Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

чета из нета разни работи от рода на "купих си евтино смотана китара и нек адаптера беше мноо смотан, но му сложих метална плочка и това вдигна аутпута му няколко пъти и сега стана по добре звучащ от мексикански Фендер" :metalist::)

това е примерно де, срещал съм го доста пъти, ама каква е тая плочка, защо и къде се слага, какво прави изобщо??

Отговорено
На един москвич квото и да му сложиш все ще си е москвич :)

много ясно, просто ми беше интересно кво е тва и защо го правят, не казвам че прави звука по-добър, защото не знам какво е. Ще потърся да ви дам линк. на няколко места съм го срещал

Отговорено

цитати от ревю на скуаер сток адаптери:

with steel plate on back giving it somewhere around triple the output A VERY LOUD PICKUP ONCE MODIFIED

With the metal plate on the back boosting them I can not get over how great they sound

These stock pickups give such a bright clean sound I like them better than the Tex Mex pickups, Fender Lace and basically Fender American series pickups in general!

това последното не е хич за вярване, но ми стана интересно за тази steel plate

ето и линка:

http://www.harmony-central.com/Guitar/Data...t-Stock-01.html

Отговорено

На това нещо му викат bass plate. Името говори достатъчно ясно за това как се отразява на звука :dance: В някои от адаптерите, разработени от Bill Lawrence има такива.

Отговорено

това променя малко магнитното поле, вместо два магнита с разменени полюси се получава един U образен магнит. Тези магнити са най-силни с най-голяма .. как да кажа.. "плътност" на магнитното поле

Отговорено

ами мойте адаптери са същите на картинката, но с един цял голям магнит отдолу, ще промени ли нещо пластината или няма смисъл да пробвам

Отговорено
На това нещо му викат bass plate. Името говори достатъчно ясно за това как се отразява на звука :godbless: В някои от адаптерите, разработени от Bill Lawrence има такива.

тъкмо четох насам-натам за това, само че не е bass plate, а base plate

Отговорено

току що направих въпросния мод на бридж адаптера на моя Squier, който на клийн звучи тънко с много високи, като позвах парче от ламел от трансформатор (пише материала да е с добри магнитни свойства) и разликата е минимална - звучи съвсем леко по-плътно с повече бас, като казвам минимална имам в предвид почти няма разлика.

ето и един сайт където има записани семпли

http://www.acmeguitarworks.com/Strat-Picku...lips-W1C28.aspx

като едните адаптори ги пробват с и без метална пластина.

лично аз и там почти не намерих разлика, само в 1-2 записа се усещаше малко по-плътен да е звука, но това което казват, че било голяма работа тоя мод е дрън-дрън

Отговорено

Материал с магнитно-зависими свойства,поставен на посоченото място,би трябвало да измести магнитното поле в посока към себе си и съответно,да "отслаби" въздействието му в областта на амплитудните вибрации на струните.Като резултат,би трябвало да се намали силата и тонът да стане по-глух(при всякакъв тип затихване,първо "страдат" високите хармоници) - може би нещо,като звучене на много стари и "издухани" струни,в сравнение с нови.

Но не бих твърдил със сигурност,преди да се пробва!

Отговорено

чуй семплите от сайта - на единия бридж адаптер модел "хот винтидж" или нещо такоз има запис със и без base plate, разлика - в някой семпли едва доловима, в други няма