synchu Публикувано Август 2, 2011 Публикувано Август 2, 2011 Larrivee OM-03 (top-spruce, back/sides - sapele), Fishman Rare Earth Blend адаптер, Samplitude 11.00 (лек компресор, лек ривърб, леко ехо) http://soundcloud.com/synchu/isoughtcontra 2 Цитирай
Icarus Отговорено Август 2, 2011 Отговорено Август 2, 2011 Много е приятен и естествен звукът, много ми харесва! А и свиренето ти е убийствено яко Тук как е смесен сигналът от адаптера като съотношение магнитен адаптер/микрофон? По равно ли са? Ако не са, можеш ли да запишеш нещо само с микрофона? Както и нещо със слайд? И нещо с по-малко тонове също, за да чуем дължината на тона и тембъра? Леле, че съм капризен Цитирай
synchu Отговорено Август 2, 2011 Автор Отговорено Август 2, 2011 Благодаря. Микрофонът е една идея повече, иначе идва прекалено "електрически" звука на тази китара. Ето още малко дрънкане със слайд и надявам се неща с по-малко ноти. Струните са много ниски на тази китара за слайд обаче и се получава неприятно жужене (плюс че съм си потрил някъде стъкларията и е останал само металния)...но за семпъл става. http://soundcloud.com/synchu/larrivee-various-samples Само с микрофона - забравих да запиша нещо - честно казано А и звучи доста зле още по-честно казано. 2 Цитирай
Icarus Отговорено Август 3, 2011 Отговорено Август 3, 2011 Звучи много яко, благодаря Изглеждат прекрасно тия китари, не са по джоба на всеки, но причината за това определено се чува Цитирай
sardaesox Отговорено Август 3, 2011 Отговорено Август 3, 2011 Супер,много готин саунд, особено това със слайдовете много ми хареса! Цитирай
synchu Отговорено Август 4, 2011 Автор Отговорено Август 4, 2011 Радвам се, че ви харесва. Ларивей звучат леко нетипично по принцип, но са чудесни инструменти (и бих казал на достъпни цени - за това, което предлагат в сравнение с много други инструменти със сходни качества) Цитирай
Jordan_J Отговорено Август 4, 2011 Отговорено Август 4, 2011 (Редактирано) Добре звучи, а въпросният адаптер никога не съм пробвал наживо и ми е много интересно. От това, което чувам на демото - баса ми звучи малко странно и прекалено меко - все едно струните не са сменяни 2 години ))) Казвам го, понеже от няколко месеца в нас имам модела L'arivee D-09E и имам база за сравнение. Иначе идеята на парчето е много оригинална - единствено тайминга трябва да се коригира малко - но ти си знаеш Голям фен съм на би-боп стила и правя няколко парчета на Ханк Уилямс с подобна фингър-стайл техника! Благодаря, че сподели с нас! Поздрави! Редактирано Август 4, 2011 от visiondann Цитирай
synchu Отговорено Август 4, 2011 Автор Отговорено Август 4, 2011 Мерси за слушането. Знаеш, че D e dreadnought модел - съвсем различна форма, големина и звук в сравнение с ОМ. Ниските в ОМ-а са много по-фокусирани (не толкова дълбоки) и относително меки. Отделно зависи от материала Струните са нови Wyres, които така си звучат и на мен ми харесва (освен че ги заглушавам в загрявката от първия пост, тя е и няколко идеи по-бързо от оригинала, който е на Donn Ross - благодаря за мекото изказване - тайминга е меко казано отвратителен... ще взема да го запиша в ритъм - хем ще тествам някой друг микрофон). Larrivee са отлични китари в своя си клас. Цитирай
Black Bird Отговорено Август 5, 2011 Отговорено Август 5, 2011 Много приятно свирене и звук! Браво наборе! Цитирай
FoolofRemorse Отговорено Август 9, 2011 Отговорено Август 9, 2011 Браво! Прекрасен саунд. Много мекичък както казват по горе а и страхотно свирене 1 Цитирай
-Milen- Отговорено Август 12, 2011 Отговорено Август 12, 2011 наистна много добре изсвирено и с приятен саунд Цитирай
Recommended Posts