bigjav Публикувано Май 8, 2006 Публикувано Май 8, 2006 Рових се из www.amptone.com и прочетох едно изказване, което съм го публикувал от1асти в нашия форум под заглавие Hybrid amps... Треа ви кажа, че много не съм съгласен и причините съм ги изложил там. Тube гурутата какво 6те кажете по въпроса? Цитирай
wolfgang Отговорено Май 8, 2006 Отговорено Май 8, 2006 няма смисъл. вече сме дискутирали, че ламбетата се скапват бързо, греят, тежат амповете щото са пълни с трафове и още един куп недостатъци, които могат да накарат всекиго да пренебрегне качеството и красотата на ламповия звук ..... ;-) Цитирай
bobalan Отговорено Май 8, 2006 Отговорено Май 8, 2006 думата знам от модератор Алнико във БГАУДИО. Смятам че е доста подходяща - "лайноягодка" Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 8, 2006 Отговорено Май 8, 2006 То тъя тема е малко като Гибсън срещу Фендър. Едни предпочитат едното, други - втория вариант. Аз лично не мога да преценя, защото не съм си играл с всички варианти. Само ще кажа за лампите, че са доста важни. Като ми дойде комбото имаше 2х2 крайни Совтек и ГруувТюбес и три пре-лампи ГруувТюбес. Понеже имах три резервни хай-гейн JJ си ги боцнах тях и АМР-а звукна много по-добре! Скоро обаче си купих пълен комплект JJ (4 пост и 3 пре) и се отпуши още повече, както като тон, така и като повече състейн. А Маршал съм имал и не ми харесаха хич (те всъщност са китайски премаркирани, каквито са и Груув-а)... Цитирай
Overdrive Отговорено Май 8, 2006 Отговорено Май 8, 2006 не съм съгласен. Сносен звук може да се изкара и с лампов преамп като дист, през спикър симулатор и хи-фи солид стейт усилвател - аз в момента свиря така, лампите правят звука мек и топъл и не е лошо. За солид стейт амп с краен лампов - нема никакъв смисъл да правиш над 300в за кр. стъпало и да му лепнеш трансисторен преамп, защото още 2-3 лампи ЕСС83 няма да заемат много място и 10мА няма да натоварят захранването. Цитирай
Overdrive Отговорено Май 8, 2006 Отговорено Май 8, 2006 няма смисъл. вече сме дискутирали, че ламбетата се скапват бързо, греят, тежат амповете щото са пълни с трафове и още един куп недостатъци, които могат да накарат всекиго да пренебрегне качеството и красотата на ламповия звук ..... ;-) не казвай всекиго, защото не може да накара мен никога! Лампите кво ти пречи че греят - нека си греят, че се скапват бързо - ами скапват се, но никак не е бързо, ако нямаш възможност да ги сменяш всяка година могат и 20 години да изкарат, въпреки че ще са с много променени характеристики и звук. Единстен недостатък за мен - това е обемиста и тежка техника, но пък звука Цитирай
bigjav Отговорено Май 8, 2006 Автор Отговорено Май 8, 2006 В тоз ред на мисли, от къде могат да се намерят JJ в София, България? чувал съм да казват, че спомагали за премахването на реже6тите високи и ми е лиубопитно да ги пробвам. Цитирай
wolfgang Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 не казвай всекиго, защото не може да накара мен никога! Лампите кво ти пречи ... на мен нищо не ми пречи. явно не можа да усетиш тънката нишка и контекста на това, което написах :-)))) @bigjav - не съм чул някой в СФ да продава JJ. Имам предвид да внася и дистрибутира продукти с тази марка. Из лично си поръчвам от хамериканско. Цитирай
Overdrive Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 bigjav, а какъв ти е усилватела, щото може режещите високи да се махнат и без да даваш много пари за нови лампи Цитирай
bigjav Отговорено Май 9, 2006 Автор Отговорено Май 9, 2006 Valvestate 100H С РФТ лампите беше неква гнас при високите среди и басите - като всичко на 200%. Със ЕСС83 на Маршал ситуацията е много добра, ма си мисля, че може да е о6те по... Цитирай
stratocaster Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 JJ нямат дистрибутор в България. говорил съм с човек от фирмата и ми обясниха че ако искам мога да поръчам от словакия. цените на лаббетата не са високи, обаче пощенските разходи са 25 евро не мога да си обясня защо, при положение че съм пращал колет до там и съм получавал и не е било повече от няколко лева. може би заради банковия превод се оскъпява..... имаше идея преди да приемам заявки от хора и да се съберем поне за 50 бройки ламбета. така излиза евтино като ги поръчам. обаче няма желаещи по въпроса Цитирай
wolfgang Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 Valvestate 100H С РФТ лампите беше неква гнас при високите среди и басите - като всичко на 200%. Със ЕСС83 на Маршал ситуацията е много добра, ма си мисля, че може да е о6те по... дори и със солидна доза въображение не мога да нарека който и да е валвстейт "лампов". причините са технически, а не естетични (в звука). тъй като усилвателя не е лампов и няма как с подмяна на 1 резистор или кондензатор на ООВ-то да се промени остротата на звука и чувствителността на стъпалото - ще трябва да пробваш с подвяна на ламбето, но аз не бих се обзаложил, че разликата ще е драстична .... освен това Маршал не произвеждат лампи, последните години продават апаратурите си с такива на Совтек. Цитирай
bigjav Отговорено Май 9, 2006 Автор Отговорено Май 9, 2006 Е, аз не го и смятам за лампов в пълния смисъл на думата. Идеята е, че при смяна на ламбето промяна има и то осезаема. Иначе, съм "за" да направим компа за купуването на крушки... Цитирай
TONY Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 лАмПОВ В КлАСИчЕСКИЯ СмИСЪл НА ДУмАТА НЕ Е но той си се казва Валвстейт -тоест комбинация от лампа в предусилвателя и транзисторно крайно стъпало и не звучи никак зле ето и записани албуми с такъв Дейвид Частейн Дет - Чък Шулдинър - не е признавал нищо друго Мешугъ Някои от ритъм партиите на Ац-Дц - Малкълм янг Ингви малстийн ги ползва за китарните си клиники -както и фендер варианта Рок-про аз пък имам един ААкрафт - дето е с 2 лаппи отпред и мостранзистори отзад РЕЖЕ на драйва(особенно ако си с 4 зелени) и има многоготин клийн обратния вариант солид стейт в лампово крайно също не е лош Мюзик мен - те са за рок,блус,кънтри -не за метал или една серия на фендер СЕ- вече не се произвежда наскоро ръгах Дод г7 преамп- солид стейт в Маршал JTM - направо екстра така и има строхотно звучащи транзисторни ампове на роланд,фендер,брут,пиви,крейт, хюс и кетнер и някои други както и лоши лампови ампове - смешното е че се сещам за роланд болт а и не само това че един амп е лампов, него прави автоматично готин Цитирай
Recommended Posts