Fats Отговорено Август 22, 2011 Отговорено Август 22, 2011 Георги, Георги, явно тая седмица си дежурният герой на форума. Мъка, колега, мъка. Направо море и мъка. Ама има и елемент на умиление, все пак всички сме почнали по тоя начин. Или почти по тоя... Давай, DeathUnlimited, ама намери някой, който знае поне 4-5 акорда. Да ти ги покаже, че това с трите струни си е загуба на време. 1
Емси Отговорено Август 22, 2011 Отговорено Август 22, 2011 Братленце,тая така не става!?Отиваш при даскал и ти показва всичко което те интересува!С интернет китара не се учи,защото интернет пространството бъка от недоказани "китаристи"!Сам не се учи, пък не се и свири!!! 1
gEEEtar Potato Отговорено Август 22, 2011 Автор Отговорено Август 22, 2011 Знам, но сега нямам възможност и време за да ходя на уроци, когато мога веднага ще отида.
iliev.p Отговорено Август 22, 2011 Отговорено Август 22, 2011 Герги девойката е от София ,спокойно можеш да и дадеш някой урок,пък и да посвирите заедно,щото така с писане трудно се показва,на живо може и да се контролира за грешки. :cheers2: 2
rockfire Отговорено Август 22, 2011 Отговорено Август 22, 2011 Виждам аз , че се отива към открити уроци по китара! Само , че не за напреднали - а за начинаещи! Някога назад в комунизма наистина нямаше кой да ни учи ,но сега нещата не са така! Бате Лими , покажи на децата някои нещица преди занимания ...ей така за разгрявка! А вие младежи зарадвайте баткото с някоя биричка! 1
L.K. Отговорено Август 22, 2011 Отговорено Август 22, 2011 Моме, първо трябва да имаш желание за уроци, а после да търсиш възможност. Често е необходимо само да си вземеш китарата и да се разходиш из градинките.
Георги Тотев Отговорено Август 22, 2011 Отговорено Август 22, 2011 (Редактирано) Ахахахахахаха ... Илиев, намери кой да предложиш! Аз знам само два акорда До и Ре, ся уча Ми! Като събера целия сет акорди тогава може и да се предлагам Бате Лими наистина требе да се включи от градинка-пейка-бира партито и да даде умен съвет! Лека и ползотворна седмица! Герги П.П. : Цъкам "-" на Емси оти не чете и бърка половете! Редактирано Август 22, 2011 от Георги Тотев
polaris Отговорено Август 22, 2011 Отговорено Август 22, 2011 Давай, DeathUnlimited, ама намери някой, който знае поне 4-5 акорда. Да ти ги покаже, че това с трите струни си е загуба на време. Я пробвай в Drop D да изсвириш минорен акорд някъде надолу по грифа. И кво се получава? Пак ти трябва това нещо. Дори и при някои отворени акорди. Да твърдиш, че това е загуба на време е глупаво. Това са пауър акорди и има стилове, в които не са "загуба на време" @DeathUnlimited можеш да пробваш да свириш акорда без октавата (в твоя случей - тона на 3та или 4та струна), което пак е вариация на пауър акорд.
Георги Тотев Отговорено Август 22, 2011 Отговорено Август 22, 2011 (Редактирано) ^ @polaris нема да те слагам в "Бисерите" въпреки, че си за там, сам се сети защо... Герги Редактирано Август 22, 2011 от Георги Тотев
Fats Отговорено Август 22, 2011 Отговорено Август 22, 2011 Давай, DeathUnlimited, ама намери някой, който знае поне 4-5 акорда. Да ти ги покаже, че това с трите струни си е загуба на време. Я пробвай в Drop D да изсвириш минорен акорд някъде надолу по грифа. И кво се получава? Пак ти трябва това нещо. Дори и при някои отворени акорди. Да твърдиш, че това е загуба на време е глупаво. Това са пауър акорди и има стилове, в които не са "загуба на време" @DeathUnlimited можеш да пробваш да свириш акорда без октавата (в твоя случей - тона на 3та или 4та струна), което пак е вариация на пауър акорд. Нищо няма да пробвам, нито да дропвам. Щото "надолу" за теб, за мен е "нагоре". И тук приказката върви за свирене на китара. Ама май трудно ще ме разбереш, щото свириш "пауър". Пардон, свириш ли казах? Ако пауърите си въобразявате, че с гледане на клипчета ще научите нещо, то сте в дълбока заблуда. А минорен акорд всеки може да изсвири, където и да е по грифа стига да има поне малко музикални познания. Дропването не влиза в тях, да мъ прощаваш. 2
billymilano Отговорено Август 23, 2011 Отговорено Август 23, 2011 Нагоре, надолу, тънки, дебели... даже и н итернет пишман учителите наричат нещата с истинските им имена...
Yo The Real Отговорено Август 23, 2011 Отговорено Август 23, 2011 Ако наистина става дума за пауър акорди, пробвай да ги свириш без първи пръст. Т.е. само с средния, безименния и малкия. Аз лично рядко свиря пауър акорди, най-редовно свиря само квинтите - т.е. без октавата, но понеже това надали ти говори нещо - без тона на най-тънката струна от трите. Ако свириш от скоро, барето няма да ти е лесно, даже никак. Особено на дебелите струни го избягвай. Ще му дойде времето и на него.
Георги Тотев Отговорено Август 23, 2011 Отговорено Август 23, 2011 (Редактирано) ^ Глупости ... с извинение, или май не Закъде без баре? Герги П.П. Девойката да разгледа Тоз раздел като няма възможност за уроци! Редактирано Август 23, 2011 от Георги Тотев 1
Fats Отговорено Август 23, 2011 Отговорено Август 23, 2011 Ако наистина става дума за пауър акорди, пробвай да ги свириш без първи пръст. Т.е. само с средния, безименния и малкия. Аз лично рядко свиря пауър акорди, най-редовно свиря само квинтите - т.е. без октавата, но понеже това надали ти говори нещо - без тона на най-тънката струна от трите. Ако свириш от скоро, барето няма да ти е лесно, даже никак. Особено на дебелите струни го избягвай. Ще му дойде времето и на него. Мога ли най-смирано да помоля за разязнение - що е туй "пауър акорд"? Кви квинти, кви октави? А по-лесно нещо от малкото баре не знам да има. Може би само голямото е по-лесно... 1
Recommended Posts