разбойник Публикувано Юли 8, 2011 Публикувано Юли 8, 2011 Докато гледах видео на Alex Acuna Trio в YouTube ми направи впечатление, че на единия бас има инкрустиран надпис "Mаthisen". Сетих се, че съм виждал снимки на този инструмент в сайта на Диката. Говорих с Диката и той си "призна", че Пер Матисен му е клиент и даже е поръчал още 2 баса при него! Освен това Никифена е ремонтирал електрониката на негов Мюзикмен, а Матисен си е купил Firesound и S-amp! На това видео въпросният бас се вижда добре - подпрян на стойка до усилвателя: А на тук е в ръцете на Матисен: Матисен свири страшно, въобще цялото трио е наслада за душата за всеки, който има афинитет към подобна музика. Ако на някой името на Alex Acuna не му е познато - нашумява с участието си в Weather report в най-силния им период, свирил е с Chick Corea, Paco De Lucia и подобни люде. Браво на Диката и Ники, пожелавам им още клиенти от подобен калибър. 5 Цитирай
Heartman Отговорено Юли 8, 2011 Отговорено Юли 8, 2011 Басиста е невероятен.Имах удоволствието да го гледам на живо когато правиха турне в България с Roy Powell Trio. Цитирай
Svanio Отговорено Юли 8, 2011 Отговорено Юли 8, 2011 От майспейса на Ники* Ники, брат, надявам се не се сърдиш * малко доказателство Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 8, 2011 Отговорено Юли 8, 2011 Норвежка глава. Роден в семейство на музиканти, завършва Бъркли. Цял живот се занимава с музика. В момента свири в триото с Алекс Акуна и в още една формация с името FFEAR заедно с един от братата му Оле. Май имаше и още проекти, но при него е така. Много свирене. Спомням си, че преди 1-2 години Пер ми се похвали, че свири с Алекс Акуна. Знаем го, тия дето са феновете на Джако Пасториус. В момента Диката му прави нов фретлес. На него пак ще пише MATHISEN. Освен, че Пер свири наистина жестоко, той е и много готин и много скромен човек. Известен е с това, че има маса ефекти: Позволявам си да ползвам една от снимките му във фейсбука: Чакам го това лято в България. Обещал съм му почивка в Пловдив и и после в троянско в хотела на леля ми Между другото, двама от братята му, не знам колко има, също ползват мои ефекти Цитирай
Heartman Отговорено Юли 9, 2011 Отговорено Юли 9, 2011 Сега виждам защо пълни и като китарист! Цитирай
johniebgood Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=raUx4QBAL8I&playnext=1&list=PL6BB8E116DACA3C58 Цитирай
Recommended Posts