Overdrive Публикувано Май 3, 2006 Публикувано Май 3, 2006 чета из нета разни работи от рода на "купих си евтино смотана китара и нек адаптера беше мноо смотан, но му сложих метална плочка и това вдигна аутпута му няколко пъти и сега стана по добре звучащ от мексикански Фендер" това е примерно де, срещал съм го доста пъти, ама каква е тая плочка, защо и къде се слага, какво прави изобщо?? Цитирай
Overdrive Отговорено Май 3, 2006 Автор Отговорено Май 3, 2006 На един москвич квото и да му сложиш все ще си е москвич много ясно, просто ми беше интересно кво е тва и защо го правят, не казвам че прави звука по-добър, защото не знам какво е. Ще потърся да ви дам линк. на няколко места съм го срещал Цитирай
Overdrive Отговорено Май 3, 2006 Автор Отговорено Май 3, 2006 цитати от ревю на скуаер сток адаптери: with steel plate on back giving it somewhere around triple the output A VERY LOUD PICKUP ONCE MODIFIED With the metal plate on the back boosting them I can not get over how great they sound These stock pickups give such a bright clean sound I like them better than the Tex Mex pickups, Fender Lace and basically Fender American series pickups in general! това последното не е хич за вярване, но ми стана интересно за тази steel plate ето и линка: http://www.harmony-central.com/Guitar/Data...t-Stock-01.html Цитирай
разбойник Отговорено Май 3, 2006 Отговорено Май 3, 2006 Явно променят магнитното поле, но нямам идея каква промяна в звука постигат по този начин. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 3, 2006 Отговорено Май 3, 2006 Някакви амплитудно-честотни промени трябва да настъпят, но чак три пъти по-силен да стане, ми се вижда невероятно. Цитирай
pacman Отговорено Май 3, 2006 Отговорено Май 3, 2006 На това нещо му викат bass plate. Името говори достатъчно ясно за това как се отразява на звука В някои от адаптерите, разработени от Bill Lawrence има такива. Цитирай
Overdrive Отговорено Май 4, 2006 Автор Отговорено Май 4, 2006 и кво представлява за да пробвам - обикновена стоманена пластина ли? Цитирай
pacman Отговорено Май 4, 2006 Отговорено Май 4, 2006 Да Ето го на страт адаптер с керамични магнити: Без: и с пластината: Цитирай
LOE Отговорено Май 4, 2006 Отговорено Май 4, 2006 това променя малко магнитното поле, вместо два магнита с разменени полюси се получава един U образен магнит. Тези магнити са най-силни с най-голяма .. как да кажа.. "плътност" на магнитното поле Цитирай
Overdrive Отговорено Май 4, 2006 Автор Отговорено Май 4, 2006 ами мойте адаптери са същите на картинката, но с един цял голям магнит отдолу, ще промени ли нещо пластината или няма смисъл да пробвам Цитирай
Overdrive Отговорено Май 4, 2006 Автор Отговорено Май 4, 2006 На това нещо му викат bass plate. Името говори достатъчно ясно за това как се отразява на звука В някои от адаптерите, разработени от Bill Lawrence има такива. тъкмо четох насам-натам за това, само че не е bass plate, а base plate Цитирай
Overdrive Отговорено Май 4, 2006 Автор Отговорено Май 4, 2006 току що направих въпросния мод на бридж адаптера на моя Squier, който на клийн звучи тънко с много високи, като позвах парче от ламел от трансформатор (пише материала да е с добри магнитни свойства) и разликата е минимална - звучи съвсем леко по-плътно с повече бас, като казвам минимална имам в предвид почти няма разлика. ето и един сайт където има записани семпли http://www.acmeguitarworks.com/Strat-Picku...lips-W1C28.aspx като едните адаптори ги пробват с и без метална пластина. лично аз и там почти не намерих разлика, само в 1-2 записа се усещаше малко по-плътен да е звука, но това което казват, че било голяма работа тоя мод е дрън-дрън Цитирай
docc Отговорено Май 4, 2006 Отговорено Май 4, 2006 Материал с магнитно-зависими свойства,поставен на посоченото място,би трябвало да измести магнитното поле в посока към себе си и съответно,да "отслаби" въздействието му в областта на амплитудните вибрации на струните.Като резултат,би трябвало да се намали силата и тонът да стане по-глух(при всякакъв тип затихване,първо "страдат" високите хармоници) - може би нещо,като звучене на много стари и "издухани" струни,в сравнение с нови. Но не бих твърдил със сигурност,преди да се пробва! Цитирай
Overdrive Отговорено Май 4, 2006 Автор Отговорено Май 4, 2006 чуй семплите от сайта - на единия бридж адаптер модел "хот винтидж" или нещо такоз има запис със и без base plate, разлика - в някой семпли едва доловима, в други няма Цитирай
Recommended Posts