Jump to content
Българският форум за музиканти

двама учащи се...


Recommended Posts

Здравейте! С един приятел се учим да свирим на китара.Той в тях си аз в нас си.От един месец ходим поотделно при един исъщи преподавател, а от днес смре решили да ходим двамата едновременно.

Имам следния въпрос, в свободното си време как може двамата да се упражняваме? Примерно да кажа "хей ела вкъщи да се упражняваме", но да има някакви конкретни упражнения.

Тоест има ли смисъл в началото докато се учим изобщо да сме двама?

Редактирано от viktor.velikov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма смисъл по-добре си се упражнявайте всеки поотделно пък като се понаучите се събирайте да свирите песни той да си учи едната китара ти другата и се събирате, но сега ви трябва индивидуална работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки за себе си. Защо - защото когато свирите заедно едният от вас може да бърка темпото(примерно) и другият ще се подлъже и ще свири и той неравномерно(примерно) и накрая и двамата няма да се научите да свирите "както трябва".

Упражнения - ми, нали ходите на учител, той упражнения не ви ли дава? Ходиш на урок-покзват ти. Прибираш се, сядаш, свириш. След седмица отиваш при учителя и той вижда какво и как си научил от тези упражнения. Какво повече?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всякакви упражнения стават, стига да имате 1 метроном. Няма значение колко човека сте, свирете ритмично и си изградете програма за седмицата, която гледайте да се спазва. И двамате ще напреднете за нула време. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите. Както и предполагах, че първо трябва да се научим да сиврим и след това заедно, се огаза правилно. Но това с метронома също е добра идея, не се бях сетил!

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или пък научавате 12 bar blues и се събирате и се редувате да импровизирате :)

Не подценявай блуса,приятел,може би е по-трудно да измислиш на момента няколко тона като импровизация а на начинаещите ще им е невъзможна задача,ако не познават грифа все още и най-вече да знаеш къде какво звучи преди да си го натиснал.

viktor.velikov,бих ви посъветвал да се опитвате да вадите неща по слух,освен уроците,успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.