Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор измежду акустичните китарки


Deakula

Recommended Posts

Здравейте. Аз съм напълно начинаещ (знам двайсетина акорда и двайсетина песнички да свиря) и искам да си взема китарка за дрънкане. Може те ли да ми помогнете в избора? Цената която мога да отделя е около 300лв., но по-евтините варианти са за предпочитане. :rolleyes: Спрял съм се на следните модели:

 

http://www.musicworld.bg/bg/m_300000/i_6840/f_385/YAMAHA_GUITARS_F_310P.html

http://www.musicworld.bg/bg/m_1990000/i_21195/f_385/Walden_D350CE.html

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_23928/f_385/Cort_AD870_3TS.html

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_21871/f_385/Cort_AD850CE.html

http://www.musicworld.bg/bg/m_1930000/i_32231/f_385/Hohner_CD_65_TBK.html

 

Електрониката далеч не е задължителна. Приемам всякакви съвети. НЕ всички ги има в наличност, за това не мога да ги прослушам. Поради тази причина се отправям с молба за съвет. Поздрави и благодарности!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брат :) Така и така щи заключат темата поне да ти кажа дано видиш. Гледай по възможност електро-акустична :)http://www.musicworld.bg/bg/m_1990000/i_21195/f_385/Walden_D350CE.html от тая имам добри впечетления доста даже на един приятел брат му има такава доста прилична е http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_21871/f_385/Cort_AD850CE.html а и тая е доста добре. Другите не ми допадат много а за последната просто забрави! Тва са пари на вятара, но все пак аз ти казвам трябва да ги чуеш да я усетиш дали ти е удобна. Предлагам ти да отидеш с някой по знаещ, или ако няма много знаещи около тебе, попитай продавача, но аз мисля, че ще ти препоръча по скъпата ако е някой дето него интересува!!! Ем тва е отиди да я пробваш и така :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човекът има триста лева максимум, казва, че електрониката далеч не е задължителна, а ти го съветваш да гледа по възможност за електро-акустична...средно си хитър, нали ти е ясно...

 

до автора:

решението наистина е да идеш и да пробваш, обиколи няколко магазина, пробвай китари от всякакъв ценови клас(т.е. и по-скъпи от предвиденото) за да си изградиш някаква база за сравнение, почини си няколко дена, пробвай пак, реши, купи и започвай със съществената част! :)

 

\/

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брат :) Така и така щи заключат темата поне да ти кажа дано видиш. Гледай по възможност електро-акустична :)

Повече четене, по-малко писане.....

 

Walden и Ямаха. За тези пари не може да се очаква кой знае какъв акустичен инструмент, но са сносни китари. Отиваш в Динакорд в Дружба и там има достатъчно за тестове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поредната тема ... ъъъ ..., в която трябва да се правим на продавач консултанти ...

 

Прочети ме!

 

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чел съм темата, но проблемът е, че например Walden-на го няма в магазина и няма къде да го пробвам. Не е ли по-добре да избирам не между това, което има в магазина, а между това което може да се купи, макар и да рискувам да се подведа по чуждото мнение?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде с намираш?

В твоето положение в този момент на музикално развитие и разбиране за инструментите - най-добре е да избираш от това което има в магазина, само че в магазина в София.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намира се в Люлин и Walden ги има в магазина със сигурност, стига да не са успели да продадат всичките си акустични китари за 2 месеца, което не е невъзможно, но е нереално в България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Избери си китара, която ти е удобна и има сравнително приличен звук. По магазините в София ще откриеш доста китари на разумни цени. Даже някои от тях свирят. Не търси определена марка, щото и без това наричаш инструментите "китарки"... От изброените модели безспорно Ямаха е за предпочитане, стига да не е правена в някой китайски гараж.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.