Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Малко съм притиснат от обстоятелствата в момента и ми се налага спешно да си купя ефект. Лошото е че сега не мога да дам повече от 150 лв. И затова е много вероятно да си взема широко оплюваният Зуум. Веднъж го бях преслушал набързо и ми се стори, че е повече от приличен саунд за тия пари - 130 лв. Искам съвет. Знам, че по принцип е по-добре да си взема приличен дист за тия пари, обаче пък незнам кога ще имам възможност да прибавя нещо към тоя дист. Тя работата не е розова хич, ама кво да се прави. :wall: ;) Музикант къща не храни (мале как го мразя тоя израз :happy: ). А иначе нещата, които свирим с моята банда са главно хард-рок и малко прогресив, от типа на Сабат, Саватаж, Пърпъл, Ван Хален...Зуум-а ще успее ли да ми покрие тия изисквания? Мерси предварително.

Отговорено

зависи колко си напред с материала

ако си начинаещ не ти трябва нищо по скъпо от 150 лева...

между другото още не съм пускал обява, но продавам зуум 707 точно за 150 лева :happy: който за разлика от 505 има експрешън педал... от сума ти и време само седи и събира прах, може би на тебе ше ти върши повече работа

Отговорено

за 180 кинта си купи Digitech RP80. Има си всичко включително Wah, Whammy и Volume педал. Ако не можеш да дадеш толкова си вземи RP50. Не му знам цената, но със сигурност няма да е над 150 лв. Същият е като RP80, само че няма допълнително педал-а. Саундът е доста приличен. Имаш на разположение 40 ефекта фабрично и 40, които ти да сътвориш. Успех.

PS- Не си взимай ZOOM 505

Отговорено

Аз не бих го взел тоя зум, но ако си сигурен потърси го на старо 60-80 кинта все някой ще продава. Аз бих ползвал само ефектите с отделен драйв. Диджитека е по добър определено като звук. :happy:

Отговорено

А освен дист, има ли друг ефект, който задължително да ти трябва? Според мен и само с дист ще можеш да си свириш спокойно. Замисли се над това :happy:

Отговорено
А освен дист, има ли друг ефект, който задължително да ти трябва? Според мен и само с дист ще можеш да си свириш спокойно. Замисли се над това :happy:

и спикър симулатор след диста

Отговорено (Редактирано)
Малко съм притиснат от обстоятелствата в момента и ми се налага спешно да си купя ефект. Лошото е че сега не мога да дам повече от 150 лв. И затова е много вероятно да си взема широко оплюваният Зуум. Веднъж го бях преслушал набързо и ми се стори, че е повече от приличен саунд за тия пари - 130 лв. Искам съвет. Знам, че по принцип е по-добре да си взема приличен дист за тия пари, обаче пък незнам кога ще имам възможност да прибавя нещо към тоя дист. Тя работата не е розова хич, ама кво да се прави. :wall:  ;) Музикант къща не храни (мале как го мразя тоя израз  :happy: ). А иначе нещата, които свирим с моята банда са главно хард-рок и малко прогресив, от типа на Сабат, Саватаж, Пърпъл, Ван Хален...Зуум-а ще успее ли да ми покрие тия изисквания? Мерси предварително.

зависи от това какво искаш да свириш и на какво ниво и зума може би ще ти върши работа...ето тука неколко недодялани семпъла със ZOOM 606 братче на 505 със експрешън педал..:

blues

Wah-wah

blues 2

Deep Purple-Burn...solo

Редактирано от spotlight_kid
Отговорено
зависи от това какво искаш да свириш и на какво ниво и зума може би ще ти върши работа...ето тука неколко недодялани семпъла със ZOOM 606 братче на 505 със  експрешън педал..:

blues

Wah-wah

blues 2

Deep Purple-Burn...solo

Още едно доказателство че Zoom-а звучи ужасно.

Digi-Tech е много по-добре.

Отговорено

Някой да пусне семпли с Диджитека/да са домашно производство директно в саунд картата/така ,че човека да се насочи коя щайга да си вземе

Отговорено

RP50 бие Зуум-а

на един концерт свирих и с двата и трябва да кажа че РП-то е много по напред като звук на дистерите ... клийна му обче не е толкоз як :metalist:

но определено си вземи РП50 тея Зуумове не стват ...

Отговорено

Някой по форума продаваше X-вамп за 120 лева който има експешън педал

има и доста ефекти но нямам идея как звучи все пак потърси по темите в китарния форум някой го беше обявил наскоро за продажба

Отговорено
Ае сектир с тия Зумчета,

англичаните са казали ефтиното излиза винаги скъпо /перефразирам/

/Off Не съм толкова богат,че да купувам евтино! :)

По темата: определено Digitech-a,друг вариант е една бангия на Korg,AX 1 май беше,който за парите си е идеален.

Отговорено (Редактирано)

Абе ефектите да са ви проблем, който може да свири и през Милин Камък да го пуснеш, пак ще свири яко!

Редактирано от dark