Vasil Belezhkov Отговорено Ноември 29, 2006 Отговорено Ноември 29, 2006 Кой ви каза, че свиренето на китара започва от акордите!?! Не може да занимаваш човека с цял акорд, преди да му покажеш единични тонове, изсвиреи по различни начини: апояндо, тирандо, с палец, с редуващи пръсти. След това се преминава на двуглас (което далеч все още не е акорд ), а след него и всичко останало. Но всичко по реда си. Вече 13-та година свиря на китара, а от известно време и преподавам китара, така че мога да ви кажа нещата и от другата гледна точка. Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 29, 2006 Отговорено Ноември 29, 2006 Не е казано,че непременно трябва да се свири с пръсти.Всъщност с перо се започва по лесно(поне според мен),а и повечето хора които искат да се учат да свирят на китара,харесват електрическата,а не класическата такава.В смисъл като начин на свирене,не като инструмент разбира се Аз мисля,че е напълно целесъобразно,заедно с най-простички мелодии(както и необходимата техника за изсвирването им),да се усвоят и няколко акорда с помоща на които могат да се изсвирят доста песни(базисно разбира се).Така начинаещият ще може да се порадва на някакви резултати още след няколко часа упражнения Цитирай
Ivan Отговорено Ноември 29, 2006 Отговорено Ноември 29, 2006 ....желанието ми да свиря или пея, винаги е било водещото...за мен то е основното . Цитирай
Recommended Posts