамотност е задължителна, както и местоживеене в София. Предлагам участие в бенд с 25 годишна история. Веселбата е гарантирана. Свиренето на саксофон е допълнително преимущество. Ако някой прояви интерес да се свърже с мен на ЛС.

Весели празници.

Редактирано от Fats
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.