Hatebreederr Публикувано Август 7, 2011 Публикувано Август 7, 2011 Здравейте , чудя се дали има някоя фирма която може да ми изработи хубава къстъм китарка , обаче не ми се чака 1 година и се питам дали има някои които да работят по бързо?Ще бъда благодарен разбиращите във форума да изкажат някакво мнение . Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Август 7, 2011 Отговорено Август 7, 2011 Наши - Коцето и Диката. Също така Ran и Witkowski от Полша. Какво искаш от тази "хубава къстъм китара", защото може да има някой модел, който аха-аха- отговаря на (повечето) от изискванията ти. А бързата работа- срам за майстора, нали знаеш? 1 Цитирай
Arcturus666 Отговорено Август 7, 2011 Отговорено Август 7, 2011 Един Ran би излязал над 4000 евро.Дали си струва-прецени сам.Китарите обаче са убийствени Цитирай
Hatebreederr Отговорено Август 7, 2011 Автор Отговорено Август 7, 2011 Наши - Коцето и Диката. Също така Ran и Witkowski от Полша. Какво искаш от тази "хубава къстъм китара", защото може да има някой модел, който аха-аха- отговаря на (повечето) от изискванията ти. А бързата работа- срам за майстора, нали знаеш? Та така , това което искам е копие на Jackson Stars RR-J2SP . Знам че RR24 много го наподобява , ама не съм много убеден дали тва е китарата за мене (грифа не ми харесва особено , а аз откъм гриф съм мн претенциозен ). Та колебая се между RR24 и въпросната къстъм китара . Коцето и Диката на кви цени работят и за какво време става дума ? Цитирай
synchu Отговорено Август 7, 2011 Отговорено Август 7, 2011 Един Ran би излязал над 4000 евро.Дали си струва-прецени сам.Китарите обаче са убийствени Малко изследване из интернет показва поне два пъти по ниска цена. зависи от опциите разбира се. Срещу 4000 можеш да се сдобиеш с инструмент от по- реномиран къстъм шоп. Към останалите, чиито постове липсват вече - моля, да се придържате към темата и към въпроса. Предположения и глупави мнения относно градуси и радиуси не мисля че дават някакъв положителен тон в темата. Към оригиналния питащ-хубаво е да се ориентираш към посочените по- горе български лютиери. Цитирай
rockfire Отговорено Август 7, 2011 Отговорено Август 7, 2011 Така е , напористи са младите... посвирят малко ,поогледат се и решават-къстъм шоп е истината! За Диката се чуват само хубави неща ,има негови китари у колеги съфорумци,а за Коцето имам лични наблюдения на негови инструменти! За сроковете най -добре е да се въоръжиш с търпение,иначе бягай в магазина или поръчвай в нета! 2 Цитирай
Bobolin Отговорено Август 7, 2011 Отговорено Август 7, 2011 Hatebreederr, просто искам да попитам, имаш ли нужното финансиране за подобно начинание? Не ме разбирай погрешно, но е често срещно явление някой малдеж ей така понеже изглежда по-сериозно да подхвърли подобни размисли на аудиторията като тема за рамисъл. Цитирай
Hatebreederr Отговорено Август 7, 2011 Автор Отговорено Август 7, 2011 (Редактирано) Не , наистина се интересувам и да , ако реша да правя къстъм китара няма да имам проблем да я платя Редактирано Август 8, 2011 от IgniteAll Цитирането на предходни коментари е нежелателно! Цитирай
a_panov Отговорено Август 7, 2011 Отговорено Август 7, 2011 Галица Империтрели Тази китара я чаках около 4 месеца. Можеше да е готова и за един месец но Коцето имаше семейни проблеми и аз му влязох в положение. Хардуера не е топ-най, но и не е най-евтиния - излезе ми около 200$ като се има впредвид че адаптора идва от USA от подизпълнител на Suhr Guitars. Общо китарата ми излезе колкото една серийна от high level но изпълнена по мои изисквания! Предложение: огледай се за български лютиер с твой хардуер от интернет... Цитирай
TONY Отговорено Август 8, 2011 Отговорено Август 8, 2011 Тук видях, човек с твоята дилема, само че, от преди четири години. http://www.ultimate-guitar.com/forum/archive/index.php?t-630080.html Цъкнах да видя, какво точно представлява РР старс, и веднага се сетих - Алекси Ляхо, преди да мине на ИСП. Видях ти аватара и картинката се изяснява. Искаш китара , като на Алекси, но да минеш по-тънко. Вероятно ще стане, но защо да е като на еди кой си? Не, че е проблем, както и харесвам сигничъри. Явно е въпрос и на възрастова група.Та така и аз , преди 10,15,20 години винаги бих избрал ръбеста китара и да е на някой известен. Сега бих взел винаги сигничър, но само ако е оригинал. Ако поръчам за себе си, ще е нещо с по-класическа форма, страт , лес пол или нещо за което имам концепция и да стане оригинал, а не копие. Панов , като е поръчвал е указал и радиуса, който явно му пасва. За мен той е действал правилно, китарата му има неговото виждане, което е основното за случая. А дори и уникат пак напомня, нещо виждано, примерно Шарвел СоКол. Няма как, в смисъл, какво ли не, вече е правено. За българските лютиери - казаха ти ги, аз също бих се доверил на тях. 2 Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Август 8, 2011 Отговорено Август 8, 2011 ^^Подкрепям, като бих препоръчал да НЕ си поръчва хардуера от Томан. От US dealer-ите излиза поне доста по-евтино. Сравнение: Kahler 2300 в Томан - 465 евро, oт сайта им - 339 долара. OFR черен в Томан - 249 евро, от някой магазин в eBay - 189 +28 долара(shipping). Като се включи и евентуалното мито, пак плащаш по-малко, а го получаваш в рамките на 2 седмици до месец и нещо. Към автора: честно да ти кажа, ако свириш 2 седмици на дадена китара, би трябвало да свикнеш с грифа й. RR не са със Speed Neck profile, има го само на KV и KE моделите. Преди Jackson да въведат този нек профил и са правили всички китари с грифове като на Soloist и RR, са изтънявали грифовете, така че и това ти е "бързия" вариант - да си вземеш RR24 и да го дадеш на Коцето или Диката. А защо ти е да поръчваш къстъмарка, ако ще е като реплика на друга китара? Приеми го като възможност да направиш твой сигничър, а не след това да се чудиш "А Jackson Custom Shop какво ли щяха да ми направят?" Ако имаш цялостната представа какво искаш и необходимото търпение, ще чакаме пост от теб в темата "Фукня". Успех! Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 8, 2011 Отговорено Август 8, 2011 Костадине, няма да ти направя реклама пък! Цитирай
Recommended Posts