savov Отговорено Септември 9, 2011 Share Отговорено Септември 9, 2011 Да, вече работя по конкретни и мисля много оригинални идеи за продължението. А тук е вариант с живи барабани. Кажете ми, моля, кой ви харесва повече! http://soundcloud.com/visiondann/acoustic-madness-live-drums С барабаните е още по-хубаво! Звучи още по-сериозно! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vane Отговорено Септември 9, 2011 Share Отговорено Септември 9, 2011 Искам да чувам повече такива неща от българските музиканти. Българската музика има един единствен шанс - трябва да бъде оригинална. Успех!!! P.S. Вариантът без барабани е моя фаворит. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Септември 11, 2011 Автор Share Отговорено Септември 11, 2011 Благодаря ви за отзивите и отделеното време! Всички забележки ще взема под внимание! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hologram Отговорено Септември 11, 2011 Share Отговорено Септември 11, 2011 Не знам що, но силно ми напомни това парче на "All About The Money" на Meja (ако си спомняте хитчето преди повече от 10 г.). Има една част, дето трябва да е с полиртмично усещане, от 0:26 мин., обаче звучи кошмарно нестегнато и неточно. Разбира се какво си искал да постигнеш, но му трябва презапис, преизсвирване ли, бе кофти звучи така (тва май втория вариант слушам). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Септември 11, 2011 Автор Share Отговорено Септември 11, 2011 Не знам що, но силно ми напомни това парче на "All About The Money" на Meja (ако си спомняте хитчето преди повече от 10 г.). Има една част, дето трябва да е с полиртмично усещане, от 0:26 мин., обаче звучи кошмарно нестегнато и неточно. Разбира се какво си искал да постигнеш, но му трябва презапис, преизсвирване ли, бе кофти звучи така (тва май втория вариант слушам). Благодаря за забележките! Всички се вземат се под внимание както казах. Парчето, за което спомена изобщо не го знам и не съм чувал за него, но ще го намеря за да го чуя, че ми стана интересно. Частта, за която говориш с полиритмиите е интересна наистина. Ако чуеш акустичният вариант става ясна идеята - там вървят едни китарни рифове от по 5 тона и постоянно първото време се "измества". А във варианта с барабаните вече е още по объркващо, но целта на точно този момент Е да е объркващ Моля те да чуеш първо акустичния вариант и после пак този с барабаните. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Септември 11, 2011 Автор Share Отговорено Септември 11, 2011 Току що сложих нова версия с барабаните, в която се опитах да взема под внимание забележките. Мисля, че сега е доста по ясна и опростена идеята )) На същия линк е, но ето го още веднъж. http://soundcloud.com/visiondann/acoustic-madness-live-drums Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hologram Отговорено Септември 11, 2011 Share Отговорено Септември 11, 2011 Да, по-добре е, но не бих казал изобщо, че са живи барабани, по-скоро сякаш са тригнати най-малкото, ако не са редени съвсем. http://www.youtube.com/watch?v=YcXMhwF4EtQ&ob=av2e Ето ти парчето, същата тоналност, даже като звук отива към него, е без вокали де и сола. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Септември 11, 2011 Автор Share Отговорено Септември 11, 2011 (Редактирано) Живо изсвирени са барабаните - просто не съм ги свирил аз Няма тригери и редене Чинелите са на отделен трак и по тях имаше малко нетипична работа - слагани са допълнително. Но основният дръм трак е лайв и няма много еквилзайзии - само един буст около 85 Hz, че касата ми се губеше нещо. Парчето от линка, който си пуснал е готино, но не намирам много общо. Благодаря още веднъж за отделеното време! Редактирано Септември 11, 2011 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Явор тъпото Отговорено Септември 13, 2011 Share Отговорено Септември 13, 2011 (Редактирано) Готинско хобби си имаш, евалла, лично мен с тупанчетата ме кефи повечко Редактирано Септември 13, 2011 от Velius Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Септември 16, 2011 Автор Share Отговорено Септември 16, 2011 Готинско хобби си имаш, евалла, лично мен с тупанчетата ме кефи повечко ^ Ахам ... забавляваме се колкото и с каквото можем Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
travelcaster2 Отговорено Септември 16, 2011 Share Отговорено Септември 16, 2011 (Редактирано) Много ми харесва! Стилно. И не е претрупано. Ако аз участвах в джем върху тази лудница бих изсвирил ре#,ми,сол,ла#,ре#,ми (до тук възходящо от 3та до 1ва стр. на VIII и IX позиция) и без прекъсване низходящо с бързи еднакви стойности за цялата фраза и задържане на последната нота - ре#,до#,до,сиb,ла,сол,фа#(на 2ра стр.) Или други фрази от Умалената скала. Домързя ме да отварям Сибелиуса. Редактирано Септември 16, 2011 от travelcaster2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Септември 17, 2011 Автор Share Отговорено Септември 17, 2011 Много ми харесва! Стилно. И не е претрупано. Ако аз участвах в джем върху тази лудница бих изсвирил ре#,ми,сол,ла#,ре#,ми (до тук възходящо от 3та до 1ва стр. на VIII и IX позиция) и без прекъсване низходящо с бързи еднакви стойности за цялата фраза и задържане на последната нота - ре#,до#,до,сиb,ла,сол,фа#(на 2ра стр.) Или други фрази от Умалената скала. Домързя ме да отварям Сибелиуса. Направих ти само бекинг трака - за да можеш да запишеш каквото желаеш! )) Ще са ми интересни вашите идеи, така че, който желае - може да участва в този импровизиран джем )))) Поздрави! БЕКИНГ ТРАК: http://soundcloud.com/visiondann/acoustic-madness-backing Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KAE Отговорено Септември 17, 2011 Share Отговорено Септември 17, 2011 Един груви басец с хубави среди ако се сложи наместо това, което е в момента, веднага цъкам втори плюс (Ей такъв бас имам предвид: цък) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Септември 17, 2011 Автор Share Отговорено Септември 17, 2011 (Редактирано) Един груви басец с хубави среди ако се сложи наместо това, което е в момента, веднага цъкам втори плюс (Ей такъв бас имам предвид: цък) Знам, но в следващ и по-различен вариант. Тук целта беше от самото начало всичко да е правено с акустична китара. Много басисти изявиха желание за участие, но засега ще е така. Като променя нещата - ще уведомя Скоро ще да е Налазвайте на бекинг трака Редактирано Септември 17, 2011 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valitchy Отговорено Септември 17, 2011 Share Отговорено Септември 17, 2011 Браво, много е хубаво и като композиция и като изпълнение! Чакам с нетърпение да изкараш албума, вече е крайно време да помислиш по въпроса! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts